WHdNz76pJen8ZPksXvRV5KZoshE Να λείπει το ... βύσσινο!: Νοεμβρίου 2012

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Λαχανοντολμάδες με καπνιστή γαλοπούλα και μπέικον





Γεια  και  χαρά  σε  όλη  την  παρέα!!! Τι  μου  κάνετε , είστε  όλοι  καλά;;; Μπορεί  να  χαθήκαμε ..... πάλι , αλλά  είχα  σοβαρό  λόγο. Έπρεπε  να  φύγει  πάλι  ο  άντρας  μου  για  τα  ξένα , λόγο  δουλειάς (ναυτικός), και όπως  καταλαβαίνετε  η  ψυχολογία  στα  πατώματα. Μη  νομίζετε  όμως  κατά  διαστήματα  έκανα  την  βόλτα  μου  στα  σπιτάκια  σας  και  σας  έβλεπα (να μη  μένω  και  πολύ  πίσω). Τώρα  όπως  καταλαβαίνετε  η  μαγειρική  μου  περιορίζετε ,θα  μαγειρεύουν  άλλοι  για  μένα....!!!!
Το  φαγητό  που  έχω  για  σήμερα  είναι  αγαπημένο  και  διαχρονικό ,σταθερή  αξία, βέβαια  με  μια  μικρή  αλλαγή  στα  υλικά  έτσι  για  να  δούμε  την  διαφορά. Και  ναι  το  πείραμα  πέτυχε  και  μπορώ  να πω  ότι  ήταν  πάρα πολύ  ωραίο. Το  αριστούργημα   είναι  λαχανοντολμάδες  με  καπνιστή  γαλοπούλα  και  μπέικον.....  σεφ  η  μάνα  μου.
Βέβαια  συνταγή  για  λαχανοντολμάδες  έχει  ξαναμπεί  στο  blog  απο  την  Σοφία  μας , ωστόσο  με  διαφορετικό  τρόπο.
Πάμε  να  δούμε  την  συνταγή!!!!



Υλικά


1  λάχανο  μεσαίο  μέγεθος 
2  κρεμμύδια  χοντροκομμένα
1/4  καπνιστή  γαλοπούλα
1/4  μπέικον
λίγο  μαϊντανό  ψιλοκομμένο
2  αυγά
1-2  λεμόνια
2  φλ. ρύζι  νυχάκι
αλατοπίπερο





Εκτέλεση

Βάζουμε  σε  μια  μεγάλη  κατσαρόλα  νερό  να  βράσει  και  βάζουμε  το  λάχανο ,αφού  πρώτα  του  κόβουμε  το  σκληρό  κοτσάνι, για  να  το  ζεματίσουμε  αφαιρώντας  του  ένα - ένα  τα  φύλλα  χωρίς  να  τα  χαλάσουμε.
Κόβουμε  το  κρεμμύδι  σε  χοντρά  κομμάτια , το  ίδιο  κάνουμε  και  με  την  γαλοπούλα  και  το  μπέικον, τα  βάζουμε  σ΄ ένα  τηγάνι  και  τα  σοτάρουμε. Στη  συνέχεια  προσθέτουμε  το  ρύζι , αλατοπίπερο  και  το  μαϊντανό. Τ΄ ανακατεύουμε  όλα  μαζί  καλά.


  Παίρνουμε  ένα  φύλλο  λάχανο  βάζουμε  λίγη  από  τη  γέμιση  και  το  τυλίγουμε  κατά  αυτό  το  τρόπο.




 Και  συνεχίζουμε  με  όλα  τα  φύλλα  μέχρι  να  τελειώσει  η  γέμιση.



Τα  βάζουμε  σε  μια  κατσαρόλα  προσθέτουμε  λίγο  νερό  και  τα  σιγοβράζουμε , τοποθετώντας  από  πάνω  ένα  ρηχό  πιάτο  έτσι  ώστε  να  πιέζονται  για  να  μη  μας  διαλύσουν  στο  βράσιμο.
Λίγο  πριν  το  τέλος  φτιάχνουμε  τ΄ αυγολέμονο  και  τα  περιχύνουμε.





Καλή  επιτυχία  και  καλή  όρεξη!!!!!

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Τρουφάκια με μέλι και αμύγδαλα




Φιλαράκια  καλή  σας  μέρα , τι  μου  κάνετε  είστε  όλοι  καλά;;;
Δεν  χρειάζεται  να  σας  πω  ότι  χαθήκαμε , το  είδατε  άλλωστε. Κάποιες  υποχρεώσεις  και  ένα  διάστημα  χωρίς  υπολογιστή  με  κράτησαν  μακριά , ελπίζω  να  επανορθώσω  και  να  σας  γλυκάνω          μ΄ ένα  ωραίο  γλυκάκι  απλό  και  εύκολο  και  πάνω  απ΄ όλα  διαχρονικό. Τρουφάκια  έχω  για  σήμερα , μια  ωραία  συνταγή  που  μου  έδωσε  μια  φίλη  μου  και  είπα  να  την  δοκιμάσω. Το  αποτέλεσμα  τέλειοοο!!!
Πάμε  να  δούμε  την  συνταγή!!!!



Υλικά


200 γρ  μέλι
200 γρ  βούτυρο
200 γρ  σοκολάτα  γάλακτος  σε  κομματάκια
100 γρ  αμύγδαλα  ψιλοκομμένα
4 κουτ. σούπας  ζάχαρη  άχνη
4 κουτ. σούπας  κακάο
1 - 2  κουταλάκια  λικέρ (ανάλογα  ότι  θέλουμε)



Εκτέλεση


Βάζετε  το  μέλι , το  βούτυρο  και  τη  σοκολάτα  σε  ένα  κατσαρολάκι  και  το  ζεσταίνετε  σε  χαμηλή  φωτιά  μέχρι  να  διαλυθεί. Μόλις  είναι  έτοιμο  το  βγάζετε  απο  τη  φωτιά  και  ρίχνετε  τα  αμύγδαλα  και  το  λικέρ ( εγώ  έβαλα  λικέρ  μπανάνας).
Το  μίγμα  αυτό  το  βάζετε  σ΄ένα  μπολ  και  το  αφήνετε  για  1  ώρα  με  1 1/2  στο  ψυγείο  να  σφίξει. Στη  συνέχεια  ανακατεύετε  το  κακάο  με  την  ζάχαρη  και  αφού  έχετε  πλάσει  τα  τα  τρουφάκια  τα  τυλίγετε  μέσα  σ΄ αυτό. Τα  βάζετε  σε  χαρτάκια  για  τρουφάκια  και  τα  στολίζετε  σε  πιατέλα. Αν  θέλετε  βάζετε  απο  πάνω  τρούφα  μαύρη  ή  χρωματιστή  ή  ακόμα  και  καρύδα.


Καλή  επιτυχία!!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...