WHdNz76pJen8ZPksXvRV5KZoshE Να λείπει το ... βύσσινο!: Δεκεμβρίου 2012

Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2012

Καλά Χριστούγεννα!





Άγιες  μέρες  έρχονται  άγιες  μέρες  φτάνουν  και  οι  καλές  νοικοκυρές  καλούδια  θα  μας  κάνουν.
Οι  μέρες  χαράς  και  αγάπης  έφτασαν  και  όπως  όλοι  έτσι  κι  εμείς  θα  φτιάξουμε  τα  καλούδια  μας  και  θα  κάτσουμε  στο  χριστουγεννιάτικο  τραπέζι  με  τ΄ αγαπημένα  μας  πρόσωπα. Σήμερα  δεν  έχω  κάποια  συνταγή , φτιάξαμε  τα  γλυκά  μας , κουραμπιέδες, μελομακάρονα , κέηκ με μπανάνα και φουντούκια, αλλά  η  συνταγή  είναι  ίδια  με  την  περσινή. Το  μόνο  καινούριο  είναι  η  φάτνη  του  Χριστού  που  στολίσαμε  με  τις  κοπέλες  σήμερα  στην  εκκλησία.
Προς  το  παρόν  όμως  όλες  εμείς,  τα  κορίτσια  από  το  ''Να  λείπει  το  βύσσινο''  σας  ευχόμαστε  να  περάσετε  ευτυχισμένες  και  χαρούμενες  γιορτές  με  τ΄ αγαπημένα  πρόσωπα  κοντά  σας. Κάθε  ευχή  σας  να  πραγματοποιηθεί.
Κι  εγώ  με  τη  σειρά  μου  να  ευχηθώ  στον  αντρούλη  μου  να  έχει  καλά  ταξίδια  και  γρήγορα  να  ανταμώσουμε.


Καλές  γιορτές  σε  όλους  με  υγεία!!!!!!










Καλά Χριστούγεννα!

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

Φασολάδα η Ελληνική





Το  κρύο  έπιασε  για  τα  καλά  οπότε  ήρθε  η  ώρα  να  πιάσουν  δουλειά  τα  κουτάλια. Έτσι  είπαμε  κι  εμείς  να  φτιάξουμε  κάτι  ανάλογο  και  τι  άλλο  θα  μπορούσε  να  ήταν  από  μια  τρομερή  φασολάδα,δεν  σας  λέω  τίποτα.....!!!! Γεμίζουμε  το  πιάτο  με  φασολάδα  αχνιστή , συνοδεύουμε  με  ελιές , τσακίζουμε  και  ένα  κρεμμύδι,παραδοσιακά  και  άκρως  Ελληνικά  πράγματα.
Πάμε  να  δούμε  υλικά  και  εκτέλεση  και  καλή  σας  όρεξη!!!!




Υλικά


1  πακέτο  φασόλια  χάντρες
1/2  ματσάκι  σέλινο  ή  σέλερι
2-3  κουταλιές  ντομάτα μπελτέ
1  μεσαίο  κρεμμύδι
αλατοπίπερο
3-4  καρότα  σε  ροδέλες
λίγο  λάδι



Εκτέλεση


Βάζουμε  τα  φασόλια  από  το  προηγούμενο  βράδυ  στο  νερό  να  φουσκώσουν. Πριν  ξεκινήσουμε  να  φτιάξουμε  το  φαγητό  μας    βράζουμε  πρώτα  τα  φασόλια  και  αδειάζουμε  το  νερό  τους, ξαναβάζουμε  νερό  και  τ΄ αφήνουμε  να  πάρουν  την  πρώτη  βράση. Στη  συνέχεια  βάζουμε  μέσα  όλα  τα  υλικά  και  σιγοβράζουμε  μέχρι  να  μαλακώσουν  καλά  και  να  χυλώσουν.

Καλή  σας  όρεξη!!!!!


Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012

Χρόνια μας πολλά


Καλημέρα  σε  όλους  είστε  καλά;;; Καλό  μήνα  σε  όλους (αν  και  λίγο  καθυστερημένα), επιτέλους  μπήκαμε  στον  μήνα  των  εορτών  και  ελπίζω  καλύτερης  διάθεσης.
Αρχίσαμε  να  μετράμε  αντίστροφα  για  τα  Χριστούγεννα , αν  και  για  να πω  την  αλήθεια  εμένα  προσωπικά  δεν  μου  κάνει  και  ιδιαίτερη  εντύπωση  και  αυτό  γιατί  θα  πρέπει  να  περάσω για  άλλη  μια  φορά  και  αυτές  τις  γιορτές  μόνη  μου  χωρίς  τον  άντρα  μου ( τα  δύσκολα  του  επαγγέλματος ). Τέλος  πάντων  μη  σας  ψυχοπλακώνω  με  τα  δικά  μου ,αν  και  στο  βάθος  του  τούνελ  υπάρχει  ένα  φως  σαν  το  αστέρι  της  Βηθλεέμ  ένα  πράγμα  για  το  οποίο  θα  σας  πω  κάποια  άλλη  φορά.
Σήμερα  την  ανάρτησή  μου  ήθελα  να  την  ξεκινήσω  γιορταστικά (αλλά  το  άτιμο  δεν  μου  βγήκε και  πολύ ) και  ο  λόγος  είναι  ότι  πριν  5  μέρες  είχαμε  την  επέτειο  του  γάμου  μας  με  τον  αντρούλη  μου. Το  γλυκό  που  έφτιαξα  δεν  είναι  κάτι  το  ιδιαίτερο , ούτε  και  πρωτότυπο. Πήρα  έτοιμο  παντεσπάνι  και  έτοιμη  κρέμα  Γιώτης  και  έκανα, ας  πούμε  τούρτα  αμυγδάλου (είπαμε  αν  δεν  υπάρχει  διάθεση  δεν  μεγαλουργείς). 
Πάμε  να  δούμε  τα  υλικά που  χρησιμοποίησα, αν  και  λίγο  πολύ  είναι  γνωστά.


Υλικά


1 κουτί  παντεσπάνι  έτοιμο (σοκολάτας)
2 φακελάκια  κρέμα  Γιώτης  (βανίλια)
2  κουτιά  γάλα  εβαπορέ
1/4  αμύγδαλα ψιλοκομμένα
1 κουτί  σαντιγί
λίγο  λικέρ (ότι  γεύση  θέλουμε)
2-3  κουταλιές  μέλι
λίγο  νερό


Εκτέλεση




Ξεκινάμε  φτιάχνοντας  την  κρέμα,  βάζουμε  σ΄ ένα  μπολ  το  περιεχόμενο  των  φακέλων  και  3  φλιτζάνια  του  τσαγιού  γάλα αραιωμένο  με  λίγο  νερό, εγώ  έβαλα  τα  δύο  και  από  το  τρίτο όσο  χρειάστηκε. Δουλεύουμε  το  μείγμα  με  το  μίξερ  μέχρι  να  διπλασιαστεί  ο  όγκος  του. Σ΄ ένα  μεγάλο  μπρίκι  ζεσταίνουμε  το  νερό  με  το  μέλι  προσθέτοντας  και  λίγο  λικέρ  για  να  φτιάξουμε  το  σιρόπι  που  θα  περιχύσουμε  στο  παντεσπάνι. Μόλις  είναι  έτοιμο  και  κρυώσει  λίγο  ραντίζουμε  το  ένα  παντεσπάνι, στρώνουμε  από  πάνω  τη  μισή  κρέμα  μαζί  με  τα  αμύγδαλα. Από  πάνω  τοποθετούμε  το  άλλο  παντεσπάνι  κάνοντας  την  ίδια  διαδικασία  τελειώνοντας  με  παντεσπάνι. Στη  συνέχεια  χτυπάμε  την  σαντιγί  και  την  απλώνουμε  από  πάνω  έτσι  ώστε   να  καλύψουμε  όλη  την  τούρτα. Στολίζουμε  ανάλογα  με  ότι  έχουμε.
Να  είστε  όλοι  καλά!!!!!! 






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...