WHdNz76pJen8ZPksXvRV5KZoshE Να λείπει το ... βύσσινο!: Ιουνίου 2013

Κυριακή, 23 Ιουνίου 2013

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ

Ένα μικρό κέρασμα από τη τούρτα που έφτιαξε η κόρη μου για τα γενέθλια του μικρού αδερφού της. Θεωρείται λίγο φορτωμένη το ξέρω αλλά  τα παιδιά ενθουσιάζονται με αυτά και δεν μπορείς να τους χαλάσεις το χατίρι.

Για το παντεσπάνι
4 αυγά
1 φλιτζάνι  ζάχαρη
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ φλιτζάνι κακάο
3 σταγόνες απόσταγμα πικραμύγδαλου

Για την κρέμα η οποία είναι από τις συνταγές του Σ. Παρλιάρου χρειαζόμαστε
6 κρόκους αυγών
600 γρ. κρέμα γάλακτος
620 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
40 γρ. ζάχαρη

Το παντεσπάνι το μουλιάζουμε με 3/4 φλιτζανιού περίπου γάλα μέσα στο οποίο ρίχνουμε λίγο κονιάκ.

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη πολύ καλά και ρίχνουμε μέσα το αλεύρι το κακάο και το πικραμύγδαλο. Το βάζουμε σε ταψάκι 30 εκ. , αφού έχουμε στρώσει μια κόλα ψησίματος για να το ξεφορμάρουμε εύκολα και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 35 λεπτά. Βυθίζουμε ένα μαχαιράκι για να είμαστε σίγουροι ότι βγαίνει καθαρό.

Για την κρέμα ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα. Χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκους με την ζάχαρη και τα προσθέτουμε στην κρέμα. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην μας πιάσει. Μόλις αρχίζει να πήζει, τη βγάζουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε σε ένα μπολ όπου έχουμε την σοκολάτα ψιλοκομμένη. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα ή με μπλέντερ χειρός μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Κόβουμε το παντεσπάνι σε τρία κομμάτια και το τοποθετούμε σε ένα τσέρκι της ίδιας διαμέτρου, πάνω στην πιατέλα που θα χρησιμοποιήσουμε. Βρέχουμε με το γάλα και το κονιάκ χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Ρίχνουμε λίγη από την κρέμα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα από το παντεσπάνι εναλλάξ με την κρέμα. Την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες. Τέλος βγάζουμε το τσέρκι περνώντας με ένα μαχαιράκι γύρω γύρω την άκρη  και η τούρτα είναι έτοιμη για στόλισμα.

Καλή Επιτυχία!





Κυριακή, 9 Ιουνίου 2013

Πουρές πατάτας ... από πατάτα στα γρήγορα!

Χα χα! Μόνο τον πουρέ παρουσιάζω σε αυτήν την ανάρτηση. Η φωτογραφία παραπλανεί... Για το κρέας η συνταγή είναι Χοιρινό ψητό στη γάστρα με παραλλαγή στα λαχανικά που συνοδεύουν το κρέας στη γάστρα. Αυτήν την φορά συνόδευσαν το κρέας αρακάς, καροτάκια baby και μανιτάρια κομμένα στα 4.

Υλικά

4 πατάτες μεγάλες
11/2 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
50 γρ. βιτάμ
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια (για να βράσουν γρηγορότερα και να αποβάλλουν κάλλιο)
Τις βράζουμε σε νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά και τις αδειάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε γαβάθα



 Προσθέτουμε το βούτυρο
 και με το εργαλείο για τον πουρέ (potato masher) - καλύτερος θα ήταν ο μύλος αλλά δεν έχω - τις κάνουμε ... πουρέ
 Προσθέτουμε το γάλα ζεστό
 Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...