WHdNz76pJen8ZPksXvRV5KZoshE Να λείπει το ... βύσσινο!: Αυγούστου 2013

Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013

Μοσχαρίσιες μπριζόλες στο μαντέμι με σάλτσα ροκφόρ

Σήμερα βρήκα ωραίες μοσχαρίσιες μπριζόλες, μη με ρωτήσετε όμως τι μέρος είναι θα σας γελάσω. Χωρίς κόκαλο όμως και σε καλό μέγεθος, ούτε τεράστιες ούτε όμως και μικρούλες! Γρήγορες στην προετοιμασία, γρήγορες και στο ψήσιμο, με μια ωραία απλή και γρήγορη σάλτσα ροκφόρ (blue cheese δηλαδή, γιατί δεν θα έδινα 25 ευρώ το κιλό για να πάρω αυθεντικό ροκφόρ και να το κάνω σάλτσα), ό,τι πρέπει για δυο πεινασμένες ψυχές.

Υλικά

Για τις μπριζόλες
2 μοσχαρίσιες μπριζόλες χωρίς κόκαλο (350 γρ . η μία)
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
σούμακ
λίγο λάδι για άλειμμα στο τηγάνι

Για τη σάλτσα ροκφόρ
200 γρ. blue cheese
1 κουταλιά σούπας φυτικό βούτυρο
1 κουταλιά σούπας νισεστές
1 φλιτζάνι γάλα
μισό φλιτζάνι νερό
μια φούχτα μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε τις μπριζόλες, τις αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε ρίγανη και σούμακ και τις αφήνουμε λίγη ώρα στο ψυγείο.


Σε μια κατσαρολίτσα ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το γάλα.

Αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε το νισεστέ διαλυμένο στο νερό.


Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι ελαφρά να πήξει. Προσθέτουμε το τυρί σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
 
Δεν αλατίζουμε γιατί το τυρί είναι ήδη πολύ αλμυρό και θα λυσσάξουμε με το έξτρα αλάτι.
Διατηρούμε τη σάλτσα ζεστή.

Αλείφουμε (στην κυριολεξία άλειμμα, δεν βάζουμε παραπάνω ποσότητα)  το μαντεμένιο τηγάνι με λίγο λάδι και το αφήνουμε να κάψει σε δυνατή φωτιά.

Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά (από το 9 στο 8). Βάζουμε τις μπριζόλες και τις αφήνουμε να ψηθούν από τη μια πλευρά για 7-8 λεπτά. Τις γυρνάμε και από την άλλη και αφήνουμε να ψηθούν άλλα 7-8 λεπτά.

Προσπαθούμε να μην τις τρυπάμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος για να μην χάνουν τα υγρα τους.
Μόλις ψηθούν, βγάζουμε τις μπριζόλες και τις κλείνουμε μέσα σε αλουμινόχαρτο. Τις αφήνουμε στο αλουμινόχαρτο για 5 λεπτά.
Σερβίρουμε με σάλτσα ροκφόρ και το ωραίο ρυζάκι - πιλάφι (που έφτιαξε η Κόρη).

 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...