WHdNz76pJen8ZPksXvRV5KZoshE Να λείπει το ... βύσσινο!: Φεβρουαρίου 2014

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014

Γλυκόξινη μανταρινόπιτα


 
 
Φιλαράκια μου γεια σας. Ξέρω  ξέρω  χαθήκαμε  πάλι  αλλά  οι  υποχρεώσεις  και  αρκετό  τρέξιμο  που  χρόνος  για  special  μαγειρέματα  και  αναρτήσεις. Γι  αυτό  κι  εγώ  μαζεύω  υλικό  και   μόλις  ξεκλέψω  λίγο  χρόνο  όλο  και  κάτι  θα  βάλω.
Για  σήμερα  έχω  κάτι  σε  γλυκό,  αφού  εχθές  άνοιξε  και  το  τριώδιο  είπα  να  ξεκινήσει  γλυκά. Έφτιαξα  μανταρινόπιτα  με  φύλλο  κρούστας , θα  μου  πείτε  γιατί  τη  λέω  γλυκόξινη.... γιατί  μέσα  στο  σιρόπι  έβαλα  χυμό  απο  λεμόνι. Δεν  το  είχα  κάνει  ξανά  μου  το  είπανε  να  βάλω. Στην  αρχή  δεν  τρελάθηκα  αλλά  μετά  ( όταν  κρύωσε  ), ήταν  πάρα  πολύ  ωραίο, ήταν  όντως  γλυκόξινο.
 
 
 
Υλικά
 
 
 
1  πακέτο  φύλλο  κρούστας
1/2  ποτήρι  νερού  λάδι
1/2  ποτήρι  νερού  καλαμποκέλαιο
1  κεσεδάκι  γιαούρτι
1  βανίλια
1 ποτήρι  νερού  ζάχαρη
1  κουταλάκι  μπέκιν  πάουντερ
3  αυγά
1/2  ποτήρι  νερού  φλούδα  μανταρινιού  λιωμένη  στο  (multi)
1  κουταλάκι  ξύσμα  λεμόνι
 
 
 
Σιρόπι
 
1  ποτήρι  νερού  ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι  νερού  νερό
1/2  ποτήρι  νερού  χυμό  πορτοκάλι
χυμό  από  ένα  λεμόνι
 
 
 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
 
Στο  μίξερ  χτυπάμε  τ΄ αυγά  με  την  ζάχαρη  μέχρι  να  γίνουν  σαν  μους , στην  συνέχεια  προσθέτουμε  το  λάδι , το  γιαούρτι , την  βανίλια  και  το  τριμμένο  μανταρίνι. Αφού  δουλευτούν  καλά  βάζουμε  το  μπέκιν , συνεχίζουμε  ακόμα  λίγο  το  ανακάτεμα  να  ενωθούν  καλά  τα  υλικά. Στην  συνέχεια  σ΄ ένα  ταψί , αφού  το  έχουμε  βουτυρώσει  καλά  βάζουμε  ένα  ένα  τα  φύλλα  σουρωμένα  το  ένα  δίπλα  στο  άλλο. Τέλος  ρίχνουμε  από  πάνω  το  μείγμα  και  ψήνουμε  στο  φούρνο  στους  180  βαθμούς  μέχρι  να  ροδίσει. Ετοιμάζουμε  το  σιρόπι  βράζοντας  όλα  τα  υλικά  μαζί  για  10  λεπτά  περίπου  και  περιχύνουμε  το  γλυκό  μας  μόλις  το  βγάλουμε  από  τον  φούρνο.
 
 
 
 
 
 
 
 
Καλή  επιτυχία!!!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...