WHdNz76pJen8ZPksXvRV5KZoshE Να λείπει το ... βύσσινο!: Μαΐου 2014

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

H βάπτιση του πρίγκηπά μου Ν' 2


Ήταν  από  τις  ομορφότερες  εμπειρίες  της  ζωής  μου  που  δεν  θα  ξεχάσω  ποτέ. Και  το  κυριότερο  ήταν  ότι  τα  είχα  οργανώσει  όλα  εγώ  οπότε  αυτό  μου  άρεσε  ακόμα  περισσότερο.    




Μπομπονιέρες  και  γλυκά





Το  γελαστό  καραβάκι!!!






Παιδικές  μπομπονιέρες  και  μπισκότα  σπιτικά!!!!





Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

H βάπτιση του πρίγκηπά μου



Φιλαράκια  μου  καλησπέρα  και  καλώς  σας  βρίσκω,  μετά  από  πολύ  καιρό. Ελπίζω  να είστε όλοι καλά. Μετά  την  μεγάλη  απουσία  μου  και   την  προετοιμασία  της  βάπτισης  του  μικρού  μου, είπα  να  γυρίσω  στα  παλιά  καλά  λημέρια. Πριν  πιάσω  όμως  κατσαρόλες,κουτάλες  και  ποδιές  είπα  να  ξεκινήσω  με  φωτογραφίες  της  βάπτισης , το  θέμα (όπως  φαίνεται  άλλωστε  ήταν  ναυτικό).Ομολογώ  ότι  κουράστηκα  λίγο  γιατί  είχα  αναλάβει  τα  πάντα, ευτυχώς  όμως  είχα  βοήθεια  από  την  αδερφή  μου, τουλάχιστον  στα  γλυκά  που  ήταν  ίσως  και  το  πιο  δύσκολο  μέρος  της  προετοιμασίας.




 
Και  το  όνομα  αυτού  ΜΙΧΑΛΗΣ - ΜΑΡΙΟΣ
                                    Η  βάπτιση  έγινε  σ΄ ένα  μικρό  εκκλησάκι  την  Αγία  Μαρίνα  σ΄ ένα  καταπράσινο  μέρος  κοντά  στην  θάλασσα. Ευτυχώς  ο  καιρός  ήταν  σύμμαχός  μας  και  έτσι  πολύ  το  χαρήκαμε.

 
 
 
 
Τα  διακοσμητικά  τα  είχα  διαλέξει  όλα  ένα  προς  ένα  από  ένα  site  που  είχα  βρει  με  εκπληκτικά  πράγματα.
 
 

 
 
 
Μέχρι  και  πέτρες  είχα  ζωγραφίσει (δεν  είναι μόνο  αυτή  υπάρχουν  και  άλλα  σχέδια  να  δείτε)
 
 
 



                                         
                                          Το  εσωτερικό  του  ναού  με φόντο  το  κουτί  των  βαπτιστικών.



               Στην  επόμενη  ανάρτηση  θα  έχουμε  την  συνέχεια, άλλωστε  ακόμα  εμφανίζω  φωτογραφίες.

 

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Γιουβέτσι με μοσχαράκι

Γιορτή της μητέρας σήμερα, χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες αλλά και σε όλες τις γιαγιάδες που μεγάλωσαν τα εγγόνια τους σαν μάνες.
Μαμαδίστικο φαγητό σήμερα στο κυριακάτικο τραπέζι. Τα παιδικά μας χρόνια συνυφασμένα με το γιουβέτσι. Θυμάμαι να με στέλνουν στο φούρνο πρωί πρωί με το ταψί στα χέρια και στο διχτάκι των ψώνιων την μανέστρα που άφηνα στο φούρναρη για να την βάλει στο φαγητό. Αυτό δε μου έκανε τρομερή εντύπωση. Αστε δε που θεωρούσα τη μανέστρα είδος που προορίζεται μόνο για το φούρναρη, χωρίς καμιά άλλη χρήση! Πολιτισμικό σοκ έπαθα όταν η γιαγιά μου έφτιαξε ένα μανεστράκι μια φορά στην κατσαρόλα!!!!!!
Για να τιμήσω λοιπόν τα χρόνια εκείνα και την γιαγιά μου που με μεγάλωσε (ας αναπαύεται η ψυχή της, να τα θυμηθώ και να τα μεταδώσω και στα παιδιά μου, έφτιαξα το γιουβέτσι με εκείνον ακριβώς τον τρόπο που τον έφτιαχνε η γιαγιά μου, όχι υγιεινό αλλά πεντανόστιμο.


Υλικά

1 κιλό μοσχάρι (ελιά) σε μερίδες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κουτί τοματάκια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά σούπας τοματοπελτέ
αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, κανέλα, κόκκινο πιπέρι και στην μύτη του μαχαιριού λίγο κύμινο
1 ποτηράκι κρασί κόκκινο
3 κ.σ. λάδι
1,5 λίτρο βραστό νερό
1 πακέτο μανέστρα (χοντρό κριθαράκι)

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε το κρέας. Λίγα λίγα τα κομμάτια για να μην βράσουν μέσα στο λάδι ίσα να πάρουν χρώμα και από τις δύο μεριές.
Βάζουμε τα κομμάτια κατευθείαν στην γάστρα και στο τηγάνι (με το ίδιο λάδι) προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε μέχρι να γυαλίσει. Προς το τέλος προσθέτουμε και το σκόρδο. Σβήνουμε με κρασί. Μόλις εξατμισθούν τα υγρά λίγο, αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στην γάστρα πάνω από το κρέας.
Στο ίδιο τηγάνι, χωρίς να προσθέσουμε τίποτα αλλά και χωρίς να το πλύνουμε, ρίχνουμε τα τοματάκια και τον τον τοματοπελτέ διαλυμένο σε ένα φλιτζάνι νερό. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα μπαχαρικά  και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μερικές βράσεις. Αδειάζουμε και τη σάλτσα πάνω από το κρέας στη γάστρα.
Κλείνουμε καλά με αλουμινοχάρτο και καπακώνουμε τη γάστρα.
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς (με αντιστάσεις) βάζουμε τη γάστρα και αφήνουμε να ψηθεί χωρίς να ανοίξουμε καθόλου το φούρνο για μιάμιση ώρα.
Βράζουμε 1,5 λίτρο νερό. Βγάζουμε τη γάστρα από το φούρνο, προσθέτουμε το νερό και το κριθαράκι. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε ανοιχτή τη γάστρα στο φούρνο. Ψήνουμε για περίπου ένα μισάωρο ακόμη (μέχρι να γίνει το κριθαράκι), ανακατεύοντας που και που το κριθαράκι να μη κολλήσει.




Σερβίρουμε με τυρί τριμμένο (κατά προτίμηση κεφαλοτύρι ή άλλο αλμυρό τυρί)!

Καλή όρεξη και χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες του κόσμου!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...