WHdNz76pJen8ZPksXvRV5KZoshE Να λείπει το ... βύσσινο!: Μαρτίου 2016

Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016

Πολίτικα τσατάλια

Την συνταγή την πήρα από την "φεισμπουκική" φίλη μου και συντοπίτισσα Ιωάννα, την έχω φτιάξει αρκετές φορές τον τελευταίο καιρό καθότι εύκολη αφού θέλει ελάχιστο και απαλό ζύμωμα και πεντανόστιμη. Με τις επαναλήψεις πρόσθεσα και τις δικές μου "πινελιές"  έτσι για να μην τύχει και αφήσω κάτι απείραχτο. Κατ' αρχάς έχοντας σταματήσει να χρησιμοποιώ μαργαρίνες και φυτικά λίπη σε συνταγές, αντικατέστησα το βιτάμ/μαργαρίνη με ανάλατο αγελαδινό βούτυρο. Πιστέψτε με το βούτυρο απογειώνει τη γεύση και κατά την άποψη πολλών είναι υγιεινότερο των φυτικών λιπών. Επίσης αντικατέστησα το σπορέλαιο με ελαιόλαδο. Γάλα ή γιαούρτι δεν βάζω. Προτιμώ την "λαδένια" αλμυρή γεύση και έτσι τα έφτιαχνε και η γιαγιά μου, οπότε το πείραγμα με γύρισε σε παιδικές γεύσεις.
Σας την παρουσιάζω σύμφωνα με την τελευταία εκδοχή αλλά με φωτογραφίες της ... πρώτης δοκιμής!

Ιωάννα  μου και πάλι σε ευχαριστώ και από εδώ.

Υλικά

Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016

Σκορδαλιά με ψωμί και καρύδια


Χρόνια πολλά για την ημέρα!
Έψαχνα στο μπλογκ να βρω τη συνταγή της σκορδαλιάς που πάει με τον μπακαλιάρο μα στάθηκε αδύνατο. Ή εκ παραδρομής την έσβησα ή δεν την ανέβασα ποτέ. Σε κάθε περίπτωση διαπίστωσα ότι εν έτει 2016, η συνταγή αυτή λείπει. Οι φωτογραφίες της όμως υπάρχουν αν και δεν είναι οι καλύτερες ομολογώ. Άρα εσπευσμένα πρέπει να διορθώσω.



Η σκορδαλιά που προτείνω έχει προσαρμοσθεί στις γεύσεις της οικογένειάς μου, δηλαδή ελαφριά, 1 το πολύ 2 σκελίδες σκόρδου (ίσα που έλεγε η γιαγιά μου που την αρωματίζεις αλλά σκορδαλιά δεν φτιάχνεις), επιλογή ψίχας ψωμιού και καρυδιών και ποτέ πατάτας όταν πρόκειται να συνοδέψω τον πατροπαράδοτο τηγανιτό μπακαλιάρο.

Υλικά

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016

Τοματοκεφτέδες

 

Μετά από πολύ καιρό αποχής (και ταλαιπωρίας) επανέρχομαι με μια ενδιαφέρουσα και αρκετά εύκολη παραλλαγή τοματοκεφτέδων για την περίοδο της νηστείας που διανύουμε. Τοματοκροκέτες θα έπρεπε να τους ονομάσω αν θα ήθελα να είμαι ακριβής αφού δεν φτάνω στο σημείο να ζυμώσω όπως για παράδειγμα με τους κανονικούς κεφτέδες ή με τους ρεβυθοκεφτέδες. 

Υλικά
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...