

Υλικά
1 ποτήρι ροδοπέταλα (μαγιάτικα αράντιστα)
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
½ ποτήρι κρασιού χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Μαδάμε τα τριαντάφυλλα και κόβουμε τις μυτούλες από τα πέταλα που ασπρίζουν γιατί είναι σκληρές. Χρησιμοποιούμε το ψαλίδι της κουζίνας. Τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε καλά. Βάζουμε τα ροδοπέταλα με την ζάχαρη στη κατσαρόλα και τα τρίβουμε μαζί. Τα αφήνουμε να μείνουν για 1 ώρα. Προσθέτουμε το ποτήρι με το νερό και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Όταν το σιρόπι θα πήξει προσθέτουμε το λεμόνι και αφού πάρει μια βράση το σβήνουμε. Το σιρόπι θα πρέπει να στέκει στο κουτάλι όταν το βάζουμε στο πιατάκι. Το αφήνουμε να κρυώσει και το σερβίρουμε σε αποστειρωμένο βάζο.
Καλή Επιτυχία!
Καλημέρα! Αχ να είχα μια τριανταφυλλιά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερα σε ολους!!! Ειναι το καλυτερο γλυκο το πιο μυρωδατο και το πιο νοστιμο μπραβο Θεανω να βαλεις και το γλυκο καρυδακι και αυτο πολυ ωραιο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα. Σε ευχαριστούμε που μας γλύκανες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας υπενθυμίσω ότι κάποια από εσας ας περάσει από το μπλογκ μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τα πιο μυρωδάτα και νόστιμα γλυκάκια, το δύσκολο είναι να πετύχω καλά ροδοπέταλα, σου πέτυχε τέλεια Θεανώ μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά, καλό μεσημέρι!
Επειδή δεν έχετε γράψει ηλεκτρονική διεύθυνση- εκτός και αν δεν την βλέπω εγώ- σας απαντώ μέσω των σχολίων.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια την λεκτική επαλήθευση, πας στον πίνακα ελέγχου-ρυθμίσεις-σχόλια-και εκεί που σε ρωτάει'' να προβληθεί η λέξη επαλήθευσης για σχόλια'', πατάς ''όχι''.
Για το βραβείο πατάς πάνω στην εικόνα δεξί ''κλικ''-αποθήκευση ως ( το αποθηκεύεις στην επιφάνεια εργασίας )-από εκεί και ύστερα πας στον πίνακα ελέγχου και το προσθέτεις στο μπλογκ σου 'οπου θέλεις σαν προσθήκη gadget.
Τέλος σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, να είσαστε καλά και να πάρετε και άλλα βραβεία.
Υ.Γ Αν δεν καταλάβατε κάτι, ή αν σας τα είπα μπερδεμένα, στείλτε μου ένα μήνυμα να τα ξεμπερδέψουμε.
Πω πω πω καταπληκτικό γλυκάκι! Μας κερνάς λοιπόν εσύ-ευχαριστώ!!!-γιατί πού να βρω ροδοπέταλα! Καημός!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘεανώ μου πράγματι ήταν έκπληξη η ανάρτηση! Καταπληκτικό γλυκό. Στο Αίγιο το ονομάζουν ροδοζάχαρη καιη αυθεντική παρασκευάζεται στη Μονή Ταξιαρχών (λίγο έξω από το Αίγιο) τα πέταλα τα παίρνουν από έναν συγκεκριμένο τύπο τριανταφυλιάς τη ροδοζάχαρη, που καλλιεργείται στους ροδώνες της μονής. Έχω μια τέτοια τριανταφυλλιά στο μπαλκόνι αλλά φέτος έχει βγάλει ένα μόνο τριαντάφυλλο. Σνιφ, δεν θα μπορέσω να μαζέψω για να φτιάξω. Θεανούλι περιμένω ... κουταλάκι (βαζάκι θα είναι σίγουρα όλη η παραγωγή) Γειά στα χέρια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ και να είχα λίγο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένο γλυκό!!!
Καλημέρα : )
Αγαπημένο μου γλυκάκι που όταν πέσω επάνω του θα το πάρω οπωσδήποτε...πάνω από πανακότα...θάνατος!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΩΣ ΣΕ ΒΡΗΚΑ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΟ ΓΛΥΚΑΚΙ ΟΝΕΙΡΟ!!!!
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ!!!!
Ευχαριστώ την Ξανθή, την Ροδάνθη, την Para-Kelsoscooks, την Ελενα,την Helengr,την Σοφία Ζ., την Konstantina, την Εφη, την lourdi lourdaki για τα σχόλια. Λόγω εξετάσεων δεν κατάφερα να σας απαντήσω νωρίτερα. Καλωσόρίζω τους καινούργιους στο blog μας με μεγάλη χαρά. Εύχομαι σε όλες Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφή