Είπα να σας γλυκάνω με ένα γλυκάκι που έφτιαξα το Σ/Κ. Το Μιλφέιγ είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά αλλά πάντα το εύρισκα λίγο δύσκολο με αποτέλεσμα να μην το έχω φτιάξει ποτέ. Με αφορμή τη συνταγή που βρήκα στο περιοδικό του Στέλιου Παρλιάρου Γλυκές Ιστορίες, αποφάσισα να πειραματιστώ και ιδού το αποτέλεσμα. Απολαύσαμε ένα τραγανό και νόστιμο μιλφείγ.
Υλικά
1 κιλό φρέσκο γάλα
200 γρ. ζάχαρη
130 γρ. κορν φλάουρ
4 αυγά
ξύσμα από 1 λεμόνι
άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
1 πακέτο φύλλο κρούστας
150-200 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
Εκτέλεση
Κόβουμε τα φύλλα στη μέση. Τα μοιράζουμε έτσι ώστε να φτιάξουμε 3 στοιβάδες. Βουτυρώνουμε ένα ένα τα φύλλα με το πινέλο και βάζουμε τις στοίβες πάνω σε λαδόκολα για να τις ψήσουμε ξεχωριστά στο φούρνο για 40 λεπτά. Πρέπει να φουσκώσουν, να ξεχωρίσουν τα φύλλα και να κάνουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Για να φτιάξουμε τη κρέμα βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα με το ξύσμα λεμονιού. Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύουμε τη ζάχαρη το κορν φλάουρ και τα αυγά. Μόλις ζεσταθεί το γάλα προσθέτουμε λίγο στο μείγμα με τα αυγά και το ταράζουμε καλά. Το αδειάζουμε όλο μέσα στη κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα. Την αδειάζουμε σε ένα μπολ και την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα. Μετά από λίγο την βάζουμε στο ψυγεία για 1-2 ώρες να κρυώσει. Οταν την βγάλουμε τη χτυπάμε στο μιξερ για να γίνει λεία και αφράτη.
Πολύ νόστιμο και λαχταριστό γλυκό.Πιστεύω να το τίμησες ...δεόντως.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘεανώ μου μιλφέιγ με φύλλα κρούστας δεν έχω κάνει, συνήθως το κάνω με σφολιάτα ή σφολιατίνια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτον Παρλιάρο έχω μεγάλη εμπιστοσύνη, αλλά και στο γούστο σου βεβαίως, έτσι σίγουρα θα αξίζει το γλυκάκι!
Φιλιά, καλό βράδυ!
Καλημερα Θεανω,σημερα εφτιαξες το αγαπημενο μας γλυκο(τοσο εμενα οσο και της Μαριας)!!!Δειχνει τοσο λαχταριστο!!!Παιρνω ΜΕΓΑΛΟ κοματι και τη συνταγη και φευγω...Ευχομαι να περασετε Χαρουμενα Χριστουγεννα,με υγεια!Φιλακια σ'ολες σας,κοριτσια
ΑπάντησηΔιαγραφήξαδελφούλα καταπληκτικό το γλυκό σου όπως το βλέπω θέλω να φάω όλο το ταψί!!!περιμένω και τις χριστουγεννιάτικες νοστιμιές που φτιάχνεις!!σας εύχομαι καλές γιορτές και καλά χριστούγεννα με υγεία ευτυχία και ευημερία!! ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΧΑΗΛ-ΚΑΤΕΛΟΥΖΟΥ
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τα λίγα γλυκά χωρις σοκολατα που μ αρεσουν πολυ! Τελειο φαινεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρεμένο μας γλυκάκι και μου αρέσει πολύ με τη σφολιάτα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τα λίγα γλυκά που τρώω αλλά έτοιμο!! Καλές γιορτές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται καταπληκτικό το μιλφέιγ σου! Καλά Χριστούγεννα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦανταστικό!!!!!!!!!!!!Καλό απόγευμα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμ πολύ νόστιμο φαίνεται. Την άλλη εβδομάδα θα το δοκιμάσω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεράστε από το μπλογκ μου να πάρετε κάτι.
Φιλάκια
Πολυαγαπημένο γλυκό και πεντανόστιμο!!!Μπράβο!!!Φιλάκια και καλές γιορτές!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘεανούλα μου καλημέρα(γύρισα στη βάση μου).Τέλειο το γλυκάκι σου αν ήξερα οτι είχες τέτοιο έδεσμα θα ερχόμουν.Φιλάκια πολλά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘεανώ μου, φαίνεται εξαιρετικό και πολύ τραγανό. Ούτε κι εγώ το έχω τολμήσει, γιατί είναι γλυκό της ημέρας να μην πω της ώρας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά Χριστούγεννα. Φιλιά.
Para-kelsoscooks σε ευχαριστώ πολύ, πραγματικά το τίμησα δεόντως. Σου εύχομαι Καλά Χριστούγεννα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλενά μου την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω με Σφολιάτα. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια σου εύχομαι Καλά Χριστούγεννα.
ΑπάντησηΔιαγραφήMia Xara χαίρομαι που σου άρεσε το γλυκό. Εύχομαι και εγώ Καλά Χριστούγεννα με υγεία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΞαδελφούλα αν είμαστε κοντά θα σου έστελνα κανένα κομμάτι. Σου εύχομαι Καλή Λευτεριά και καλά Χριστούγεννα σε όλους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπινίκη μου σε ευχαριστώ εύχομαι Καλά Χριστούγεννα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα συμφωνώ μαζί σου και σου εύχομαι Καλά Χριστούγεννα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή μου είναι ευκαιρία να το δοκιμάσεις. Σου εύχομαι Καλά Χριστούγεννα.
ΑπάντησηΔιαγραφήEleni σε ευχαριστώ σου εύχομαι Καλά Χριστούγεννα.
ΑπάντησηΔιαγραφήElena ευχαριστώ και σου εύχομαι Καλά Χριστούγεννα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΡοδούλα σίγουρα θα περάσω να κεραστώ. Σου εύχομαι Καλά Χριστούγεννα.
ΑπάντησηΔιαγραφήSophie ευχαριστώ πολύ σου εύχομαι Καλά Χριστούγεννα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΡοδανθούλα μου κρίμα που δεν πέρασες να σε κεράσω. Εύχομαι Καλά χριστούγεννα.
ΑπάντησηΔιαγραφήHelen gr έχεις δίκιο όταν μείνει περισσότερο από μια μέρα πανιάζει το φύλλο. Ο Παρλιάρος λεέι ότι μπορούμε να διατηρήσουμε το φύλλο ψημένο και να στρώσουμε τη κρέμα όταν θέλουμε να το σερβίρουμε. Σου εύχομαι Καλά Χριστούγεννα.
ΑπάντησηΔιαγραφή