Μαζί με το ψαράκι, τα φιλέτα γλώσσας που παρουσίασα σε προηγούμενη ανάρτηση η Βικτώρια μας σέρβιρε και πολύ ωραίο σπυρωτό πιλάφι με φυστίκια Αιγίνης. Την συνταγή τη φύλαξα και την παρουσιάζω χωριστά. Λόγω καταγωγής(οι Πολίτες σερβίρουν πιλάφι σχεδόν με όλα τα πιάτα) έχω έτσι μια ... ευαισθησία να την πώ, παραξενιά να την πώ, αδυναμία .... Το πιλάφι το θέλω σπυρωτό και ψημένο έτσι ώστε να έχει απορροφήσει όλες τις γεύσεις και τα αρώματα. Το συγκεκριμένο πληροί τις "προδιαγραφές" γι' αυτό και προτείνεται. Μια αποκάλυψη θα κάνω, Βικτώρια συγγνώμη ξέρεις ότι δεν κρατάω εύκολα τέτοιες λεπτομέρειες κρυφές, για πιλάφι με κουκουνάρι ξεκίνησε, αλλά στην πορεία είδε ότι είχε ξεμείνει από κουκουνάρι, οπότε έβαλε αυτό που είχε δηλ. φυστίκι Αιγίνης!!!! Εξίσου καλό!
Υλικά
1 ποτήρι ρύζι μπλου μπονετ
2 ποτήρια νερό
μισό φλυτζάνι φυστίκια Αιγίνης
1 κύβος λαχανικών
πιπέρι
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
.
Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με τον κύβο λαχανικών και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να ρουφήξει όλο το ζουμί. Το ρύζι έχει ψηθεί μόλις τραβήξει όλα τα υγρά και κάνει τρύπες στην επιφάνεια.
Σερβίρουμε!
Βικτώρια
Σερβίρουμε!
Βικτώρια
Καλημέρα, Σοφία μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘησαυρός η Βικτώρια! Υπέροχες οι προτάσεις της με πρωτότυπα υλικά. Μπράβο της!
Φιλάκια.
Σε ευχαριστω Helen Gr Για τα καλα σου λογια! Φιλια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται τόσο ωραίο και αρωματικό που τρώγεται και μόνο του, όχι μόνο ως συνοδευτικό. Πολύ καλή η συνταγή της Βικτώριας! Φιλιά Σοφάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήNα πω και πάλι μπράβο στην κουμπαρούλα για τις νοστιμιές της!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι με κουκουνάρι και με φιστικάκι, το σπυρωτό της ρυζάκι είναι σούπερ!
Φιλιά, καλό απόγευμα!
Τρελαίνομαι για πιλάφι και το συγκεκριμένο με τα φυστίκια θα είναι μούρλια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!
Κορίτσια μου πράγματι υπέροχο το πιλάφι με τα φυστίκια!!! Βικτωριάκι μου σε ευχαριστώ για τη συνταγούλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕισαστε ολες Γλυκυτατες!!! Σας φιλω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή