WHdNz76pJen8ZPksXvRV5KZoshE Να λείπει το ... βύσσινο!: Πάστα σκόρδου

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Πάστα σκόρδου


Η κουμπάρα μου η Βικτώρια μου έδωσε και ένα πολύ ωραίο τιπ. Πόσες φορές σκεφτόμαστε να βάλουμε σκόρδο στο φαγητό, γιατί μετά θα βρωμίσουν τα χέρια και η μυρωδιά δεν φεύγει με τίποτε. Πόσες φορές θα το θέλαμε έτοιμο ψιλοκομμένο και το αποξηραμένο δεν μας κάνει...
Ορίστε λοιπόν μια έξυπνη λύση:
 
Υλικά
4 κεφάλια σκόρδο
Ελαιόλαδο
 
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις σκελίδες από τα τέσσερα κεφάλια σκόρδου.  Πολτοποιούμε στο μπλεντερ. Τα βάζουμε σε γιάλινο βάζο και ρίχνουμε λάδι τόσο όσο να καλυφθεί η πάστα, ανακατεύοντας με κουταλάκι προκειμένου να πάει παντού το λάδι.και τα σκεπάζουμε με λάδι.
 
Βικτώρια

15 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία ιδέα. Πάντα μας είναι χρήσιμο! Καταγράφεται:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάρα πολύ χρήσιμο και καταπληκτικό τιπ....να είσαι καλά Σοφία μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο μπαζάρ έχουμε κάθε χρόνο ολόκληρες σκελίδες κονφι και πάντα ένα βαζάκι έρχεται σπίτι αυτό είναι πολύ εύκολο.
    Το πρόβλημα είναι άντε μετά να καθαρίσεις το μούλτι από τη μυρωδιά του σκόρδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aααααα, καλά!!!!!
    Φοβερό τιπάκι!
    Κατεγράφη εννοείται!
    Φιλιά Σοφάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επανήλθα!
    Θα ρωτήσεις την κουμπαρούλα σου πόσον καιρό διατηρείται στο ψυγειο??
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραία πρόταση! Έχω κι εγώ την ίδια ερώτηση με την Έλενα, διότι νομίζω ότι δεν διατηρείται πολύ.
    Φιλάκια, Σοφία μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διατηρειται κοριτσια για ενα μηνα στο ψυγειο επειδη εχει το λαδι.
    Φιλακια Βικτωρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Την απάντηση σας την πήρατε. Και εγώ είχα την απορία. Το καλό είναι ότι διατηρείται και το άρωμα! Την απορία πώς θα φύγει το "άρωμα" από τα δάχτυλά μου μέχρι αύριο ποιος θα μου τη λύσει;;;;

    Mia Maria, και εγώ κατέγραψα και έφτιαξα!

    Λίλα μου πράγματι χρήσιμο!

    Ελενα και Ελένη έχω και εγώ βαζάκι πια. Σε ένα μήνα θα ξέρουμε αν ... διατηρείται και εξ ιδίας αντιλήψεως!!!!

    Αντιγονάκι μου γλυκό, μαζί σου!

    Βικτώρια μου σ' ευχαριστώ για το πολύ χρήσιμο tip που μοιράστηκες μαζί μου (και για τις άλλες συνταγές που έχω απόθεμα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ καλή και χρήσιμη ιδέα.
    Εχώ την εντυπωση ότι μπορεί να διατηρυθεί και περισσότερο χρόνο από τον ένα μήνα.
    Και για να μην μείνει η μυρωδιά του σκόρδου στα χέρια , θα βάλουμε .....γάντια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σωσώ μου και εγώ έχω μια τέτοια εντύπωση αλλά δεν το λέω φωναχτά. ...Γάντια όμως δεν έβαλα, ξύδι χρησιμοποίησα, με μαϊντανό τα έτριψα και ακόμη δεν μπορώ να πλησιάσω χέρια στο πρόσωπο. Νομίζω ότι πρέπει να έχω κάποια κοινά γονίδια με τα ... βαμπίρ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τριψε τα δάχτυλα σου στο μαχαίρι που έκοψες τα σκορδα κατω απ τη βρύση,χωρίς σαπούνΙ

      Διαγραφή
  11. Βικτώρια ευχαριστούμε για την απάντηση!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σοφία μου με λεμόνι δοκίμασε κάτι μπορεί να κάνει.
    Φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή