
Υλικά
6 αυγά
1 κιλό πατάτες στρογγυλά κομμένες
2 Ανδριώτικα λουκάνικα κομμένα
2-3 λούζες (το πετσί του χοίρου)
Μερικά κομματάκια ντόπιο σκληρό τυρί ή τριμμένο τυρί
Δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι-πιπέρι
Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε στο τηγάνι τα λουκάνικα και τις λούζες μέχρι να λιώσει η γλίνα (το λίπος) μέσα στην οποία είναι διατηρημένα. Τα βγάζουμε και μέσα εκεί συμπληρώνουμε το λάδι για να τηγανιστούν οι πατάτες . Όταν οι πατάτες ροδίσουν ρίχνουμε τα λουκάνικα, τις λούζες, το τυρί και τον δυόσμο. Χτυπάμε τα αυγά με το αλατοπίπερο και τα ρίχνουμε από πάνω. Αναποδογυρίζουμε την ομελέτα για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Την σερβίρουμε βάζοντας μερικά κομματάκια από πάνω. Μπορούμε να βάλουμε και παϊδάκια μαζί που συνήθως υπάρχουν μέσα στα χοιρινά μας.
Σε επόμενη ανάρτηση θα παρουσιάσουμε τα χοιροσφάγια στην Ανδρο και πως φτιάχνουν τον πασπαλά (τρόπος συντήρησης των χοιρινών).
Γειά σου Θεανώ με τα ωραία σου, πολύ καλή,δε σκέφτηκα να έβγαζα χθές το Κάβο Ντόρο με 7 μποφόρ να έβαζες φοτό,αυτά που χαρακτηρίζουν την Άνδρο φιλάκια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα, Θεανώ, με την καταπληκτική σου ομελέτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠού να βρεθούν όλα αυτά τα θεσπέσια υλικά που απαιτούνται. Έτσι παίρνω μεζεδάκι για να συνοδεύσω τη μπύρα μου. Εις υγείαν!
Την έψαχνα αυτή τη συνταγή! Αποθηκεύεται άμεσα! Αναμένομε τα χοιροσφάγια για τον πασπαλά :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρεμένη και η Άνδρος καιτο συγκεκριμένο φαγάκι (αν και είχαμε την εντύπωση ότι λέγεται φρουτάλια). Καλό βράδυ
ΑπάντησηΔιαγραφήΦρουτάλιες τις ξέρω κι εγώ αυτές τις ομελέτες, δεν είναι έτσι?
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα υλικά που διαβάζω είναι όλα ένα κι ένα, μακάρι να μπορούσα να τα βρω!
Καλό Σαββατοκύριακο Θεανώ μου και σε όλα τα κοριτσάκια της παρέας!
Ποοοο ποοοο! Τι μου κάνεις!! Τώρα το είδα και είναι αργά!!! Θα τον φτιάξω αυτόν το μεζέ Σοφία μου και θα το φάω όλο μόνη μου! Ούτε μια μπουκίτσα τόση δα δεν θα δώσω :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΡοδάνθούλα μου καλύτερα να μην έχω και σε φωτογραφία τον Καβο Ντόρο με 7 μπορφόρ! Προτιμώ να τον απολαμβάνω έτσι! Καλή Κυριακή και καλές ειδήσεις από τον άνδρα σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗelen Gr σε ευχαριστώ πολύ. Πραγματικά είναι δύσκολο να βρεις τα ντόπια χοιρινά που χρειάζεται αυτή η ομελέτα. Ελπίζω κάποια μέρα να σε κεράσουμε στην Ανδρο! Καλή Κυριακή.
ΑπάντησηΔιαγραφήVita χαίρομαι που ήθελες αυτή την συνταγή. Είναι πολύ απλή συταγή απλώς πρέπει να έχει χοιρινά τα οποία στην Αθήνα είναι δυσεύρετα. Καλή Κυριακή.
ΑπάντησηΔιαγραφήPela Sofi ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Το πρόβλημα με τα υλικά είναι αυτό ότι τα βρίσκεις μόνο στην Ανδρο. Καλή Κυριακή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλενα ακριβώς είναι ομελέτα που περιέχει τα παραδοσιακά χοιρινά και αυτό την κάνει να διαφέρει πολύ στη γεύση από τις άλλες. Καλή Κυριακή.
ΑπάντησηΔιαγραφήKONSTANTINA μακάρι να μπορούσα να σου προσφέρω. Ισως ότα περάσεις από την Ανδρο κάποια μέρα! Καλή Κυριακή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχω φαει και ειναι πεντανοστιμη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι να λεμε τωρα....
Μπραβο θεανω,πολλες καλημερες και φιλια σε ολες!!!
Πολύ λαχταριστή η Ανδριώτικη φουρτάλια!!!Φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπίθανη η φουρτάλια αλλά για να την ευχαριστηθείς πρέπει να την φας στην Ανδρο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρυσάνθη όταν περάσεις από την Ανδρο θα σε κεράσουμε ένα κομμάτι!
ΑπάντησηΔιαγραφήGogoula χαίρομαι πολύ που σου αρέσει.
ΑπάντησηΔιαγραφήMania συμφωνώ μαζί σου. Οτιδήποτε παραδοσιακό το απολαμβάνεις καλύτερα στο μέρος όπου το φτιάχνουν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Θεανώ,
ΑπάντησηΔιαγραφήΔε θυμάμαι αν στο έχω πει, αλλά η πεθερά μου έχει καταγωγή από την Παλιόπολη, οπότε οι επισκέψεις μας στο νησί και στα συγγενικά σπίτια περιελάμβανε πάντα το καταπληκτικό αυτό φαγητό, ψημένο στα ξύλα!!! ΓΕΥΣΗ!!!!!!!!
Να περνάς τον κάβο ντόρο με 9 μποφόρ και να μη καταλαβαίνεις τίποτα :)))
Υπέροχη η συνταγή σου! Έτσι όπως την έκανε και η θεία η Μαρουλιώ :)
Να είσαι καλά
Φιλιά
Καλό βράδυ