WHdNz76pJen8ZPksXvRV5KZoshE Να λείπει το ... βύσσινο!: Παιδική Τούρτα Γενεθλίων

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Παιδική Τούρτα Γενεθλίων



Τα τελευταία χρόνια φτιάχνουμε τις τούρτες για τα γενέθλια των παιδιών μόνοι μας. Προσπαθούμε να αποδώσουμε ένα θέμα από τους ήρωες των αγαπημένων τους ταινιών. Μπορεί να μην βγαίνουν όπως οι επαγγελματικές αλλά ο ενθουσιασμός και η χαρά των παιδιών είναι τόσο μεγάλη που πραγματικά σε αποζημιώνει. Η προετοιμασία της γιορτής είναι εξίσου σημαντική όσο και η ίδια μέρα της γιορτής.

Για το παντεσπάνι
4 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι απ
1/4 κούπας κακάο

Χτυπάμε στο μίξερ πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι. Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει.

Για την κρέμα
2 κούπες γάλα
3 κ.σ. αλεύρι
2 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 πλάκα σοκολάτα κουβερτούρα ή 1/4 κούπας κακάο
4 κρόκους αυγών
2 κουταλιές βούτυρο φρέσκο
2 βανίλιες

1 σαντιγί σκόνη για την επικάλυψη

Βάζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα που δεν κολλάει. Χτυπάμε τους κρόκους με ένα φλιτζάνι γάλα, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε καλά. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα σε άλλη κατσαρόλα και το αδειάζουμε μέσα. Βράζουμε τη κρέμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια για να μη σβολιάσει. Μόλις πήξει η κρέμα σβήνουμε τη φωτιά. Βάζουμε το βούτυρο μέσα και τη σοκολάτα ή το κακάο και τα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν. Αν μας βγει πολύ πηχτή προσθέτουμε λίγο γάλα. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα από πάνω. Στο τέλος προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος αφού την έχουμε χτυπήσει στο μίξερ και τα δουλεύουμε όλα μαζί μέχρι να ενωθούν καλά.

Προετοιμασία της τούρτας
Κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση. Το βρέχουμε με λίγο γάλα και κονιάκ. Βάζουμε πάνω την κρέμα μας. Τοποθετούμε το άλλο κομμάτι από πάνω. Το μουλιάζουμε και εκείνο. Καλύπτουμε με την σαντιγί που την έχουμε προετοιμάσει όπως λένε οι οδηγίες στο κουτί.
Για τα σχέδια του ιστού βάζουμε σε μια κούπα λίγο κακάο με ελάχιστο γάλα και το ταράζουμε με το κουτάλι μέχρι να γίνει πηχτό. Παίρνουμε μια σύριγγα και τη γεμίζουμε με αυτό για να φτιάξουμε τα σχέδια. Βάζουμε 2 μπισκότα πάνω στην τούρτα και τοποθετούμε τον ήρωά μας.

9 σχόλια:

Ροδανθη είπε...

Θεανω μου τελεια η τουρτα σου απο εμφανιση αλλα και απο γευση φανταζομαι φοβερη θα ειναι. Η επομενη τι θεμα θα εχει?

para-kelsoscooks είπε...

Πολύ ωραία η τούρτα.Τι έχουν παραπάνω οι έτοιμες; Ίσα - ίσα που στις σπιτικές τα υλικά είναι σαφώς αγνότερα των ζαχαροπλαστείων.

Helen Gr είπε...

Καλημέρα, Θεανώ. καταπληκτική η τούρτα, ζηλεύω που δεν είμαι μικρή να είχα κι εγώ μία!!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Θεανώ μου την έκανες υπέροχη, γεια στα χεράκια σου!
Να είναι γερός και καλότυχος ο τυχερός μικρούλης που την χάρηκε!!!

Θεανώ είπε...

Ροδάνθη την περσυνή θα την δεις σε επόμενες αναρτήσεις.

Θεανώ είπε...

Para-kelsoscook το ίδιο λέω και εγώ.

Θεανώ είπε...

Helengr ευχαριστώ. Θα σου έφτιαχνα με όλη μου την καρδιά.

Θεανώ είπε...

Ελενα ευχαριστώ πολύ. Να είσαι καλά.

Αγγελικη Ν είπε...

Θεανώ μου πολύ όμορφη η τούρτα! Τα παιδιά χαίρονται να δημιουργούνται τέτοια ωραία πράγματα μπροστά στα μάτια τους από την μαμά τους!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...