WHdNz76pJen8ZPksXvRV5KZoshE Να λείπει το ... βύσσινο!: Φεβρουαρίου 2012

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

Κοτόπουλο αλα κρέμ


Καλησπέρα σε όλη τη blogογειτονιά , είστε όλοι καλά; Σήμερα είπα να βάλω ένα φαγάκι απλό ,εύκολο και νοστιμότατο .
ΥΛΙΚΑ
2 φιλέτα κοτόπουλου
1 κουτί μανιτάρια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
αλατοπίπερο , λάδι
λίγο κρασί άσπρο
2 κουτιά κρέμα γάλακτος
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα να σοταριστεί με το λάδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι , το σκόρδο , τα μανιτάρια , αλατοπίπερο και σβήνουμε με το κρασί. Αφού τ΄ αφήσουμε να βράσει προς το τέλος βάζουμε την κρέμα γάλακτος ,μένει λίγο να πάρει μια βράση για να δέσει και είναι έτοιμο. Σερβίρουμε με ρύζι ή τηγανιτές πατάτες ή και μακαρόνια.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012

ΔΙΠΛΕΣ

Απόκριες ήρθαν, απόκριες φεύγουν κι εμείς συνεχίζουμε στους ίδιους ρυθμούς , με τη μόνη διαφορά οτι τώρα είμαστε στους ρυθμούς της σάμπα. Αυτή τη φορά είπα να φτιάξω δίπλες, ένα γλυκάκι που συνηθίζουμε να φτιάχνουμε τις απόκριες.



ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

5 αυγά

1/2 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο

1/2 ποτήρι νερού ούζο

1 κουταλάκι γλ. αλάτι

ξύσμα απο ένα λεμόνι και απο ένα πορτοκάλι

1 λίτρο λάδι (για το τηγάνισμα)

λίγο χοντροκομμένο καρύδι

λίγη κανέλλα


ΣΙΡΟΠΙ

1/2 κιλό μέλι

1 1/2 κούπα νερό

2 ξυλάκια κανέλλα και λίγο γαρίφαλλο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ξεκινάμε χτυπώντας πάρα πολύ καλά τ΄ αυγά. Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα υπόλοιπα υλικά και τέλος τ΄ αλεύρι, ζυμώνουμε πολύ καλά έτσι ώστε να γίνει μια ζύμη ούτε πολύ μαλακιά αλλά ούτε και πολύ σκληρή. Αφού τελειώσουμε το ζύμωμα αφήνουμε την ζύμη λίγο να ''ξεκουραστεί''.
Για μεγαλύτερη ευκολία στο άνοιγμα εγώ τη χώρησα σε μικρά μπαλάκια.
Βέβαια υπάρχουν ακόμα πιο εύκολες λύσεις, όπως αυτό το εργαλείο για παράδειγμα.
Αλλά μη ξεχνάμε και τα πατροπαράδοτα ''εργαλεία''.
Παίρνουμε ένα μπαλάκι απο τη ζύμη μας και τ΄ανοίγουμε σε λωρίδες.

Στη συνέχεια αφού έχουμε βάλει σ΄ενα βαθύ τηγάνι ή κατσαρολίτσα το λάδι να κάψει παίρνουμε μία - μία τις λωρίδες και τις βάζουμε με προσοχή μέσα να τηγανιστούν προσέχοντας να μη ξεραθούν.

Αν θέλουμε μπορούμε να τα φτιάξουμε σε σχήμα τριαντάφυλλου, παίρνοντας ένα πιρούνι στο οποίο στερεώνουμε την μια άκρη της ζύμης και το γυρνάμε σιγά σιγά (όπως την μακαρονάδα) προσέχωντας η ζύμη να ακουμπάει στο λάδι και μετά να τυλίγετε στο πιρούνι. Στη συνέχεια φεύγει μόνο του απ΄ το πιρούνι , τ΄αφήνουμε να πάρει χρώμα απ΄ όλες τις πλευρές.... και είναι έτοιμο.
Αφού έχουμε βράσει το σιρόπι και το έχουμε αφήσει λίγο να χλιαρίνει βουτάμε μέσα τις δίπλες να σιροπιαστούν καλά.
Οταν σερβίρουμε βάζουμε απο πάνω καρύδι και κανέλλα.

ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

ΠΟΛΛΑ ΒΡΑΒΕΙΑ




Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Επιτέλους καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τα βραβεία που μας έχουν χαρίσει κάποιες απο τις blogοφίλες μας και τις ευχαριστούμε μέσα απ΄ την καρδιά μας που μας τίμησαν. Αλλά όπως είχα αναφέρει σε κάποιο σχόλιο, λόγω του ό,τι εγώ είμαι σχετικά νέα στο blog δεν είχα ασχοληθεί με την παραλαβή βραβείου , το είχαν αναλάβει τα υπόλοιπα κορίτσια αλλά κι εκείνες λόγω φόρτου εργασίας πού χρόνος.
Κάλλιο αργά παρά ποτέ έτσι δε λένε; Ας ξεκινήσω.....
Τα δύο πρώτα βραβεία μας τα χάρισαν οι φίλες:
Ελένη απο το blog ΄Τα ταξίδια μου΄ και η
Τάνια απο το blog ΄Γαστρομαγείες΄ τις ευχαριστούμε πάρα πολύ.
Τα βραβεία αυτά έχουν και κάποιους κανόνες που εμείς λέμε να τους παραβούμε λίγο (άλλωστε γι αυτό είναι οι κανόνες) , οχι για κανένα άλλο λόγο απλά τα παρουσιάζουμε λίγο καθυστερημένα σε σχέση με άλλους οπότε μη σας κουράσουμεΒλέπω όμως όλοι έχετε παίξει οπότε όσοι δεν το έχετε παραλάβει με μεγάλη μας χαρά να το χαρίσουμε।

Το δεύτερο βραβείο το οποίο συμβολίζει την οικογένεια , την φιλία και απεικονίζει το δέντρο της ζωής μας το χάρισε η φίλη Ελενα απο το blog ¨Συνταγές της Καρδιάς¨ και την ευχαριστούμε πάρα πολύ। Επίσης το χαρίζουμε σε όποιον δε το έχει παραλάβει με όλη μας την αγάπη.
Και τέλος ευχαριστούμε πάρα πολύ για το μουσικό βραβείο τις φίλες:
Κική απο το blog ¨Τante Kiki¨ και την
Ξανθή απο το blog¨Συνταγές της Ασπρούλας¨
PelaSofi απο το blog'Thats Eat
''Παραλαμβάνοντας αυτό το βραβείο θα πρέπει ν΄ αναφέρω 5 αγαπημένα τραγούδια και μετά να το χαρίσω σε άλλα 10 blogs, το πρώτο γίνεται, το δεύτερο δύσκολο γιατί και πάλι δεν πρόλαβα έχει ήδη μοιραστεί, όσες όμως δεν το έχουν με μεγάλη μας χαρά να το χαρίσουμε।
5 αγαπημένα τραγούδια:
Όλα δικά σου - Γιάννης Πουλόπουλος
Δεν κλαίω για τώρα - Βίκυ Μοσχολιού
Αχ χελιδόνι μου - Γιώργος Νταλάρας
Τι γλυκό να σ΄αγαπούν - Χάρις Αλεξίου
Μαρία - Γιάννης Πλούταρχος


Σας ευχαριστούμε πολύ όλες να είστε καλά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...