WHdNz76pJen8ZPksXvRV5KZoshE Να λείπει το ... βύσσινο!: Μαΐου 2012

Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

Happy birthday to me!!!!!!

 Καλημέρα  σε  όλη  την  παρέα, για  μένα  βέβαια  είναι  λίγο  διαφορετική  μέρα,  ναι ναι  φορτώνομαι  άλλο  ένα  χρόνο  στη  πλάτη.Θα  μου  πείτε  τ΄ αποφεύγει  κανείς  οχι  τουλάχιστον  ας  το  διασκεδάσουμε.

Η  τουρτίτσα  που  έφτιαξα  είναι  με  σοκολάτα  και  πορτοκάλι . Λόγο  έλλειψης  χρόνου  αυτές  τις  μέρες  δεν  πρόλαβα  να  βάλω  όλη  μου  την  τέχνη  να  φτιάξω  κάτι  εντελώς  δικό  μου  και  έτσι  συμβιβάστηκα  με  μια  έτοιμη  Γιώτης(που  πάλι  εγώ  την  έφτιαξα δηλαδή  αλλά  με  λιγότερο  κόπο). Το  μόνο  που  πρόσθεσα  ήταν  το  γάλα  και  το  στόλισμα (κάτι  δεν  είναι  και  αυτό;;;;;).




Να  είστε  όλοι  καλά  φιλιά!!!!!!!!!


Κυριακή, 27 Μαΐου 2012

Μια όμορφη καλημέρα

Μια  γλυκιά  και  όμορφη  καλημέρα . Τώρα  ίσως  και  να  μπορούμε  να  πούμε  επιτέλους  το  καλοκαίρι  έφτασε .
Κανείς  δεν  μπορεί  να  αμφισβητήσει  ότι είναι  η  ωραιότερη  εποχή  του  χρόνου , τα  πάντα  είναι  καταπράσινα , ήρεμα , γαλήνια

 Επιτέλους  ο  κόπος  έπιασε  τόπο  μπορεί  να  κουράστηκα ,μπορεί  να  ταλαιπωρήθηκα  αλλά  το  αποτέλεσμα  με  δικαιώνει.Οι  πετούνιες  μου  σε  πρώτη  θέση  να  καλωσορίζουν  τον  επισκέπτη.
 Και  η  πανδαισία   χρωμάτων  συνεχίζετε...




Η  ορτανσία  παρέα  με  την  γαρδένια  σε  όλο  τους  το  μεγαλείο...


 Να  φανταστεί  κανείς  ότι  αυτή  η  γαριφαλιά  ήταν  για  πέταμα  αλλά  με  λίγη  περιποίηση  και  μεταφύτεμα  έγινε  έτσι....

Να  είστε  όλοι  καλά  και  να  έχετε  μια  καλή  εβδομάδα!!!!!!!

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012

Ψάρι (Στίρα) στο φούρνο με λαχανικά


Προχθές  μπήκε  στο  ψυγείο  το  πρώτο  ψάρι  της  φετινής  σεζόν  και  όπως  καταλαβαίνετε  δεν  κρατήθηκα  να  μη  σας  το  δείξω  και  φυσικά  την  κατάληξη  που  είχε.....το  άμοιρο!!!! Όπως  σας  έχω  αναφέρει  και  παλιότερα  ο  άντρας  μου  είναι  δεινός   ερασιτέχνης  ψαράς  και  ιδού  η  λεία  του.




Είπα  λοιπόν  να  το  φτιάξω  στο  φούρνο  με  λαχανικά , βλέποντας  όμως  οτι  έχω  ξαναβάλει  παρόμοια  συνταγή,  αλλά  με  μπακαλιάρο  δεν  θα  σας  κουράσω  με  την  εκτέλεση  θα  υπενθυμίσω  μόνο  τα  υλικά.



3-4  μεγαλούτσικες  πατάτες  κομμένες  σε  ροδέλες
2  πιπεριές  πράσινες
2  καρότα  σε  ροδέλες
1  μεγάλο  κρεμμύδι  σε  φέτες
2  κολοκύθια
2-3  ντομάτες
λίγο  μα'ι'ντανό  ψιλοκομμένο
2  κουταλάκια  μουστάρδα  λιωμένη  στο  νερό
αλατοπίπερο , λίγο  λάδι  και  ρίγανη

Το  βάζετε  στο  φούρνο  το  ψήνετε  και  καλή  σας  όρεξη!!!!!




Κυριακή, 20 Μαΐου 2012

Κόκορας κοκκινιστός με γέμιση και μακαρόνια

Καλημέρα  σε  όλους  και όλες, (και  όταν  λέμε  όλους  εννοούμε  όλους). Σήμερα  είπα  να  βάλω  ένα Ανδριώτικο κυριακάτικο  φαγητό , θα μου πείτε  μόνο  την  Κυριακή  το  φτιάχνεις; Οχι  αλλά  θεωρείτε  πιο  γιορτινό  μια  και  είναι  τρία  σε  ένα .
Την  γέμιση  την  έχουμε  ξαναδείξει  στο  πασχαλινό  μενού , Ανδριώτικος  λαμπριάτης  ή  Ανδριώτικη  γέμιση , είναι  με  τα  ίδια  υλικά  αλλά  την  κάνουμε  και  με  κόκορα ή  κοτόπουλο  κοκκινιστό . Τα  τυριά  που  χρησιμοποιούμε  είναι  συνήθως  ντόπια  αλλά  επειδή  είναι  λίγο  δύσκολο  να  τα  βρείτε στην Αθήνα  ή  οπουδήποτε  αλλού  βάζω  αυτά  που  εύκολα  βρίσκεται  στο  σούπερ  μάρκετ.




ΥΛΙΚΑ
1  κόκορας (μεγαλούτσικος) ή  ένα  νωπό  κοτόπουλο
3-4  φρέσκες  ντομάτες
1 μεγάλο  κρεμμύδι
1-2  σκελίδες  σκόρδο
1 φραντζόλα  μπαγιάτικο  ψωμί
1/2  κιλό  ρεγγάτο  τριμμένο
1/4  ανθότυρο
1  ματσάκι  φρέσκα  κρεμμυδάκια
8  αυγά
λίγο  δυόσμο
λίγο  άνηθο
αλατοπίπερο , λίγο  γάλα(1 φλ.καφέ)



Κόβουμε  τον  κόκορα  σε  μερίδες το  πλένουμε  καλά  και  το  περνάμε   απ΄ το  τηγάνι  με  ελάχιστο  λάδι  για  να  σφίξει  λίγο.

Στη  συνέχεια  κάνουμε  το  ίδιο  με  το  κρεμμύδι  και  το  σκόρδο  και  το  αδειάζουμε  στην  κατσαρόλα  που  έχουμε  τον  κόκορα. Βάζουμε  και  τις  ντομάτες  τριμμένες 
τα  μπαχαρικά  του  λίγο  νεράκι  και   το  βάζουμε  στο  χαμηλό να  σιγοβράζει  μέχρι  να  ετοιμάσουμε  την  γέμιση.Αν  και  μπορούμε  ήδη  να  έχουμε  κάνει  την  προετοιμασία .
Σ΄ ένα  μεγάλο  μπόλ  βάζουμε  το  ψωμί  που  έχουμε  αφαιρέσει  όλη  την  κόρα  και  κόβουμε  την  ψίχα  σε  μικρά  κομματάκια. Στη  συνέχεια  σοτάρουμε  το  φρέσκο  κρεμμύδι  στο  τηγάνι  ελαφρά  με  λίγο  λάδι  και  το  αδειάζουμε  πάνω  στο  ψωμί , προσθέτουμε  τα  τυριά , τ΄αυγά, το  δυόσμο  και  τον άνηθο, το  γάλα  και  ανακατεύουμε  πολύ  καλά  να  ενωθούν  όλα  τα  υλικά  μαζί   τέλος  βάζουμε  αλατοπίπερο, προσέχοντας  το  αλάτι  λόγο  των  τυριών.


Στη  συνέχεια  βάζουμε  το  μείγμα  σε  σακούλα  τροφίμων ( το  μεγάλο  μέγεθος ), την  οποία  έχουμε  πλύνει  καλά  και  την  έχουμε  ανοίξει  απο  την  μια  πλευρά, ώστε  να  φτιάξουμε  ένα  ωραιότατο  ρολό.

Στη  ποσότητα  που  ανέφερα  φτιάχνουμε  συνήθως  δύο  ρολά. Τέλος  τα  τοποθετούμε  πάνω  απο  τον  κόκορα  και  τ΄αφήνουμε  να  σιγοβράσουν . Η γέμιση  πρέπει  να  πήξει  καλά  και  αφαιρούμε  τη  σακούλα  αφού  το  βγάλουμε  απο  την  κατσαρόλα . Παράλληλα  έχουμε  βράσει  και  τα  μακαρόνια.

Σάββατο, 12 Μαΐου 2012

Κριτσίνια με γεύση φράουλα




Καλησπέρα  σε  όλη  τη  blogoπαρέα  ελπίζω  να  είστε  όλοι  καλά. Χαθήκαμε  λίγο  και  οχι  τίποτε  άλλο  θα  έμενε  ο  καλός  μήνας  και  για  τον  Ιούνιο. Ο λόγος  που  εξαφανίστηκα  λίγο  είναι  για  καλό,  ήρθε  ο  σύζυγος  απ΄ τα  ξένα , οπότε  έπρεπε  να  αφιερωθεί  λίγος  χρόνος  και  σε  εκείνον.
Σήμερα  είπα  να  φτιάξω  κάτι  πολύ  εύκολο  και  διαφορετικό(τουλάχιστον  για  μένα) απο  τα  απλά  και  συνηθισμένα. Έφτιαξα  κριτσίνια,  αλλά  τι  κριτσίνια  με  γεύση  φράουλας, ναι  καλά  ακούσατε. Το  πείραμα  πέτυχε  μπορώ  να  πω, δοκιμάστε  και  θα  δείτε.




Υλικά


3  φλ. καφέ  λάδι
3  κούπες  σκληρό  αλεύρι
2  κούπες  αλεύρι  για  όλες  τις  χρήσεις
3  κούπες  χλιαρό  νερό
2  κουταλάκια  μπέκιν  πάουντερ
2  κουταλάκια  ζάχαρη
1  κουταλάκι  αλάτι
1  φλ. τσαγιού  φράουλες  αλεσμένες  στο  multi
λίγο  σουσάμι


Εκτέλεση

Ανακατεύουμε  όλα  τα  υλικά  μαζί  να  γίνει  μια  μαλακή  ζύμη  που  δεν  θα  κολλάει  στα χέρια  μας. Το  νερό  το  προσθέτουμε  σιγά  σιγά  μαζί  με  την  φράουλα. Στη  συνέχεια  αφού  τελειώσουμε  με  το  ζύμωμα  πλάθουμε  μακρόστενα  μπαστούνια  και  τους  δίνουμε  το  σχήμα  που  θέλουμε (εγω  τα  έκανα  στρογγυλά). Τέλος  τα  βουτάμε  στο  σουσάμι  και  τα  βάζουμε  στο  ταψί , ψήνουμε  στους  180  βαθμούς  για  20  λεπτά  περίπου.


Καλή  επιτυχία

Τρίτη, 1 Μαΐου 2012

Καλό μήνα


Καλή  πρωτομαγιά , καλό  μήνα  σε  όλους  και  όλες  να  είστε    γεροί  κι  ευτυχισμένοι.Έφτιαξα  το  στεφάνι  μου  και  το  στόλισα κιόλας .
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...