WHdNz76pJen8ZPksXvRV5KZoshE Να λείπει το ... βύσσινο!: Χταποδάκι ξυδάτο

Τρίτη, 15 Απριλίου 2014

Χταποδάκι ξυδάτο

Ένας καταπληκτικός ουζομεζές που τώρα στη νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας είναι ό,τι πρέπει.

Υλικά
1 χταπόδι 1-1,2 κιλά
νερό
1 φύλλο δάφνης
ρίγανη
λευκό ξύδι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το χταπόδι (το οποίο πρέπει να είναι καλά χτυπημένο και παραγουλιασμένο), αφαιρούμε το δόντι του και το μελάνι και το βάζουμε στη χύτρα με νερό ίσα να το σκεπάζει. Ρίχνουμε μέσα το φύλλο δάφνης. Κλείνουμε τη χύτρα και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά περίπου αφ' ότου σφυρίξει η βαλβίδα.
Μόλις το βγάλουμε, το κόβουμε σε κομμάτια.
Τοποθετούμε σε σειρές τα κομμάτια σε γυάλινο δοχείο πασπαλίζοντας με ρίγανη και περιχύνοντας με ξύδι και λάδι, μέχρι να τελειώσουν όλα τα κομμάτια και να καλυφθούν με λαδόξυδο.
Φυλάσσεται στο ψυγείο.

5 σχόλια:

ΕΚΦΡΑΣΟΥ είπε...

πολυ καλη προταση!! :)

Σοφία Ζ. είπε...

Και εύκολη Κική μου!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Αυτός είναι μεζές για μένα, τρέχω να φέρω τα ουζάκια!
Φιλιά Σοφάκι μου, καλό βράδυ!

Σοφία Ζ. είπε...

Ελενα σε περιμένω για ουζάκι! Καλό σου βράδυ!

Ροδανθη είπε...

Τέλειο θέλω κι εγωωωωω!!!!!
Φιλιά!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...