WHdNz76pJen8ZPksXvRV5KZoshE Να λείπει το ... βύσσινο!: Μαρτίου 2012

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

Κοφτό μακαρονάκι με γαρίδες

Καλησπέρα σε όλη την blogoγειτονιά είστε καλά; Εγώ τρέχω και δεν φτάνω, τώρα που μπήκε για τα καλά η άνοιξη 'άνοιξαν' και οι δουλειές. Όπως έχω πει και παλιότερα η μεγάλη μου αδυναμία είναι ο κήπος μου και τα λουλούδια μου, αλλά για να μπορώ να τα καμαρώνω και να τα θαυμάζω κάποιος πρέπει να κάνει τη δύσκολη δουλειά , το καθάρισμα , το κλάδεμα , το μεταφύτεμα και εννοείτε τα νέα φυτέματα. Ποιος τα κάνει οοολα αυτά .... εγώ!!!!! Όταν βλέπω τα σκούρα βέβαια φωνάζω και βοηθό αλλά η λεπτομέρεια είναι δικιά μου υπόθεση , γι΄ αυτό δε βάζουμε τόσο συχνά ανάρτηση τα κορίτσια λόγο εργασίας , όπως έχω προαναφέρει, κι εγώ... λόγο κήπου!!!!! Αρκετά όμως σας ζάλισα , σήμερα θα σας δείξω ένα γρήγορο και εύκολο πιάτο (γιατί είπαμε δεν είμαστε για ταλαιπωρίες τώρα ) και νηστίσιμο (και η νηστεία καλά κρατεί ). Είναι παρόμοιο με το ρύζι με γαρίδες αλλά επειδή δεν είχα ρύζι έβαλα μακαρονάκι, στην αναβροχιά καλό και το χαλάζι.
Υλικά
1 πακέτο γαρίδες ( καθαρισμένες )
1 φλ. τσαγιού κατεψυγμένα λαχανικά
1 πιπεριά πράσινη και μια κόκκινη κομμένες σε μπαστουνάκια
1 κουτί μανιτάρια
3-4 μπαστουνάκια καβουρόψιχα σουρίμι ( δεν βρήκα κανονικό )
πάπρικα , κάρυ , αλατοπίπερο κατά βούληση
λίγη σόγια σως
1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις γαρίδες και τις αφήνουμε λίγο να στραγγίξουν . Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο τα σοτάρουμε με πολύ λίγο λάδι, στη συνέχεια βάζουμε τις γαρίδες , τα μανιτάρια , τις πιπεριές , και τα λαχανικά . Αφού μαραθούν τα 'σβήνουμε' με τη σόγια σως βάζουμε τα μπαχαρικά και τ΄ αφήνουμε να σιγοβράσουν προσθέτοντας συχνά ζουμί απο τα μακαρόνια που βράζουμε . Μόλις είναι έτοιμα σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα αδειάζουμε και αυτά στο τηγάνι με τις γαρίδες ανακατεύουμε και τελευταία βάζουμε σε κομματάκια τη καβουρόψιχα προσέχωντας να μη μας λιώσει και βουαλά έτοιμο προς βρώση .
Καλή Όρεξη

Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012

Ανοιξη επιτέλους!!!!!


Επιτέλους μπήκαμε και επίσημα πλέον στην άνοιξη και αυτό φαίνεται απο τη φύση γύρω μας, η οποία στολίζετε με τα καλά της . Παντού υπάρχουν πολύχρωμα λουλούδια και ανθισμένα δέντρα , ομολογώ ότι είναι η ωραιότερη εποχή του χρόνου.
Ο κήπος μου για άλλη μια φορά μου χαρίζει απλόχερα την ομορφιά του
Να είστε όλοι καλά και να περνάτε όμορφα!!!!!!






Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

Γλυκό κουταλιού νεράντζι , πορτοκάλι , λεμόνι



Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο απο ενα γλυκό κουταλιού , πόσο μάλλον αν είναι φτιαγμένο απο τα χεράκια μας. Το νεράτζι είναι τώρα εποχιακό φρούτο και κατά συνέπεια γλυκό. Ας δούμε τον τρόπο με τον οποίο φτιάχνετε.....



ΥΛΙΚΑ




10 νεράτζια ή πορτοκάλια ή λεμόνια (βγαίνουν 40 κομμάτια)

1 κιλό ζάχαρη

1 ποτηράκι του κρασιού νερό

1/2 ποτήρι του κρασιού χυμό λεμόνι



Τρίβουμε τα νεράτζια στο τρίφτη έτσι ώστε να ''αγριέψει'' λίγο η φλούδα

Το ίδιο κάνουμε με τα λεμόνια

και τα πορτοκάλια

Τα κόβουμε στα τέσσερα (βγάζουμε 4 φλούδες απ΄ το καθένα)

Στη συνέχεια τα διπλώνουμε και τα στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα . Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και τ΄ αφήνουμε 1 1/2 μέρα αλλάζοντας το νερό 3-4 φορές μέχρι να ξεπικρίσουν καλά.

Στη συνέχεια τα βάζουμε στο τρυπητό να στραγγίσουν καλά τα νερά. Το επόμενο βήμα είναι να τα βάλουμε στη κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και το νερό
και ξεκινάμε σιγά - σιγά να τα βράζουμε

Κατά την διάρκεια του βρασμού κάνουμε το γνωστό κολπάκι με το κουταλάκι και το πιατάκι που αδειάζουμε και ξαναδειάζουμε το σιρόπι μέχρι να βγεί σχεδόν καραμελωμένο , λίγο πρίν το σβήσουμε ρίχνουμε χυμό λεμονιού , το γλυκό μας είναι έτοιμο. Μόλις κρυώσει το βάζουμε σε βαζάκια.





ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ




















Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

Ας παίξουμε

Ένα νέο παιχνίδι κυκλοφορεί στη blogoγειτονιά μας, το παιχνίδι των 10 ερωτήσεων, αλλά σ΄αυτή την περίπτωση των 11. Η πρώτη πρόσκληση ήρθε απο την φίλη μας Stone απο το blog ''Little Moments, Big Memories''. Η δεύτερη πρόσκληση ήρθε απο την φίλη μας Πηνελόπη απο το blog ''Αρωμα Βανίλιας''. Η τρίτη απο τον φίλο μας Λάμπρο απο το blog ''Ψαρότοπος''. Και η τέταρτη πρόσκληση απο την φίλη μας Κική απο το blog ''Μικρή Κουζίνα''.

Και ξεκινάω με τις ερωτήσεις της φίλης Stone :

1) Έχεις αδέρφια: Έχω δύο μια αδερφή και έναν αδερφό

2) Θα μοιραστείς μαζί μας μια έντονη παιδική ανάμνηση : Την επιστροφή του πατέρα μου απο τα καράβια

3) Για ποιο σκοπό θα έδινες ένα οικογενειακό κειμήλιο : Σίγουρα για κάποιο καλό σκοπό

4) Θα άφηνες πίσω την οικογένειά σου για κάποιους μήνες εκπαίδευσης στο εξωτερικό ( για βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη ) : Η οικογένεια είναι πάντα πίσω και μας περιμένει και μας στηρίζει οι ευκαιρίες όμως.......!!!!!!!

5) Με τι χαλαρώνεις μετά απο μια έντονη ημέρα : Με ένα ζεστό μπανάκι και αν είναι καλοκαίρι μ΄ένα ποτάκι στη βεράντα και το χειμώνα δίπλα στο τζάκι

6) Έχεις κάνει σχέδια για το καλοκαίρι : Σπάνια κάνω σχέδια συνήθως τ΄ αφήνω στην τύχη (όταν εμείς κάνουμε σχέδια κάποιος εκεί πάνω γελάει )

7) Αγαπημένο ρούχο : Ένα φούτερ

8) Ποιο πρόσωπο της TV παρακολουθείς ευχάριστα : Την παρέα του Ράδιο Αρβύλα

9) Σου αρέσει η διακόσμηση με κορνίζες : Ναι αρκεί να είναι καλόγουστες

10) Θα έκανες μια έντονη αλλαγή στα μαλλιά σου (πχ κοντό και ξανθό ) : Οχι δεν είμαι υπέρ των έντονων αλλαγών

11) Αλμυρό ή γλυκό : Γλυκό



Ας απαντήσω στις ερωτήσεις της φίλης Πηνελόπης :

1) Πιστεύετε οτι οι ''τύχες'' μας βρίσκονται αποκλειστικά και μόνο στο χέρι μας : Πιστεύω πως ναι

2) Εξακολουθείτε να θέλετε να παραμείνετε στη χώρα μας : Kαι να πάμε αλλού θα είναι καλύτερα!!!!!

3) Θα θέλατε να είστε σε θέση να αποφασίσετε εσείς για την εκπαίδευση των παιδιών σας και οχι οι εκάστοτε υπουργοί : Εννοείται!!!!!!!!

4) Θα πάτε να ψηφίσετε στις επερχόμενες εκλογές ( αν και όποτε γίνουν ) : Οχι δεν βλέπω τον λόγο

Κι επειδή το σοβαρέψαμε πολύ το θέμα ας πάμε σε κάτι πιο απλό.

1) Ποια είναι τα δυο πιο αγαπημένα σας υλικά για να μαγειρεύετε : Γαρίδες και μανιτάρια

2) Ποιο χρώμα επικρατεί στους χώρους που ζείτε : Γήινα

3) Έχετε κάποιο αγαπημένο φυτό ή βότανο που θεωρείτε οτι πρέπει να το αγαπήσουν και οι άλλοι : Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο γενικά τα φυτά είναι η αδυναμία μου

4) Ποιο θα θέλατε να είναι το επόμενο βήμα στην ''επαγγελματική'' σας ζωή : Δεν εργάζομαι

5) Ποιο είναι το πιο αγαπημένο σας ανάγνωσμα : Το τελευταίο που έχω διαβάσει είναι ''το νησί''

6) Έχετε κάποιο αγαπημένο περιοδικό Μαγειρικής ή Ζαχαροπλαστικής : Τίποτα συγκεκριμένο , ο,τι έχει σχέση με μαγειρική είναι ευπρόσδεκτο

7) Ποιο το αγαπημένο σας ποτό : Μπυρίτσα ή κρασάκι



Και τώρα οι ερωτήσεις του Λάμπρου:

1) Ποιο είναι το αγαπημένο σου χρώμα; Το μπλε και το πορτοκαλί

2) Ποιο είναι το αγαπημένο σου χόμπι; Να φτιάχνω τους κήπους μου και τα λουλούδια μου.

3) Ποιο είναι το αγαπημένο σου βιβλίο; Όσα παίρνει ο άνεμος

4) Ποια είναι η αγαπημένη σου ταινία; Η καταιγίδα

5) Ποιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι; Μια φορά μονάχα φτάνει

6) Τι μουσική ακούς; Σαν νησιώτισσα εννοείται νησιώτικα και ελαφρολαϊκά

7) Πότε πήγες τελευταία φορά σινεμά και πιο έργο είδες; Πριν κάποια χρόνια και είδα τον Τιτανικό (τόσο πρόσφατα)

8) Πότε έβρισες για τελευταία φορά και γιατί; Σήμερα γιατί έβαφα και μου χύθηκε λίγο η μπογιά

9) Αν θα είχες 1 εκατομμύριο ευρώ τι θα έκανες; Καταρχήν θα έπαιρνα τα μισά και θα πήγαινα στη Βραζιλία τ΄ άλλα μισά σε αυτούς που θα είχαν πραγματική ανάγκη

10) Τι αυτοκίνητο έχεις; Ένα ΒMW

11) Έχεις φορητό ή σταθερό υπολογιστή; Σταθερό σε καλή κατάσταση και ένα φορητό στα πρόθυρα νευρικής κρίσης.



Και τέλος οι ερωτήσεις της Κικής :


1) Πόσες φορές έχεις κάψει το φαγητό λόγω του facebook ή του blog ; Ευτυχώς ακόμα δεν μου έτυχε κάτι τέτοιο, αλλά δεν έχω και facebook.

2) Πες ένα γλυκό/φαγητό που απέτυχε τελευταία στιγμή και δεν ήξερες τι να κάνεις , αφού το ετοίμαζες για δώρο! Τι έκανες μετά την αποτυχία; Ηταν ένα κέικ που θα πήγαινα δώρο αλλά για κακή μου τύχη κόλλησε το μισό στη φόρμα (τι κάνω τώρα) πολύ απλά πηγαίνοντας στην επίσκεψη έκανα μια στάση σ΄ ένα ζαχαροπλαστείο και έτοιμηηηηη!!!!!!!!!

3) Φαντάσου ένα τουρτοπόλεμο (αλά Βέγγο) . Σε ποιον/ποιους θα ήθελες να πετάξεις τούρτες; Εγω θα αρχίσω να πετάω και όποιον πάρει ο χάρος.

4) Πας ραντεβού για να γνωρίσεις μια/έναν μπλόκερ και σου βγαίνει psycho. Τι δικαιολογία λες για να την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια; Οχι ρε γαμώτο ξέχασα το παιδί στο σούπερ μάρκετ!!!!!!!! (καλό εεεεεε!!!!!).

5) Πας για δουλειά και την ώρα που φτάνεις , ανακαλύπτεις έναν λεκέ επάνω σου απο λάδι/ζύμη κτλ. Τι δικαιολογία ετοιμάζεις για όποιον ρωτήσει ; Η μόδα προστάζει.... αν δεν έχεις τουλάχιστον ένα λεκέ στάμπα δεν είσαι in !!!!!!

6) Συνεχίζοντας το παραπάνω : πως κρύβεις τον λεκέ ; Δεν τον κρύβεις είπαμε είσαι in!!!!

7) Παραγγέλνεις σε εστιατόριο μπριζόλα και αυτή που σου φέρνουν είναι τίγκα στο αίμα . Μόνο που δεν βελάζει το ζωντανό . Τι κάνεις ; Εννοείται ο,τι το γυρίζω πίσω και ρωτάω τον σερβιτόρο αν ο μάγειρας θα το έτρωγε έτσι!!!!!!

8) Βγαίνεις ραντεβού με τον άντρα των ονείρων σου και στο πρώτο χαμόγελο, βλέπεις ενα τεράστιο φύλλο μαϊντανού στα δοντάκια του. Ξεσπάς στα γέλια άθελά σου και....; Το λες ; Τι λες ; Καλά γέλιο απίστευτο !!!!!!!!

9) Έρχεται η παραγγελία σου στο εστιατόριο. Καθώς πλησιάζει ο σερβιτόρος , γλυστράει, αναποδογυρίζει το δίσκο και σε κάνει απο πάνω ως κάτω σως μορνέ!!!! Τι κάνεις ; Ενα παρόμοιο περιστατικό μου έχει τύχει με κοντοσούβλι στη πλάτη (μια ομορφιά) . Τι να έλεγα έφτανε το πρώτο ρεζιλίκι θα έκανα και φασαρία ;

10) Έχεις ένα επαγγελματικό ραντεβού το βράδυ . Και της το ΄πες της άτιμης της μάνας σου : ΜΗ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΦΑΣΟΛΑΔΑ !!! Κι έφτιαξε . Την έφαγες λοιπόν , διότι η μαμά είναι καταπιεστική και πας στο ραντεβού . Σου πέφτει το στυλό ή δεν ξέρω κι εγω τι , σκύβεις να το πάρεις και πρρρρρρρρ!!!!!!! Σου ξεφεύγει μια !!! Για να ακούσω δικαιολογία !!!! Αυτοί οι διπλανοί δεν σέβονται τίποτα έλεος!!!

11) Δεν χωνεύεις κάποιον . Τι φαγητό/γλυκό του φτιάχνεις ή τι κάνεις στο φαγητό/γλυκό που το σερβίρεις ; Είπαμε δεν κάνουμε τέτοια αλλά κατά λάθος πολλά μπορούν να γίνουν.......!!!!!!!



Και τώρα οι δικές μου ερωτήσεις :

1) Αγαπημένος προορισμός

2) Αγαπημένο φαγητό ή γλυκό

3) Τι σε νευριάζει περισσότερο

4) Αγαπημένη ταινία

5) Αγαπημένη απασχόληση στο σπίτι

6) Τι είναι αυτό που σε ηρεμεί περισσότερο

7) Αγαπημένη εποχή

8) Αγαπημένο χρώμα

9) Βουνό ή θάλασσα

10) Αν πραγματοποιούσες μια ευχή ποια θα ήταν

11) Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σου


Τώρα θα πρέπει να προσκαλέσω κι εγώ με τη σειρά μου άλλα blogs αλλά είδα ο,τι τα περισσότερα έχουν παίξει οπότε όποιο δεν έχει ευχαρίστως να δώσω την σκυτάλη .


Να είστε όλοι καλά.


Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Γεια χαρά σε όλη τη blogοπαρέα. Λόγο το ότι διανύουμε περίοδο νηστείας είπα κι εγώ να φτιάξω κάτι ανάλογο και δεν είναι άλλο απο χαλβά, αλλά τι χαλβά με άρωμα πορτοκάλι ή μανταρίνι ανάλογα τα γούστα. Τη συνταγή μου την έδωσε η φίλη μου η Ειρήνη η οποία το φτιάχνει τέλειο. Τέρμα τ΄αστεία ιδού η συνταγή (που λέει και μια ψυχή).
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα λάδι
2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
2 κούπες ζάχαρη
1/4 σταφίδες
4 κούπες νερό
1/4 κουκουνάρι ή αμύγδαλο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο πορτοκάλι ή 2-3 μανταρίνια
1/4 κουταλάκι γλυκού κανελλογαρίφαλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά το πορτοκάλι, το κόβουμε στα 4 βγάζουμε τα κουκούτσια και το βράζουμε για 10 λεπτά περίπου. Αφού βράσει το λιώνουμε στο multi να γίνει πολτός (βάζουμε μόνο το πορτοκάλι καθόλου ζουμί). Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας τη ζάχαρη , το νερό και το κανελλογαρίφαλο , τ΄αφήνουμε να βράσει λίγο να λιώσει καλά η ζάχαρη. Στη συνέχεια αφού είναι έτοιμο το σιρόπι ρίχνουμε μέσα το πολτό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε . Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το σοτάρουμε μέχρι να πάρει ένα σκούρο ξανθό χρώμα,προσθέτουμε το κουκουνάρι ή αμύγδαλο και τις σταφίδες. Κατόπιν ρίχνουμε λίγο - λίγο το σιρόπι ανακατεύοντας συνέχεια (ίσως να μη πάρει όλο το σιρόπι). Μόλις είναι έτοιμο τ΄αφήνουμε λίγο να κρυώσει στην κατσαρόλα και στη συνέχεια το βάζουμε στη φόρμα, αφού κρυώσει τελείως το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.
Το ίδιο κάνουμε και με τα μανταρίνια.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Κυριακή, 4 Μαρτίου 2012

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ

Η άνοιξη μπήκε μάλλον για τα καλά , έτσι κι εμείς είπαμε να κάνουμε μια μικρή βόλτα στο χωριό μας το Ατένι.
Το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου

Η κοιλάδα του χωριού
Προσπαθώντας να περάσουμε το ποτάμι

Καλή Εβδομάδα

Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ

Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους, μπήκαμε επιτέλους στην ωραιότερη εποχή του χρόνου, να είστε όλοι καλά.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...