WHdNz76pJen8ZPksXvRV5KZoshE Να λείπει το ... βύσσινο!: Απριλίου 2012

Σάββατο, 28 Απριλίου 2012

Τυρόπιτα τουρλού


Χαιρετώ  όλη  τη  μπλοκοπαρέα  είστε  όλοι  καλά; Σήμερα  έχω  μια  συνταγή  που  την  φτιάχνει  η  αδελφή  μου, μια  τυρόπιτα  super. Εχει  έρθει  για  λίγες  μέρες  να  μας  δεί  με  τον  λατρεμένο  μου  ανηψούλη, το  αστέρι  μου και  με  την  ευκαιρία  είπαμε  να  την  φτιάξουμε (μιά και  μου  την  διαφήμιζε  πολύ). Τελικά  το  αποτέλεσμα  ήταν  φοβερό  πολύ  ωραία  τυρόπιτα  και  τελείως  διαφερετική  απο  τις  συνηθισμένες. Tην  ονόμασε  η  ίδια  έτσι  λόγο  το  ο,τι  έχει  πολλά  και  διάφορα  υλικά  που  δεν  έχουν  καμία  σχέση  με  τις  απλές  τυρόπιτες.




ΥΛΙΚΑ


1 πακέτο  φύλλο  κρούστας

1 πακέτο  λουκανικάκια  κοκτέιλ (αν  θέλουμε  βάζουμε  λιγότερα)

1/4  τυρί  γκούντα , 1/4 τυρί  ρεγγάτο ή  βάζουμε  1  κουτί  mix τυριών  απο  το  s/m.

χρωματιστές  πιπεριές  κομμένες  σε  κυβάκια

1  κεσεδάκι  γιαούρτι

200γρ  βιτάμ

4  αυγά

1  κουτί  μανιτάρια




Σ΄ένα  μπόλ  χτυπάμε  τ΄ αυγά  με  το  γιαούρτι  και  το  βιτάμ. Στη  συνέχεια  κόβουμε  τα  λουκανικάκια  στα 3 και  τα  σοτάρουμε  ελαφρά  στο  τηγάνι  με  ελάχιστο  λάδι.
Μέσα  στα  μπόλ  με  τα  υλικά  βάζουμε  τα  λουκάνικα , τις  πιπεριές , τα  μανιτάρια και  το  τυρί.

Ανακατεύουμε  πολύ  καλά  να  ενωθούν  όλα  τα  υλικά  μαζί.

Βουτυρώνουμε  μια  φόρμα  του  κέικ , βάζουμε  μια  στρώση  απο  2  φύλλα  τσαλακωμένα.


Στη  συνέχεια  καλύπτουμε  τα  φύλλα  με  λίγο  μείγμα  και  επαναλαμβάνουμε  την  ίδια  διαδικασία  τελειώνοντας  πάντα  με  τα  φύλλα.


Τέλος  βάζουμε  λίγο  βιτάμ  ακόμα  απο  πάνω  και  το  ψήνουμε  για  μισή  ώρα  με  τρία  τέταρτα  στους  180  βαθμούς.

Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012

Γιορτάζουμε και κερνάμε

 Σήμερα του  Αγίου  Γεωργίου  έχουμε  την  τιμητική  μας, γιορτάζει  ο  άντρας  μου  και  είπα  να  σας  κεράσω  ένα  γλυκάκι . Του  εύχομαι  να  είναι  γερός  κι  ευτυχισμένος   να  έχει  καλά  ταξίδια  και  καλή  αντάμωση.Και  όσοι  γιορτάζετε  να  είστε  γεροί  κι  ευτυχισμένοι και  να  χαίρεστε  τις  οικογένειές  σας.



Φιλιά  σε  όλους!!!!!!

Κυριακή, 22 Απριλίου 2012

Αρτοκλασία του Αγίου Γεωργίου



 Καλησπέρα  σε  όλη  την  παρέα. Ελπίζω  να  περάσατε  πολύ  όμορφα  το  Πάσχα και να  γεμίσατε  τις  μπαταρίες  σας. Το  δικό  μου  πάντως  ήταν  πολύ  ήσυχο , οικογενειακά , χαλαρά. Η  σημερινή  ανάρτηση  έχει  να  κάνει  με  κάτι  διαφορετικό  πέρα απο  φαγητό ή  γλυκό  και  δεν  είναι  άλλο  απο  την  αρτοκλασία  που  φτιάχνω  κάθε  χρόνο  του  Αγίου  Γεωργίου  εν  όψη  της  ονομαστικής  εορτής  του  άντρα  μου.




ΥΛΙΚΑ


4 κιλά  αλεύρι  (πολυτελείας  απο  τον  φούρνο )
μαγιά  για  το  αλεύρι  αυτό (το  κανονίζουν  στον  φούρνο )
2  φακελάκια  μαχλέπι
2  φακελάκια  μαστίχα
λίγο  αλάτι
1  κιλό  ζάχαρη
3  κουταλιές  σούπας  γλυκάνισο
4-5 κλαδάκια  αποξηραμένο  βασιλικό 



Σ΄ένα  κατσαρολάκι  βράζουμε  για  λίγο  το  γλυκάνισο  με  το  βασιλικό  να  βγάλουν  όλο  τους  το  άρωμα. Στη  συνέχεια το  κρυώνουμε  λίγο  για  να  μπορέσουμε  να  λιώσουμε  την μαγιά  μέσα. Σε  μια  λεκανίτσα  βάζουμε  τ΄αλεύρι , τη  ζάχαρη , τ΄αλάτι , το  μαχλέπι  και  την  μαστίχα  και  ανακατεύουμε  καλά.



Λιώνουμε  την  μαγιά  στο  ζουμί  απο  το  γλυκάνισο  και  βασιλικό .


Και  το  αδειάζουμε  μέσα  στο  αλεύρι

 Σε  αυτό  το  σημείο  αρχίζει  το  ζύμωμα..... μιλάμε  για  πολύ  ζύμωμα  μέχρι  να  αρχίσει  να  ξεκολλάει  απο  την  λεκάνη (ίσως  χρειαστεί  λίγο  νεράκι  ακόμα  συμπλήρωμα ).




Στη  συνέχεια  το  χωρίζουμε  σε  πέντε  μέρη , στον  κυρίως  άρτο  και  τέσσερα  μικρά  ποδαράκια (έτσι  τα  λέμε ). Τ΄αφήνουμε  όσο  χρειάζεται  μέχρι  ν΄ανέβουν και  αφού  έχουμε  προθερμάνει  τον φούρνο  τα  ψήνουμε  για  μία  ώρα  τον  άρτο  και  μισή  περίπου τα  μικρά.




Και  ιδού  τ΄αποτέλεσμα!!!!!!!


Και  του  χρόνου  να  είστε  όλοι  καλά  χρόνια  πολλά  στους  εορτάζοντες . Το  γλυκάκι  στην  επόμενη  ανάρτηση (να  έχουμε  υλικό !!!!).

Σάββατο, 14 Απριλίου 2012

Στολισμός Επιταφίου και Μ.Παρασκευή

Χρόνια πολλά σε όλους και όλες να είστε όλοι καλά. Χθές ήταν μια μέρα όπου οι επιτάφιοι είχαν την τιμητική τους. Έτσι και ο δικός μας και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά.


Όλοι επι το έργο, ιερέας και γυναίκες .

Η προετοιμασία του λεμονανθού και το πέρασμά του σε κλωστές να γίνουν γιρλάντες.



Το τελικό αποτέλεσμα.
Μ. Παρασκευή βράδυ οι μυροφόρες ψέλνουν τα εγκώμια.


ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ







Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012

Καλό Πάσχα

H παρέα απο το Να λείπει το... βύσσινο εύχεται σε όλους σας καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα. Να περάσετε όσο καλύτερα μπορείτε .
Την συνταγή για τα τσουρέκια δεν την έβαλα γιατί είναι παρόμοια με της Θεανώς στην περσινή της ανάρτηση .




Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα


Σάββατο, 7 Απριλίου 2012

Κυριακή των Βα'ι'ων

Καλησπέρα στην αγαπημένη blogoγειτονιά . Σήμερα δεν έχουμε συνταγή είπα να βάλω κάτι σχετικό με την ημέρα. Κυριακή των Βα'ι'ων , ουσιαστικά είναι η μέρα όπου ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα . Την ημέρα αυτή γιορτάζουμε την θριαμβευτική είσοδο του Ιησού στα Ιεροσόλυμα , όπου οι Ιουδαίοι των υποδέχτηκαν κρατώντας βάγια (κλαδιά απο φοίνικες) , αναφωνώντας 'Ώσαννά , ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι κυρίου''.




Σήμερα τ΄ απόγευμα κάναμε την προετοιμασία στην εκκλησία και ετοιμάσαμε τα βάγια που θα μοιράσει ο παπάς αύριο.


Τα οποία είναι ματσάκια απο μυροδάφνη , ελιά και σταυρό .



Εδώ είναι οι μυροφόρες όπου κάνουν πρόβα στα εγκώμια που θα ψάλουν την Μ. Παρασκευή.


Να είστε όλοι καλά καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση

Παρασκευή, 6 Απριλίου 2012

Κουλουράκια Λεμονιού


Τα κουλουράκια αυτά δεν είναι νηστίσιμα αλλά που να τρέχουμε τελευταία στιγμή να βάλουμε συνταγές πασχαλινές , οπότε συγκεντρώνουμε απο τώρα ό,τι θέλουμε και τα φτιάχνουμε την Μεγάλη εβδομάδα.

Υλικά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250γρ βούτυρο Κερκύρας
250γρ ζάχαρη
2 αυγά
1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
2 βανίλιες
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι σόδα
ξύσμα απο 2 λεμόνια
χυμό απο 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη καλά μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε τ΄ αυγά , αφού δουλευτούν καλά προσθέτουμε τις βανίλιες , το μπέκιν , τ΄αλάτι , την σόδα το χυμό λεμονιού και το ξύσμα λεμονιού . Συνεχίζουμε το ανακάτεμα να ενωθούν καλά όλα τα υλικά μαζί . Τέλος προσθέτουμε τ΄ αλεύρι σιγά-σιγά μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη και να ξεκολλάει απο τα χέρια μας.
Πλάθουμε τα κουλουράκια και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά .


Καλή Επιτυχία

Τρίτη, 3 Απριλίου 2012

Φιλέτο μπακαλιάρου με σάλτσα ντομάτας στο φούρνο


Καλησπέρα σε όλη την παρέα , σήμερα δεν έχει πολύ μπλα μπλα , λίγο η κούραση λίγο μια ίωση καραμπινάτη που με ταλαιπωρεί που να βρεθεί η διάθεση.... Ελπίζω σε καλύτερες μέρες....




Υλικά



1 πακέτο στρογγυλά φιλέτα μπακαλιάρου

1 μέτριο κρεμμύδι χοντροκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 κουτί ντοματάκια κονκασέ ή 2-3 φρέσκες ντομάτες

1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα

αλατοπίπερο , λάδι για το τηγάνισμα

λίγο μα'ι'ντανό
Πλένουμε καλά το μπακαλιάρο και το στραγγίζουμε σε τρυπητό


Τ΄ αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε λίγο


Αφού τα βάλουμε σε ταψάκι ετοιμάζουμε την σάλτσα

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ ξανθό χρώμα . Στη συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα και τα μυρωδικά ( κρατώντας λίγο απο το μαιντανό για το τέλος ) . Αφού βράσει λίγο η σάλτσα περιχύνουμε το μπακαλιάρο .




Το ψήνουμε γύρο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου .



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...