WHdNz76pJen8ZPksXvRV5KZoshE Να λείπει το ... βύσσινο!: Και άλλη μια τυρόπιττα!

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Και άλλη μια τυρόπιττα!

Σε αυτό το μπλογκ μια αδυναμία στις πίττες την έχουμε. Ως προς την τυρόπιττα δε (αχ που είναι αυτή η άνω τελεία...), έχουμε να παρουσιάσουμε πολλές παραλλαγές, εύκολη τυρόπιττα με σπιτικό φύλλο, τυρόπιττα τουρλού, κασερόπιττα κ.ά. Και σκεφτείτε ότι τις προαναφερόμενες τις έχει φτιάξει η Ροδάνθη μας. Οι υπόλοιπες στο Βύσσινο που φτιάχνουμε τις δικές μας τυρόπιττες (και σας διαβεβαιώ, η κάθε μία από εμάς τη φτιάχνει και διαφορετική) ακόμη δεν έχουμε εμφανίσει τις ... δημιουργίες μας!
Αυτή που θα παρουσιάσω έγινε με έτοιμο χωριάτικο φύλλο (το ίδιο με αυτό που έφτιαξα την πίτα - γλωσσοδέτη, ναι ναι , το πήρα μια φορά και το πήρα και δεύτερη και τρίτη, αν και συνήθως φτιάχνω μόνη μου φύλλο). Επίσης έχει και μια διαφορά στα υλικά. Συνήθως για να φεύγει η πολλή αλμύρα της φέτας έφτιαχνα μια ελαφρά μπεσαμέλ με γάλα (σε άλλη ανάρτηση θα σας παρουσιάσω και την επόμενη εκδοχή τυρόπιττας, αρκεί βέβαια να την ξαναφτιάξω) . Σε αυτήν ανακατεύω το τυρί με γιαούρτι και γάλα. Το πόσο μας άρεσε η πρόσμειξη γιουρτιού - φέτας μέσα στην τυρόπιττα δεν λέγεται γι' αυτό και σας την προτείνω.

Υλικά

1 πακέτο νωπό χωριάτικο φύλλο (που περιέχει 6 τεμάχια)
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο και ένα ... πινέλλο
1/2 κιλό τυρί φέτα (στη συγκεκριμένη έχω βάλει και 1/4 κ. κατσικίσιο τυρί)
4 αυγά
1 κεσεδάκι των 200 γρ. αγελαδινό γιαούρτι
1 φλιτζάνι γάλα
Φρεσκοτριμμένο στο μύλο μαύρο πιπέρι
λίγο κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπωλ με το πιρούνι θρυμματίζουμε το τυρί. Σε ένα μικρότερο χτυπάμε τα τέσσερα αυγά, προσθέτουμε το γιαούρτι και το γάλα και τα ανακατεύουμε μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Ρίχνουμε το μίγμα και τα πιπέρια στο τυρί και ανακατεύουμε να αναμιχθούν καλά τα υλικά.



Λαδώνουμε ένα πιρέξ και απλώνουμε τα τρία φύλλα, λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα με το πινέλλο. Απλώνουμε το μίγμα του τυριού πάνω και προσέχουμε να καλύψει και τις γωνίες.


Καλύπτουμε το μίγμα με τις άκρες των κάτω φύλλων που εξέχουν. Τοποθετούμε από επάνω τα υπόλοιπα τρία φύλλα, τσαλακώνοντάς τα και αλείφοντας τα λάδι με το πινέλλο.


Χαράσσουμε την επιφάνεια με το μαχαίρι σε κομμάτια.


 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά -1 ώρα.

 

Μόλις κρυώσει λίγο (αν αντέχετε) σερβίρουμε!





5 σχόλια:

Ξανθή είπε...

Και τη μοστράρεις φιλενάδα σε δύσκολες ώρες στο fb και τρέχουν τα σάλια μας. Ένα μικρό κομματάκι ήθελα η καημένη!!
Φιλιά

Σοφία Ζ. είπε...

Δεν ήρθες! Ξαναφτιάχνω όμως Ξανθή μου.

mia xara είπε...

Γεια στα χέρια σου, Σοφία μου!Θα συμφωνήσω με το σχόλιο της Ξανθής!! Η τυρόπιττα είναι το πιο αγαπημένο μου φαγητό και τώρα πράγματι ξελιγώθηκα..χιχι..Φιλάκια

Ροδανθη είπε...

Μπράβο Σοφία μου,τώρα τελευταία με βγάζεις απο τη δύσκολη θέση του τι θα μαγειρέψω σήμερα,μου έδωσες άλλη μια υπέροχη ιδέα.Θα την φτιάξω και θα σου πω!!!
Να είσαι καλά φιλιά πολλά!!!!!

sundayspoon είπε...

Σοφία μου, ποτέ δεν θα έλεγα όχι σε τυρόπιτα και ειδικά αν ηταν σαν τη δική σου! Μου έτρεξαν τα σάλια!!! Σλουρπ!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...