WHdNz76pJen8ZPksXvRV5KZoshE Να λείπει το ... βύσσινο!: Μεθυσμένες χοιρινές μπριζόλες

Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014

Μεθυσμένες χοιρινές μπριζόλες


Το καλοκαίρι εντέλει ενδείκνυται για ψητά που γίνονται γρήγορα και συνοδεύονται συνήθως από μια δροσερή σαλάτα. Ποιος έχει την διάθεση να περάσει πολλή ώρα μέσα σε μια κουζίνα με 39 βαθμους εξωτερική θερμοκρασία;  Συνεχίζω ακάθεκτη λοιπόν στο ψήσιμο, μαρινάροντας ελαφρά!

Υλικά
2 μπριζόλες χοιρινές λαιμού
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι μαύρο
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. κέτσαπ
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
Μισή πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
1 ποτήρι κρασί κόκκινο

Εκτέλεση

Πλένουμε και σκουπίζουμε τις μπριζόλες. Τις τοποθετούμε σε ταψάκι.


Τις αλείφουμε με κέτσαπ και μουστάρδα και από τις δύο μεριές. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με την ρίγανη. Καλύπτουμε την επιφάνεια με το κρεμμύδι και την πιπεριά.
Περιχύνουμε με το κρασί. Βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες να δέσουν τα αρώματα.
Βάζουμε το ταψάκι στο γκριλ και ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά, γυρνώντας τις μπριζόλες ώστε να ψηθούν και από τις δύο μεριές.

Σερβίρουμε με σαλάτα.


2 σχόλια:

Ariadni St. είπε...

Αγαπω τις χοιρινές μπριζόλες λαιμου!
Καλή μας εβδομάδα :)

Σοφία Ζ. είπε...

Καλημέρα Ariadni St. Καλή σου ημέρα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...