WHdNz76pJen8ZPksXvRV5KZoshE Να λείπει το ... βύσσινο!: Φασολάκια λαδερά

Πέμπτη, 7 Αυγούστου 2014

Φασολάκια λαδερά

Καλοκαίρι χωρίς φασολάκια λαδερά στο τραπέζι συνοδευμένα με ζεστό ψωμί και τυρί φέτα νομίζω δεν νοείται. Απλό, ταπεινό φαγητό με γεύσεις όμως που χαρίζουν απόλαυση. Στο παρελθόν συνήθιζα να τσιγαρίζω τα υλικά, τα τελευταία χρόνια όμως απλά βάζω όλα τα υλικά μαζί και μαγειρεύω. Το φαγητό γίνεται πιο ελαφρύ χωρίς να χάνει καθόλου την νοστιμιά του.

Υλικά
1 κιλό φασολάκια μπαρμπούνια
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
5  ντομάτες ώριμες
1 πιπεριά πράσινη
μισό ματσάκι μαϊντανός
1 μεγάλη πατάτα
1 φλιτζάνι λάδι
δύο φλιτζάνια νερό
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα φασολάκια.γύρω γύρω προκειμένου να αποφύγουμε τυχόν ίνες. Τα πλένουμε καλά με νερό και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα.


Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

Στο μούλτι περνάμε τις ντομάτες και τις πολτοποιούμε. Προσθέτουμε καί αυτές στην κατσαρόλα.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την πιπεριά και ψιλοκόβουμε και τον μαϊντανό. Προσθέτουμε και αυτά στην κατσαρόλα.


Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το λάδι και το νερό. Προσθέτουμε και τις πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους.



Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά καπακώνουμε την κατσαρόλακαι αφήνουμε να σιγοψηθεί για μισή ώρα περίπου. Ελέγχουμε αν τελειώνει το νερό και προσθέτουμε αν χρειαστεί. Εγώ συμπλήρωσα μισό φλιτζάνι νερό στο ενδιάμεσο του μαγειρέματος.


Σερβίρουμε!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...