Καλημέρα σε όλη την παρέα, είστε καλά; Χαθήκαμε λίγο αλλά είπαμε, λόγο καλοκαιριού και κάποιες υποχρεώσεις με ανάγκασαν να μείνω για λίγο μακριά από υπολογιστή και αναρτήσεις. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν παρακολουθούσα τι γινόταν στην blogoγειτονιά.
Παράλληλα προσπαθούσα να μαζέψω και λίγο υλικό γιατί να πω και την αλήθεια είχα ξεμείνει. Την περασμένη εβδομάδα έπεσε στα χέρια μου το περιοδικό του Παρλιάρου και καθώς το ξεφύλλιζα είδα κάτι που μου κίνησε το ενδιαφέρον, λικέρ πεπόνι, λέω γιατί όχι εδώ τόσα και τόσα κάνω αυτό θα μου ξεφύγει!!!!! Βέβαια αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν το ο,τι δεν χρειάστηκε να περιμένω ένα μήνα να γίνει το λικέρ αλλά μόνο μια εβδομάδα .Έτσι κάθισα και το έφτιαξα , με πολύ σιγουριά και καμάρι(γιατί κατάφερα επιτέλους να κάνω ένα λικέρ) μπορώ να σας πω ο,τι είναι τέλειο, διακριτική μυρωδιά , ωραία γεύση και πάνω απ΄όλα χειροποίητο.
Υλικά
500 γρ πεπόνι κομμένο σε κύβους
500 γρ τσίπουρο ή βότκα
250 γρ ζάχαρη
λίγα γαρύφαλλα
Εκτέλεση
Πολτοποιούμαι το πεπόνι στο multi το αδειάζουμε σε μια γυάλα και προσθέτουμε το τσίπουρο ή τη βότκα (εγώ έβαλα βότκα), τη ζάχαρη και τα γαρύφαλλα.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, αφήνουμε την γυάλα σε θερμοκρασία δωματίου για μια εβδομάδα , μόλις είναι έτοιμο το σουρώνουμε σε μπουκάλι με τούλι , για να βγει καθαρό και έτοιμο το λικέρ μας.
23 σχόλια:
Ροδάνθη μου
καλώς επέστρεψες!
Λοιπόν μου έδωσες δικαιολογία να το τολμήσω.Φέτος έφαγα περισσότερο πεπόνι απο κάθε άλλη χρονιά,καιρός να κάνω κι ένα λικεράκι,τα βράδυα του Χειμώνα να μου φέρνει στο στόμα γεύση Καλοκαιριού!
Τις προάλλες βρήκα και μια συνταγή κέικ πεπονιού.Παίρνει προς το παρόν σειρά το λικέρ.
Καλή και δροσερή σου μέρα!
Καλημέρα Χαρά μου όντυως είναι πάρα πολύ ωραίο και ειδικά όταν το βάλεις στο ψηγείο και το κεράσεις δροσερό είναι όλα τα λεφτά,να είσαι καλά φιλιά!!!!!
Ροδάνθη μου δεν υπάρχει περίπτωση να μην το φτιάξω, μου φαίνεται πανεύκολο!
Ηθελα όμως να ρωτήσω, γιατί βγαίνει σκούρο το χρώμα??
Αφού και η βότκα και το πεπόνι είναι ανοιχτόχρωμα.
Υποθέτω ότι με την ένωση τους γίνεται η αλλαγή.
Επίσης ήθελα να ρωτήσω, το λικεράκι έχει το άρωμα του πεπονιού??
Οπως κατάλαβες, δεν κρατιέμαι να το φτιάξω!
Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!!
Ροδάνθη μου μπράβο! πετάω τόσα πεπόνια αρωματικά, άγλυκα, τα κόβουμε και δεν τα τρώμε, θα δοκιμάσω τη συνταγή σου, τσίπουρα έχουμε μπόλικα, φιλάκια!!!
Γεια σου Έλενά μου είναι όντως πανεύκολο και αυτό που μ΄έκανε να το φτιάξω ήταν οτι δεν χρειαζόταν να περιμένω ένα μήνα μέχρι να γίνει.Το χρώμα μάλλον μου βγήκε λίγο σκούρο γιατί έβαλα σκούρα βότκα όπως είδες και στη φοτό(γιατί δεν είχα άλλη και ως ανυπόμονη δεν περίμενα να πάρω).Όσο για το άρωμα στην αρχή δεν το καταλαβαίνεις και πάρα πολύ αλλά μετά σου αφήνει μια ωραία διακριτική γεύση.Κάντο είναι πάρα πολύ ωραίο,να είσαι καλά φιλιά πολλά!!!!
Ζουζού μου τελικά όλα έχουν την χρήση τους και δεν πρέπει να πετάμε τίποτα κι εγω δεν φανταζόμουν ότι μπορεί να γίνει λικέρ και μάλιστα τόσο ωραίο και γρήγορο.Φιλιά πολλά!!!!
Ροδάνθη μου σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις, εννοείται θα το φτιάξω.
Ε λοιπόν το πιστεύεις ότι δεν ήξερα ότι υπάρχει σκούρα βότκα???
Νόμιζα μόνο η διαυγής ότι υπάρχει.
Φιλάκια!
Έχω ένα πεπονάκι από τον κήπο μου και από τσίπουρο άλλο τίποτα.....θα το επιχειρήσω!!!
Καλή επιτυχία Λίλα μου να είσαι καλά!!!
Εύκολο και υπέροχο φαίνεται!
Να'σαι καλά και να το πιείτε με καλή παρέα!
Καλά να περνάς
Φιλιά θαλασσινά!
Εξαιρετικό το λικέρ σου, Ροδάνθη μου, και πολύ πρωτότυπο! Μπράβο!
Επειδή εδώ δεν μπορώ να το φτιάξω, παίρνω το κέρασμά σου!!!
Καλό βράδυ, φιλάκια!
Ροδάνθη, έλειπα για τις καλοκαιρινές μας διακοπές και σήμερα μπόρεσα να δω το λικέρ σου. Εύκολη η συνταγή που μας δίνεις. Φαντάζομαι τι όμορφο άρωμα θα έχει!! Θα το δοκιμάσω με την διαυγή βότκα, για να διατηρήσω το χρώμα του πεπονιού. Και να σου πω, θα βάλω πεπόνι δικής μου παραγωγής!!
Καλό βράδυ.
Κι εσυ να είσαι καλά zoyzoy μου και να περνάς όσο καλύτερα μπορείς φιλιά πολλά!!!!
Σ΄ευχαριστώ πολύ Ελένη μου να είσαι καλά πάρε όσο κέρασμα θες και μακάρι να είμασταν κοντά να σε κερνούσα στη βεράντα,φιλιά!!!!
Γεια σου Ειρήνη μου ελπίζω να πέρασες καλά,φτιάξε το λικέρ είναι πολύ ωραίο,εγω δεν είχα άσπρη βότκα και αναγκαστικά έβαλα σκούρα οχι ότι έγινε άσχημο αλλά είναι λίγο πιο σκούρο απ΄ότι μάλλον θα έπρεπε να είναι,να είσαι καλά φιλιά!!!!
Καλημέρα Ροδάνθη μου,πολύ πρωτότυπη γεύση λικέρ..Δελεαστικότατη πρόταση!! Πολλά φιλάκια!
Καλημέρα Χαρά μου να είσαι καλά φιλιά!!!!
Ροδάνθη
κατ αρχάς ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ!
Μόλις ολοκλήρωσα το λικέρ ,απλά πρόσθεσα μόνο 2 γαρύφαλλα να μην καπελώσει η μυρωδιά τους του πεπονιού και 2-3 κεφαλάκια γλυκάνισο (απο συνταγή Παρλιάρου) θα σου πω εντυπώσεις σε μιά εβδομάδα.
Και του χρόνου με υγεία!
Φιλάκια
Καλημέρα Χαρά επίσης χρόνια πολλά με υγεία και χαρά(αν και λίγο καθυστερημένα).Περιμενω εντυπώσεις σου,δεν το είχα σκεφτεί το γλυκάνισο σίγουρα θα είναι ωραίο.Να είσαι καλά φιλιά!!!!
Καλώς σε βρήκα, όλοι μου λέγαν για το λικέρ της Ροδάνθης όταν έβαλα τη δικιά μου συνταγή λικέρ πεπόνι,είναι λίγο διαφορετικές αλλά φαντάζομαι κι αυτό θα έχει ωραία γεύση ,λόγω του ότι το πεπόνι είναι ένα πολύ αρωματικό φρούτο.Εγώ την έχω κάνει μόνη μου ,είναι παραλλαγή ενός άλλου λικέρ ,την κάνω χρόνια γιατί μας αρέσει, θα τα λέμε ,φιλιά.
Καλώς ήρθες Νeli στο σπιτικό μας βεβαίως και θα τα λέμε.Είδα και το δικό σου λικέρ θα πρέπει να είναι το ίδιο ωραίο και αρωματικό και να ξέρεις κρύο είναι πολύ καλύτερο το δοκίμασα,φιλιά καλό βράδυ!!!!
Νάμαι ξανά εδώ!!!
Τι λικέρ ολοκλήρωσε τη ζύμωσή του και μπήκε στο μπουκάλι,οπότε ήρθα να σου πω εντυπώσεις. Θεωρώ οτι αν το τσιπουρό μου ήταν λιγώτερο δυνατό δε θα σκέπαζε τη μυρωδιά του φρούτου.
Κατά τ άλλα είναι δροσερό, καλοκαιρινό και διαυγές λικεράκι και θα το πίνω στην υγειά σου. Απο χρονιά (θεού θέλοντος)θα το ξανακάνω με λιγότερο οινόπνευμα.Είναι απλή συνταγή και μ αρέσει
Μ αρέσει το φρούτο (γενικά) να μη χάνεται.
Θα δοκιμάσω να το κάνω με βότκα σκούρα όπως εσύ. Πέρυσι το εκανα με οινόπνευμα αλλά δεν πέτυχε. Δυστυχώς το πεπόνι εξαφανίστηκε. Θα δω πως θα μου γίνει εφέτος. Φιλάκια!!
Δημοσίευση σχολίου