Σήμερα βρήκα ωραίες μοσχαρίσιες μπριζόλες, μη με ρωτήσετε όμως τι μέρος είναι θα σας γελάσω. Χωρίς κόκαλο όμως και σε καλό μέγεθος, ούτε τεράστιες ούτε όμως και μικρούλες! Γρήγορες στην προετοιμασία, γρήγορες και στο ψήσιμο, με μια ωραία απλή και γρήγορη σάλτσα ροκφόρ (blue cheese δηλαδή, γιατί δεν θα έδινα 25 ευρώ το κιλό για να πάρω αυθεντικό ροκφόρ και να το κάνω σάλτσα), ό,τι πρέπει για δυο πεινασμένες ψυχές.
Υλικά
Για τις μπριζόλες
2 μοσχαρίσιες μπριζόλες χωρίς κόκαλο (350 γρ . η μία)
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
σούμακ
λίγο λάδι για άλειμμα στο τηγάνι
Για τη σάλτσα ροκφόρ
200 γρ. blue cheese
1 κουταλιά σούπας φυτικό βούτυρο
1 κουταλιά σούπας νισεστές
1 φλιτζάνι γάλα
μισό φλιτζάνι νερό
μια φούχτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε τις μπριζόλες, τις αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε ρίγανη και σούμακ και τις αφήνουμε λίγη ώρα στο ψυγείο.
Σε μια κατσαρολίτσα ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το γάλα.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε το νισεστέ διαλυμένο στο νερό.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι ελαφρά να πήξει. Προσθέτουμε το τυρί σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δεν αλατίζουμε γιατί το τυρί είναι ήδη πολύ αλμυρό και θα λυσσάξουμε με το έξτρα αλάτι.
Διατηρούμε τη σάλτσα ζεστή.
Αλείφουμε (στην κυριολεξία άλειμμα, δεν βάζουμε παραπάνω ποσότητα) το μαντεμένιο τηγάνι με λίγο λάδι και το αφήνουμε να κάψει σε δυνατή φωτιά.
Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά (από το 9 στο 8). Βάζουμε τις μπριζόλες και τις αφήνουμε να ψηθούν από τη μια πλευρά για 7-8 λεπτά. Τις γυρνάμε και από την άλλη και αφήνουμε να ψηθούν άλλα 7-8 λεπτά.
Προσπαθούμε να μην τις τρυπάμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος για να μην χάνουν τα υγρα τους.
Μόλις ψηθούν, βγάζουμε τις μπριζόλες και τις κλείνουμε μέσα σε αλουμινόχαρτο. Τις αφήνουμε στο αλουμινόχαρτο για 5 λεπτά.
Σερβίρουμε με σάλτσα ροκφόρ και το ωραίο ρυζάκι - πιλάφι (που έφτιαξε η Κόρη).
Υλικά
Για τις μπριζόλες
2 μοσχαρίσιες μπριζόλες χωρίς κόκαλο (350 γρ . η μία)
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
σούμακ
λίγο λάδι για άλειμμα στο τηγάνι
Για τη σάλτσα ροκφόρ
200 γρ. blue cheese
1 κουταλιά σούπας φυτικό βούτυρο
1 κουταλιά σούπας νισεστές
1 φλιτζάνι γάλα
μισό φλιτζάνι νερό
μια φούχτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε τις μπριζόλες, τις αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε ρίγανη και σούμακ και τις αφήνουμε λίγη ώρα στο ψυγείο.
Σε μια κατσαρολίτσα ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το γάλα.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε το νισεστέ διαλυμένο στο νερό.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι ελαφρά να πήξει. Προσθέτουμε το τυρί σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δεν αλατίζουμε γιατί το τυρί είναι ήδη πολύ αλμυρό και θα λυσσάξουμε με το έξτρα αλάτι.
Διατηρούμε τη σάλτσα ζεστή.
Αλείφουμε (στην κυριολεξία άλειμμα, δεν βάζουμε παραπάνω ποσότητα) το μαντεμένιο τηγάνι με λίγο λάδι και το αφήνουμε να κάψει σε δυνατή φωτιά.
Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά (από το 9 στο 8). Βάζουμε τις μπριζόλες και τις αφήνουμε να ψηθούν από τη μια πλευρά για 7-8 λεπτά. Τις γυρνάμε και από την άλλη και αφήνουμε να ψηθούν άλλα 7-8 λεπτά.
Προσπαθούμε να μην τις τρυπάμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος για να μην χάνουν τα υγρα τους.
Μόλις ψηθούν, βγάζουμε τις μπριζόλες και τις κλείνουμε μέσα σε αλουμινόχαρτο. Τις αφήνουμε στο αλουμινόχαρτο για 5 λεπτά.
Σερβίρουμε με σάλτσα ροκφόρ και το ωραίο ρυζάκι - πιλάφι (που έφτιαξε η Κόρη).
14 σχόλια:
Εγω μπορω να αρκεστω στην μπριζολιτσα που πολυ την λιγουρευομαι και να αφησω την σαλτσα?Δεν μου αρεσει το μπλου μουχλιασμενο τυρι απο μικρη..συγνωμη βρε Σοφουλι μου...αλλα θα μπορουσαμε να φτιαξουμε σαλτσα με αλλου ειδους τυρι ετσι δεν ειναι?
Πολλα φιλακια και καλο σου βραδυ!!
Καλώς σε βρίσκω μετά τις καλοκαιρινές διακοπές κοριτσάκι μου..ελπίζω να πέρασες όμορφα το καλοκαίρι σου..εξαιρετική η σημερινή σου πρόταση με δυνατό πρωταγωνιστή το ροκφόρ που είναι η αδυναμία μου..καλή συνέχεια στις δημιουργίες σου..πολλά φιλάκια.
Λατρευω τη σαλτσα με blue cheese οταν αυτη απλωνεται πανω σε κρεας η ζυμαρικα. Οι μπριζολες οντως φαινονται απο καλο μερος. Μαλακες και ζουμερες. Οτι πρεπει για τη σαλτσα σου. Εξαιρετικο φαγητο!!
Kαλώς σε ξαναβρίσκουμε Σοφάκι με τις νοστιμιές σου!
Το τέλειο φαγάκι για μένα που λατρεύω το blue cheese
Φιλιά πολλά, καλό απόγευμα!
'Ολο το Σύνολο με κάνει να τρεχουν τα σάλια μου!!!!!
Γωγούλα μου γλυκειά, άλλη σάλτσα για εσένα με ή χωρίς τυριά!
KatesCakeBox, καλώς βρεθήκαμε μετά το καλοκαίρι, σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Και εγώ την έχω την αδυναμία στο ροκφόρ και σε ό,τιδήποτε μπορώ να φτιάξω με βάση αυτό.
Χρυσαυγή μου σε ευχαριστώ. Πράγματι ήταν καλό πιάτο.
Ελενά μου καλώς σας ξαναβρίσκω! Φιλιά πολλά!
Βίκυ μου, άντε να μπεις σε δίαιτα μετά!!!
Σοφία μου τέλειο το φαγάκι σου απλό και τέλειο δυνατή γεύση.'Οπως θα κατάλαβες κάνω ένα διάλειμμα απ' τον μπέμπη (κοιμάτε)και βρήκα την ευκαιρία να μπω στο μπλοκ μας που τόσο πολύ μου έχει λέιψει,ελπίζω γρήγορα να μπω στο σπορ των συνταγών.Αλλά είπαμε πάνω απ΄'ολα ο μπέμπης.
Φιλιά πολλά Σοφάκι!!!!
Φιλιά πολλά Ροδάνθη μου! Προηγείται ο μπέμπης! Οι συνταγές μπορούν να περιμένουν. Καλό μήνα να έχετε!
Πολύ ωραίες έγιναν οι μπριζόλες στο μαντέμι.
Λαχταριστές και ζουμερές.
Και η σάλτσα από πάνω εξαιρετική.
Δίνει νοστιμιά.
Καλό φθινόπωρο Σοφια
Φιλιά
Δυνατή γεύση!!
Πρέπει να είναι υπέροχο!!!
Φιλάκια αμέτρητα!!!
Καλημέρα!!!
Δημοσίευση σχολίου