WHdNz76pJen8ZPksXvRV5KZoshE Να λείπει το ... βύσσινο!: Καρυδάτο

Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2011

Καρυδάτο



Γειά σας και καλώς σας βρήκα, είμαι η Ροδάνθη και χαίρομαι που μπήκα κι εγώ στην όμορφη παρέα σας.Από σήμερα θα μοιράζομαι κι εγώ μαζί σας, επισήμως πλέον, τις συνταγές που λίγο πολύ όλοι τις ξέρουμε απλώς με μικρές ή μεγάλες ''παρεμβάσεις'' μπορούμε να τις κάνουμε να είναι ξεχωριστές. Συνταγές που θα μπορούσαν να ζηλέψουν ακόμα και οι καλύτεροι σεφ, λίγη φαντασία χρειάζεται μόνο και αγάπη γι αυτό που κάνουμε και όλα μπορούν να γίνουν τέλεια। Για πρώτη συνταγή λέω να ξεκινήσω με γλυκό (έτσι να σας γλυκάνω).


ΥΛΙΚΑ
1 κούπα καλαμποκέλαιο
1 κούπα νερό
1 κούπα ζάχαρη
2 κουταλιές μέλι
1/4 κούπα βούτυρο
1 1/2 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού ή μανταρινιού
λίγο αλάτι
2 κουταλιές κανέλα
1 κουταλάκι σόδα
1 κούπα σταφίδες
6-7 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κούπα καρύδια χοντροκομμένα και λίγα ακόμα μισά(για το γαρνίρισμα)

ΣΙΡΟΠΙ
2 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
2 ξυλάκια κανέλα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε τα 9 πρώτα υλικά μέσα σε κατσαρόλα επάνω στη φωτιά και όταν αρχίζουν να βράζουν την κατεβάζετε και αφήστε το μείγμα μέχρι να γίνει χλιαρό. Ρίξτε μέσα τις σταφίδες, τα καρύδια και κατόπιν όσο αλεύρι χρειαστεί για να γίνει μια μαλακιά ζύμη. Στρώστε τη ζύμη μέσα σε ταψάκι (μεσαίου μεγέθους) λαδωμένο καλά και πατήστε την επιφάνεια με υγρή παλάμη να ισιώσει. Πριν το βάλετε στο φούρνο κόψτε το γλυκό σε μπακλαβαδωτά κομμάτια (ρόμβο) και βάλτε στο καθένα μισό καρύδι από πάνω. Ψήστε στους 200 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου. Ετοιμάστε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί και περιχύστε το γλυκό μόλις βγει από το φούρνο.

11 σχόλια:

Σοφία Ζ. είπε...

Ροδάνθη καλημέρα και καλωσόρισες και"επίσήμως" στην παρέα μας, αν και ήσουν μαζί μας από την αρχή, πρέπει να ομολογήσω και μας είχες τροφοδοτήσει με αρκετές γευστικές συνταγές σου. Υπέροχο φαίνεται το καρυδάτο σου, πόσο θα ήθελα να είχα ένα κομμάτι τώρα! Φιλιά πολλά καλή Κυριακή!

Ελπινίκη είπε...

Καλως ορισες λοιπον!
Γλυκα μας ηρθες, και ελπιζουμε σε γευστικοτατη συνεχεια!

rodanthi είπε...

Σοφία καλή σου μέρα,σ΄ευχαριστώ πολύ για τη θερμή υποδοχή.Ελπίζω καποια στιγμή να καταφέρουμε να
φάμε απο κοντά το καρυδάτο.
Ελπινίκη σ΄ευχαριστώ για το καλοσόρισμα και ελπίζω να τα λέμε συχνά να εκφράζουμε τις μαγειρικές μας ανησυχίες.

Θεανώ είπε...

Ροδανθούλα μου αγαπημένη, καλωσόρισες στην παρέα μας. Ευχαριστούμε που τόσο καιρό μας στήριξες με τις ωραίες σου συνταγές και χαιρόμαστε πάρα πολύ τώρα που ήρθες κοντά μας με τις δικές σου αναρτήσεις. Εύχομαι καλή επιτυχία με πολλές και νόστιμες απολαύσεις!

rodanthi είπε...

Θεανώ μου σ΄ευχαριστώ πολυ αν και χωρίς τη βοήθειά σου,έστω και τηλεφωνικά,δε νομίζω οτι θα έκανα κάτι.'Οσο για τις απολαύσεις τα καλύτερα ερχονται!!! Πολλα φιλιά.

ΕΛΕΝΑ είπε...

Ροδάνθη με το υπέροχο όνομα καλώς όρισες στην παρέα μας!
Περιμένουμε με χαρά τις νοστιμιές σου!!
Καλή αρχή!

Magia da Inês είπε...

♥ •˚。
°°Olá, amiga! 。♥。
● ♥• Passei para conhecer o seu blog.
Tudo de bom... nutritivo, delicioso e faz bem aos olhos e ao estômago.
˚。˚ Boa semana!
♥ •˚。Beijinhos.
•˚。Brasil
..(░)(░)
(░)(♥)(░)
..(░)(░)

Ανώνυμος είπε...

KATERINA Welcome to the club!!!!!!Καλη μας ορεξη!!! Εχω δοκιμασει πολλα φαγητα της κυριας και ενα σαςμ λεω ......Θα περασουμε πολυ καλα!

Helen Gr είπε...

Καλημέρα, εύχομαι πολλές νόστιμες δημιουργίες.
Το γλυκάκι υπέροχο. Μπαίνει στα προσεχώς. Καλή εβδομάδα.

Αγγελικη Ν είπε...

Καλως ήρθες Ροδάνθη στην παρέα μας! Δυναμική η πρώτη είσοδος με τα αρωματικά καρυδάτα! Καλή συνέχεια για να το απολαύσουμε όλοι! Πολλά φιλάκια!

Ροδανθη είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ όλες για το θερμό καλωσόρισμα και είμαι σίγουρη οτι όλες μας κάτι καλό θα έχουμε ν΄ανεβάζουμε.Πολλά φιλιά.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...