Ένας καταπληκτικός ουζομεζές που τώρα στη νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας είναι ό,τι πρέπει.
Υλικά
1 χταπόδι 1-1,2 κιλά
νερό
1 φύλλο δάφνης
ρίγανη
λευκό ξύδι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το χταπόδι (το οποίο πρέπει να είναι καλά χτυπημένο και παραγουλιασμένο), αφαιρούμε το δόντι του και το μελάνι και το βάζουμε στη χύτρα με νερό ίσα να το σκεπάζει. Ρίχνουμε μέσα το φύλλο δάφνης. Κλείνουμε τη χύτρα και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά περίπου αφ' ότου σφυρίξει η βαλβίδα.
Μόλις το βγάλουμε, το κόβουμε σε κομμάτια.
Τοποθετούμε σε σειρές τα κομμάτια σε γυάλινο δοχείο πασπαλίζοντας με ρίγανη και περιχύνοντας με ξύδι και λάδι, μέχρι να τελειώσουν όλα τα κομμάτια και να καλυφθούν με λαδόξυδο.
Φυλάσσεται στο ψυγείο.
Υλικά
1 χταπόδι 1-1,2 κιλά
νερό
1 φύλλο δάφνης
ρίγανη
λευκό ξύδι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το χταπόδι (το οποίο πρέπει να είναι καλά χτυπημένο και παραγουλιασμένο), αφαιρούμε το δόντι του και το μελάνι και το βάζουμε στη χύτρα με νερό ίσα να το σκεπάζει. Ρίχνουμε μέσα το φύλλο δάφνης. Κλείνουμε τη χύτρα και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά περίπου αφ' ότου σφυρίξει η βαλβίδα.
Μόλις το βγάλουμε, το κόβουμε σε κομμάτια.
Τοποθετούμε σε σειρές τα κομμάτια σε γυάλινο δοχείο πασπαλίζοντας με ρίγανη και περιχύνοντας με ξύδι και λάδι, μέχρι να τελειώσουν όλα τα κομμάτια και να καλυφθούν με λαδόξυδο.
Φυλάσσεται στο ψυγείο.
5 σχόλια:
πολυ καλη προταση!! :)
Και εύκολη Κική μου!
Αυτός είναι μεζές για μένα, τρέχω να φέρω τα ουζάκια!
Φιλιά Σοφάκι μου, καλό βράδυ!
Ελενα σε περιμένω για ουζάκι! Καλό σου βράδυ!
Τέλειο θέλω κι εγωωωωω!!!!!
Φιλιά!!!!!
Δημοσίευση σχολίου