Το καλοκαίρι εντέλει ενδείκνυται για ψητά που γίνονται γρήγορα και συνοδεύονται συνήθως από μια δροσερή σαλάτα. Ποιος έχει την διάθεση να περάσει πολλή ώρα μέσα σε μια κουζίνα με 39 βαθμους εξωτερική θερμοκρασία; Συνεχίζω ακάθεκτη λοιπόν στο ψήσιμο, μαρινάροντας ελαφρά!
Υλικά
2 μπριζόλες χοιρινές λαιμού
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι μαύρο
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. κέτσαπ
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
Μισή πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
1 ποτήρι κρασί κόκκινο
Εκτέλεση
Πλένουμε και σκουπίζουμε τις μπριζόλες. Τις τοποθετούμε σε ταψάκι.
Τις αλείφουμε με κέτσαπ και μουστάρδα και από τις δύο μεριές. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με την ρίγανη. Καλύπτουμε την επιφάνεια με το κρεμμύδι και την πιπεριά.
Περιχύνουμε με το κρασί. Βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες να δέσουν τα αρώματα.
Σερβίρουμε με σαλάτα.
2 σχόλια:
Αγαπω τις χοιρινές μπριζόλες λαιμου!
Καλή μας εβδομάδα :)
Καλημέρα Ariadni St. Καλή σου ημέρα!
Δημοσίευση σχολίου