Την συγκεκριμένη σάλτσα συνήθως την χρησιμοποιώ σε μοσχάρι ή χοιρινό. Θα ακολουθήσει και σχετική συνταγή. Αυτήν την φορά είπα να την χρησιμοποιήσω σε κοτόπουλο και το αποτέλεσμα μου βγήκε πολύ καλό, εκτιμήθηκε ιδιαίτερα μάλιστα από τα παιδιά μου
Υλικά
2 στήθη κοτόπουλο κομμένα σε 4 φιλέτα
300 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες ή ψιλοκομμένες
1 ποτηράκι κρασί λευκό
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 φλιτζάνι νερό
αλάτι
πιπέρι
200 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, το σκόρδο και κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες.
Στο ίδιο λάδι σωτάρουμε τα μανιτάρια, τις πιπεριές και τα σκόρδα και σβήνουμε με κρασί. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον μαϊντανό και το νερό και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Σε πλακερή κατσαρόλα τοποθετούμε τα φιλέτα κοτόπουλου και περιχύνουμε με την σάλτσα των μανιταριών. Αφήνουμε να σιγοψηθούν σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε να πάρουν μια ακόμη βράση.
Σερβίρουμε. Λόγω της ζέστης προτίμησα να τα συνοδεύσω με ντοματοσαλάτα και χόρτα βλήτα. Ταιριάζει και με ρύζι ή πουρέ ή πατάτες τηγανητές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου