Ένα εξίσου κλασικό μαμαδίστικο φαγητό Κυριακής το γιουβέτσι με κοτόπουλο.
Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε 4 μερίδες
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 πιπεριά
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές σούπας ντοματοπελτέ
2 ποτήρια νερό
αλάτι
πιπέρι
κανέλλα
500 γρ. μανέστρα (χοντρό κριθαράκι)
1 λίτρο νερό
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο.
Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα κομμάτια κοτόπουλου. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κομμάτια μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε τα κομμάτια από το τηγάνι και τα τοποθετούμε στο ταψί.
Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο μαζί για 4-5 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί το κρασί, προσθέτουμε τα ντοματάκια και τον πελτέ διαλυμένο στο νερό. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ένα κ.γ. κανέλα. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
Περιχύνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με τη σάλτσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα. Προσθέτουμε ένα λίτρο βραστό νερό και ανακατεύουμε τη μανέστρα.
Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για ακόμη 20 λεπτά ή έως ότου ψηθεί η μανέστρα.
Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.
Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε 4 μερίδες
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 πιπεριά
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές σούπας ντοματοπελτέ
2 ποτήρια νερό
αλάτι
πιπέρι
κανέλλα
500 γρ. μανέστρα (χοντρό κριθαράκι)
1 λίτρο νερό
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο.
Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα κομμάτια κοτόπουλου. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κομμάτια μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε τα κομμάτια από το τηγάνι και τα τοποθετούμε στο ταψί.
Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο μαζί για 4-5 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί το κρασί, προσθέτουμε τα ντοματάκια και τον πελτέ διαλυμένο στο νερό. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ένα κ.γ. κανέλα. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
Περιχύνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με τη σάλτσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα. Προσθέτουμε ένα λίτρο βραστό νερό και ανακατεύουμε τη μανέστρα.
Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για ακόμη 20 λεπτά ή έως ότου ψηθεί η μανέστρα.
Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.
3 σχόλια:
Прекрасно ястие!
Νοστιμότατο και πολύ αγαπημένο!
Παίρνω πιατάκι!!!
Φιλιά!
Ελένη μου ξαναφτιάχνω να σου στείλω! Φιλιά πολλά!
Δημοσίευση σχολίου