Η φάβα είναι το αγαπημένο μας όσπριο. Μέχρι πριν κάποιο διάστημα την έφτιαχνα με τον απλό κλασικό τρόπο, βράσιμο και ξάφρισμα ,έτσι όπως έχει την συνταγή και η Σοφία μας. Μια μέρα όμως στην τηλεόραση είδα να την φτιάχνουν μ΄ ένα διαφορετικό τρόπο , τσιγάρισαν την φάβα με το κρεμμύδι και μετά έβαλαν το νερό. Μου φάνηκε πολύ καλύτερο απο το να το βράσω μαζί και έτσι το έφτιαξα...... ε από τότε την κάνω μόνο έτσι!!!!
Είναι πάρα πολύ νόστιμη, εγώ έβαλα και κάτι παραπάνω, μια σκελίδα σκόρδο!!!!!!!!!
Πάμε να δούμε τι κάναμε!!!
Υλικά
1 σακουλάκι φάβα
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
4-5 ποτήρια νερό
αλάτι
λάδι
Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα να κάψει και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο να σοταριστούν ελαφρά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την φάβα , αφού την έχουμε πλύνει πρώτα, και την σοτάρουμε μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα.
Τέλος προσθέτουμε το νερό και την αφήνουμε να βράσει στο χαμηλό (ίσα που να κοχλάζει) και ανακατεύουμε συνέχεια μη κολλήσει.
Η φάβα έτοιμη!!!!!!
3 σχόλια:
Ενδιαφέρον τρόπος! Λατρεμένη!
Είναι πάρα πολύ ωραία έτσι ακαική μου πάρα πολύ νόστιμη.
Να είσαι καλά!!!
Αχ αυτη η φαβα...ποσο χάλια την εφτιαξα δεν φανταζεσαι(απο συνταγη Λουκακου), που θα μου παει ομως,θα τηνπετυχω!!!!
Δημοσίευση σχολίου