Και μια εύκολη και γρήγορη λύση για να χορτάσουν οι ... πεινασμένοι της οικογένειας και η διάθεση για έστω και τηγάνισμα πατάτας είναι στο ... ναδίρ.
Υλικά
5 μπούτια κοτόπουλου
Για την μαρινάρα
2 κουταλιές σούπας αλάτι
1 κουταλιά σούπας μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλιά σούπας κόκκινο πιπέρι
2 κουταλιές σούπας ρίγανη
1 κουταλιά σούπας σκόνη μουστάρδας
1 κουταλιά σούπας δενδρολίβανο
2 κουταλιές σούπας κέτσαπ
2 κουταλιές σούπας μέλι
1 κουταλιά σούπας λάδι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα μπούτια κοτόπουλου με άφθονο νερό.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάρας.
Αλείφουμε τα μπούτια με την μαρινάρα και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα, ή τέλος πάντων όσο αντέχει η πείνα μας.
Τα βάζουμε σε ρηχό ταψί και τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για τουλάχιστον μισή ώρα, γυρίζοντας τα τακτικά για να μην αρπάξουν.
Σερβίρουμε με χωριάτικη σαλάτα και βρασμένα βλήτα!
Υλικά
5 μπούτια κοτόπουλου
Για την μαρινάρα
2 κουταλιές σούπας αλάτι
1 κουταλιά σούπας μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλιά σούπας κόκκινο πιπέρι
2 κουταλιές σούπας ρίγανη
1 κουταλιά σούπας σκόνη μουστάρδας
1 κουταλιά σούπας δενδρολίβανο
2 κουταλιές σούπας κέτσαπ
2 κουταλιές σούπας μέλι
1 κουταλιά σούπας λάδι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα μπούτια κοτόπουλου με άφθονο νερό.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάρας.
Αλείφουμε τα μπούτια με την μαρινάρα και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα, ή τέλος πάντων όσο αντέχει η πείνα μας.
Τα βάζουμε σε ρηχό ταψί και τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για τουλάχιστον μισή ώρα, γυρίζοντας τα τακτικά για να μην αρπάξουν.
Σερβίρουμε με χωριάτικη σαλάτα και βρασμένα βλήτα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου