Αμερικάνικο το cobbler, έχει μια ιδιαίτερη διαδικασία αλλά είναι το απόλυτο γλυκό να σερβιριστεί ζεστό με μια μπάλα παγωτό δίπλα. Μόλις είδα τα ροδάκινα λαχταριστά στην αγορά, είπα θα το κάνω. Περιθώρια πολλά να βρω που είχα καταχωνιάσει την συνταγή του δεν είχα, οπότε να είναι καλά ο Γκούγκλης και το myrecipes.com απ' όπου πήρα την εύκολη version που δεν είχα ξαναδοκιμάσει. Δεν είναι ακριβώς το ίδιο στην υφή αλλά είναι εξίσου γευστικότατο.
Υλικά
6 ροδάκινα ώριμα
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι γάλα
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
χυμός από μισό λεμόνι
κανέλα
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ένα φλιτζάνι ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και προσθέτουμε το γάλα, ίσα να πάει παντού το γάλα.
Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί πάνω στο βούτυρο.
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα ροδάκινα. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με το δεύτερο φλιτζάνι ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να πάρουν μια δυνατή βράση ανακατεύοντας συνεχώς.
Καλή όρεξη!
2 σχόλια:
Ξεχωριστό!
Θα δοκιμαστεί πάρ' αυτα!!
Καλημέρα Αντιγόνη μου!
Δημοσίευση σχολίου