Κρεατοκεφτέδες έκανα τελευταία φορά στα γενέθλια του γιου μου μαζί με ένα σωρό άλλα εδέσματα που θα σας δείξω σε επόμενη ανάρτηση και ομολογώ ότι μου έχει διαφύγει τελείως . Μαζί με όλα τα καλούδια κάναμε και κρεατοκεφτέδες και λέω κάναμε γιατί είχα βοήθεια την ξαδέρφη μου την Θεανώ με την κόρη της την Κατερίνα.
Σαν διαδικασία, εννοώ στο ζύμωμα, είναι εύκολοι όταν υπάρχουν όλα τα υλικά. Ο περισσότερος χρόνος απαιτείται στο τηγάνισμα. Επειδή μου αρέσει να κάνω πειράματα είπα να δοκιμάσω να βάλω μέσα κρέμα γάλακτος για πιο αφράτα..... και όντως το πέτυχα έγιναν πάρα πολύ αφράτα χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση τους. Τελικά ο τολμών νικά!!!!!
Πάμε να δούμε τα υλικά!!!!
Υλικά
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1/2 κιλό κιμά χοιρινό
2 κρεμμύδια τριμμένα στο τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο
1 ντομάτα τριμμένη
λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 ποτηράκι κρασιού κρασί
αλατοπίπερο
2 αυγά
1 κουτί κρέμα γάλακτος
1 φρατζόλα ψωμί μπαγιάτικο
λάδι για το τηγάνισμα
αλεύρι για το πανάρισμα
Εκτέλεση
Σ΄ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κιμά μαζί με όλα τα υλικά εκτός το λάδι και τ΄ αλεύρι και τα ζυμώνουμε καλά να ενωθούν όλα μαζί.
Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει και αφού έχουμε πλάσει τους κεφτέδες σε μικρά μπαλάκια τους αλευρώνουμε με τ΄ αλεύρι που έχουμε βάλει σ΄ ένα πιάτο τινάζοντάς τα λίγο να φύγει το περιττό αλεύρι , τους τηγανίζουμε.
Καλή σας όρεξη!!!!!!
2 σχόλια:
Α, τα αγαπημένα κεφτεδάκια! Πολύ μου αρέσει η ιδέα σου να βάλεις κρέμα γάλακτος!
Να είχα μερικά!!!
Αψογα τα κεφτεδάκια σου! Θα τα κάνω και έτσι! Φιλιά!
Δημοσίευση σχολίου