Χρόνια πολλά στον Ηλία και στην Ηλιάνα. Μιας και πέφτει η γιορτή Κυριακή τι πιο ωραίο από μια μάζωξη στο σπίτι ή στο εξοχικό μεσημέρι με ένα από τα πλέον παραδοσιακά φαγητά της Κυριακής στα ελληνικά σπίτια. Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο! Η μυρωδιά και η γεύση μου φέρνουν στο μυαλό μου τα παιδικά μου χρόνια.
Υλικά
1 κοτόπουλο περίπου 2 κιλά
1 κ.σ.Αλάτι
1 κ.σ. Πιπέρι
1 κ.γ. Κοκκινο πιπέρι
2 κ.σ. Ρίγανη
1 κ.σ. Μουστάρδα σκόνη
χυμός από δύο λεμόνια
3 κ.σ. ελαιόλαδο
6 μεγάλες πατάτες
Χυμός από δύο πορτοκάλια
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε καλά και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους.
Σε ένα μικρό μπωλ ανακατεύουμε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά
Βάζουμε τις πατάτες στο ταψί και τις περιχύνουμε με το χυμό πορτοκάλι
Και πασπαλίζουμε με το μισό μίγμα των μπαχαρικών. Με τα χέρια ανακατεύουμε τις πατάτες μέσα στο ταψί για να πάει παντού το μίγμα και το πορτοκάλι.
Στη συνέχεια πάνω στις πατάτες βάζουμε και το κοτόπουλο, περιχύνουμε το λεμόνι μέσα και έξω και με το υπόλοιπο μισό μίγμα μπαχαρικών κάνουμε μια γερή " εντριβή" στο κοτόπουλο στην εξωτερική επιφάνεια και κάτω από την πέτσα στο στήθος (δεν ξεχνάμε να αλείψουμε λίγο λάδι στο στήθος κάτω από την πέτσα). Το μίγμα που θα περισσέψει το βάζουμε στην κοιλιά του κοτόπουλου. Προσθέτουμε το λάδι.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μιάμιση ώρα. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με λίγο ακόμη νερό.
Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε.
Υλικά
1 κοτόπουλο περίπου 2 κιλά
1 κ.σ.Αλάτι
1 κ.σ. Πιπέρι
1 κ.γ. Κοκκινο πιπέρι
2 κ.σ. Ρίγανη
1 κ.σ. Μουστάρδα σκόνη
χυμός από δύο λεμόνια
3 κ.σ. ελαιόλαδο
6 μεγάλες πατάτες
Χυμός από δύο πορτοκάλια
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε καλά και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους.
Σε ένα μικρό μπωλ ανακατεύουμε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά
Βάζουμε τις πατάτες στο ταψί και τις περιχύνουμε με το χυμό πορτοκάλι
Και πασπαλίζουμε με το μισό μίγμα των μπαχαρικών. Με τα χέρια ανακατεύουμε τις πατάτες μέσα στο ταψί για να πάει παντού το μίγμα και το πορτοκάλι.
Στη συνέχεια πάνω στις πατάτες βάζουμε και το κοτόπουλο, περιχύνουμε το λεμόνι μέσα και έξω και με το υπόλοιπο μισό μίγμα μπαχαρικών κάνουμε μια γερή " εντριβή" στο κοτόπουλο στην εξωτερική επιφάνεια και κάτω από την πέτσα στο στήθος (δεν ξεχνάμε να αλείψουμε λίγο λάδι στο στήθος κάτω από την πέτσα). Το μίγμα που θα περισσέψει το βάζουμε στην κοιλιά του κοτόπουλου. Προσθέτουμε το λάδι.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μιάμιση ώρα. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με λίγο ακόμη νερό.
Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε.
2 σχόλια:
καλημερα καλη μου φιλη!
καλη και χαρουμενη εβδομαδα να εχουμε!
φιλακια πολλα!
Καλή και χαρούμενη εβδομάδα και σε σένα Κική μου!
Φιλιά πολλά!
Δημοσίευση σχολίου