Λαχανικών συνέχεια!!! Ένα ακόμη φαγάκι λαδερό με μελιτζάνες αυτήν την φορά και κολοκυθάκια. Σταθερή αξία συνήθως μέσα στο καλοκαίρι καθώς το καλοκαίρι είναι η εποχή των δύο αυτών λαχανικών. Το πεθυμήσαμε όμως μαμά και κόρη και είπαμε να φέρουμε το καλοκαίρι λίγο πιο κοντά και να το φτιάξουμε από τώρα.
Υλικά
3 φλάσκες μελιτζάνες
4 κολοκυθάκια
1 ξερό κρεμμύδι
1 φλυτζάνι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας πασάτα
½ κ.γ. πάστα σκόρδου
2 πιπεριές
μισό ματσάκι μαϊντανός
αλάτι πιπέρι
1 φλιτζανάκι καφέ έλαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες (αφαιρούμε και μια λωρίδα από την φλούδα) και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους και τους βάζουμε σε αλατόνερο για να μην μαυρίσουν, καθαρίζουμε και τα κολοκύθια και τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες, τις πιπεριές σε κομμάτια, και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτουμε τις πιπεριές
Προσθέτουμε τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες
Αλάτι πιπέρι και τη ντομάτα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό
Προσθέτουμε νερό και αφού πάρει μια βράση, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για μισή ώρα (στο 4 από 9), ελέγχοντας το νερό , μη τελειώσει. Συμπληρώνουμε νερό αν χρειαστεί.
Μόλις ψηθεί, σερβίρουμε.
10 σχόλια:
Fadadtiko!!!! Afti i pasta skordou me trellainei!!!
Αυτό το φαγητό εγώ δεν το έχω κάνει νομίζω ποτέ το θυμάμαι να αρέσει στη μάνα και το έφτιαχνε με λαχανικά του κήπου της.
Καλημέρα!!
Σοφάκι μου μου αρέσουν τρελά αυτά τα μαμαδίστικα φαγητά σου!! Σε φιλώ!!!
Kι εγώ καλοκαιρινό το θεωρώ αυτό το φαγάκι, όμως καθόλου δεν θα με πείραζε να το απολαύσω οποιαδήποτε εποχή, πολύ το ζήλεψα τώρα που το είδα!
Καλή σου μέρα Σοφάκι, φιλιά!
Σοφία, με το σημερινό σου φαγάκι, μου θύμισες ότι βρισκόμαστε ήδη στα μέσα της άνοιξης και το καλοκαίρι είναι κοντά. Όλα τα ωραία, καλοκαιρινά λαχανικά, σε ωραία σύνθεση. Αν και πλέον τα έχουμε όλο τον χρόνο στην αγορά. Οπότε μπορούμε να πούμε, ότι είναι ένα φαγάκι που θα το απολαύσουμε όλες τις εποχές.
Καλή σου ημέρα.
Τι όμορφο φαγάκι! Μαμαδίστικο όπως λένε και οι φίλες μας παραπάνω!
Φιλάκια
πολυ ωραιο φαγακι. εγω το φτιαχνω κ στο φουρνο....το ονομαζουμε τουρλου!
Πολύ ωραίο φαγάκι, καλομαγειρευμένο και με λαχανικά αγαπημένα! Το φτιάχνω κι εγώ στην κατσαρόλα αλλά και στο φούρνο αλλά αργότερα, προς το καλοκαιράκι!
Να είσαι καλά, Σοφία μου, που μου το θύμισες!
Πολλά φιλάκια.
peps! Και εμένα με έχει τρελλάνει γι΄' αυτό και την έφτιαξα!
Ξανθή μου, εμείς το φτιάχναμε καλοκαίρια στο χωριό.
Λίλα μου, σ' ευχαριστώ. Μ' αρέσει ο χαρακτηρισμός μαμαδίστικα, δεν ξέρεις πόσο!
Ελενά μου καλοκαιρινό φαγητό πράγματι.
Ειρήνη μου προσπαθώ να βρίσκω λαχανικά της εποχής, πράγμα πια πολύ δύσκολο γιατί όλα υπάρχουν πάντα! Ας τα απολαύσουμε τουλάχιστον.
Αγγελική μου πώς μ' αρέσει το μαμαδίστικο, δεν φαντάζεσαι.
Ανώνυμη φίλη, το τουρλού το φτιάχνουμε και εμείς αλλά τουρλού, δηλαδή επιπλέον αυτών που έβαλα, πατάτες και φασολάκια φρέσκα και οι πολίτες βάζουν και μοσχάρι κρέας. Γι' αυτό και το περιόρισα σε γιαχνί. 3 υλικά για τουρλού λίγα!
Ελένη μου δώσμου λαχανικά και λαδερά και δεν θέλω τίποτε άλλο. Ειδικά το καλοκαίρι.
Πολλά φιλιά σε όλες, καληνύχτα!
Σοφία μου καλημέρα αγαπημένο φαγάκι έκανες και με φρέσκο ψωμάκι να κάνεις βούτες στη σάλτσα άλλο πράγμα.Να είσαι καλά φιλιά!!!!
Δημοσίευση σχολίου