Καλό μήνα! Καλή πρωτομηνιά και Πρωταπριλιά!
Στο μπλόγκ μας έχουμε ανεβάσει πολλές συνταγές με γαρίδες και ζυμαρικά, μια αδυναμία έχουμε και δεν την κρύβουμε. Η Ροδάνθη έχει δημοσιεύσει τις περισσότερες, αλλά μιας και έφτιαξα και φωτογράφισα μια κλασική γαριδομακαρονάδα, είπα να ανεβάσω και τη δική μου εκδοχή.
Υλικά
10 μεγάλες γαρίδες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
μια φούχτα γεμάτη βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
αλάτι - πιπέρι
1 ποτηράκι κρασί λευκό ή ούζο
1 ποτηράκι νερό
1 συσκευασία ντομάτα πασάτα
1 πακέτο μακαρόνια νο.10
2 κύβοι λαχανικών
Εκτέλεση
Σε μια πλακερή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε για ελάχιστο χρόνο το σκόρδο (να μην πάρει χρώμα). Προσθέτουμε τη ντομάτα και αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις. Σβήνουμε με το κρασί ή ούζο (αυτήν την φορά έβαλα λευκό κρασί - μοσχοφίλερο ), Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε και το νερό, κλείνουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 20 λεπτά.
Προσθέτουμε τις γαρίδες ΄(αφού τις πλύνουμε και τις καθαρίσουμε αφήνοντας κεφάλι και ουρά - εγώ δεν το κάνω) και το βασιλικό και σε χαμηλή φωτιά ψήνουμε για 10 λεπτά. Δεν αφήνω τις γαρίδες να βράσουν παραπάνω, σφίγγουν και χάνουν την γεύση τους.
Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια σε νερό που αντί για αλάτι έχουμε βάλει τους 2 κύβους λαχανικών.
Μόλις γίνουν τα μακαρόνια, δεν τα αποχύνουμε αλλά με τρυπητή κουτάλα τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τις γαρίδες και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε ζεστή τη γαριδομακαρονάδα!
Στο μπλόγκ μας έχουμε ανεβάσει πολλές συνταγές με γαρίδες και ζυμαρικά, μια αδυναμία έχουμε και δεν την κρύβουμε. Η Ροδάνθη έχει δημοσιεύσει τις περισσότερες, αλλά μιας και έφτιαξα και φωτογράφισα μια κλασική γαριδομακαρονάδα, είπα να ανεβάσω και τη δική μου εκδοχή.
Υλικά
10 μεγάλες γαρίδες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
μια φούχτα γεμάτη βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
αλάτι - πιπέρι
1 ποτηράκι κρασί λευκό ή ούζο
1 ποτηράκι νερό
1 συσκευασία ντομάτα πασάτα
1 πακέτο μακαρόνια νο.10
2 κύβοι λαχανικών
Εκτέλεση
Σε μια πλακερή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε για ελάχιστο χρόνο το σκόρδο (να μην πάρει χρώμα). Προσθέτουμε τη ντομάτα και αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις. Σβήνουμε με το κρασί ή ούζο (αυτήν την φορά έβαλα λευκό κρασί - μοσχοφίλερο ), Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε και το νερό, κλείνουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 20 λεπτά.
Προσθέτουμε τις γαρίδες ΄(αφού τις πλύνουμε και τις καθαρίσουμε αφήνοντας κεφάλι και ουρά - εγώ δεν το κάνω) και το βασιλικό και σε χαμηλή φωτιά ψήνουμε για 10 λεπτά. Δεν αφήνω τις γαρίδες να βράσουν παραπάνω, σφίγγουν και χάνουν την γεύση τους.
Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια σε νερό που αντί για αλάτι έχουμε βάλει τους 2 κύβους λαχανικών.
Μόλις γίνουν τα μακαρόνια, δεν τα αποχύνουμε αλλά με τρυπητή κουτάλα τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τις γαρίδες και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε ζεστή τη γαριδομακαρονάδα!
8 σχόλια:
Καλό μήνα, κορίτσι μου!!!
Γευστικό κ' υπέροχο!!!
Φιλάκια!!!
Καλό μήνα και σε σένα! Φιλιά πολλά!
Σοφία μου είναι εκπληκτική!!!
Καλό μήνα!
Φιλιά!
Κάτι φήμες λένε...πως θα μου κάνεις το τραπέζι σήμερα, Σοφία.
Είναι αλήθεια ;-)
Μπαίνω να κάνω μια βόλτα στο μπλοκ σας και τι να δω ??? το πολυαγαπημένο μου φαγάκι, υπέροχα φτιαγμένο!!! γιατί βρε Σοφάκι μου δεν έπαιρνες ένα τηλέφωνο να ερθω μια βολτίτσα απο το σπίτι να σε βοηθήσω στο φάγωμα ???? χιχιχιχι
γεια στα χεράκια σου !!!
τα παιδιά τι κάνουν ? όλα καλά ??
Σοφία, οι γαριδομακαρονάδες είναι από τις αγαπημένες μου μακαρονάδες! Βλέπω την δική σου στην οθόνη, και θα ήθελα τόσο να είχα ένα πιάτο!!! Την επόμενη φορά, ελπίζω!!!
Καλό βράδυ.
Ελένη ευχαριστώ,καλό μήνα και σε σένα!
Πηνελόπη, οι φήμες λένε ότι πολύ σύντομα θα ξαναφτιαχθεί και είσαι επίσημη καλεσμένη!
Μαρία Β. και Ειρήνη Ε. η πρόσκληση επεκτείνεται και σε εσάς!
Μαράκι μου όλα καλά γλυκειά μου!
Καλημέρα Σοφία μου με το υπέροχο πιάτο σου.Μπήκα κι εγώ η δόλια να δω τι γίνετε να ετοιμάσω και την δική μου ανάρτηση και τι να δω..... γαριδομακαρονάδα!!!Τι μου κάνεις πρωί πρωί!!!Μπράβο τέλεια!!!!
Φιλιά πολλά!!!!!
Δημοσίευση σχολίου