Σήμερα μας έκανε το τραπέζι η πολύ καλή μου φίλη και κουμπάρα μου Βικτώρια, η οποία εκτός από πολύ καλή φίλη, "παιδιόθεν" θα την χαρακτήριζα, είναι και πολύ καλή μαγείρισσα. Γι' αυτό και πήγα προετοιμασμένη με φωτογραφική μηχανή και χαρτί και μολύβι για να καταγράψω τις συνταγές της. Όπερ και έκανα και σκεφτείτε είναι τόσο καλό κορίτσι που δεν μου έφερε καμιά κατσαρόλα στο κεφάλι όταν εν ώρα μαγειρέματος την σταματούσα για να φωτογραφίσω!!!!! Ψαράκι είχε το μενού και μάλιστα φιλέτα γλώσσας μαριναρισμένα στο φούρνο, τα οποία ήταν πεντανόστιμα. Πάρτε μια γεύση από την μαγειρική της Βικτώριας.
Υλικά
12 φιλέτα γλώσσας
1/2 κουταλιά γλυκού πάστα σκόρδου*
μισό ποτηράκι κρασιού λεμόνι
μισό ποτηράκι κρασιού λάδι
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
1 ποτήρι κρασιού νερό
1 κύβο λαχανικών
1 κύβο λαχανικών
ρίγανη
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μπωλ ανακατεύουμε το λεμόνι το λάδι, το κρασί, το νερό, την ρίγανη, τον κύβο λαχανικών τριμμένο, το σκόρδο και το πιπέρι μέχρι να γίνει ομοιογενές μίγμα.
Σε ένα ταψί απλώνουμε τα φιλέτα γλώσσας και τα περιχύνουμε με το μίγμα μας. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 2-3 ώρες.
Τα ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σερβίρουμε.
Βικτώρια
Βικτώρια
11 σχόλια:
Μπράβο, στη Βικτώρια και σ' εσένα που μας την προτείνεις!
Θα τη δοκιμάσω, γιατί μου φαίνεται εύκολη με νοστιμότατο αποτέλεσμα.
Φιλάκια, Σοφία μου!
Πήραμε και τις γειτονιές τώρα!!!
Μπράβο πολύ χαίρομαι θα περιμένω και τα υπόλοιπα!!
Moυ θύμισες την Μαρία μας, που δεν τολμάει άνθρωπος να φέρει ταπεράκι στο γραφείο της, αν δεν το ελέγξει πρώτα η Μαρία και το φωτογραφίσει αν το δοκιμάσει και της αρέσει χα χα χααα!!
Μπράβο στην Βικτώρια, μπράβο και σ' εσένα που μοιράστηκες την συνταγή μαζί μας!
Καλή βδομάδα Σοφάκι μου, φιλιά!
Σοφάκι μου ωραιότατη η συνταγή, τα ψαρικά είναι τα αγαπημένα μου!!!!!!
Πάρα πολύ ωραία ιδέα!!!!
Θα τις δοκιμάσω!!!!
Συνήθως τις έκανα ψητές στο τηγάνι και δεν ήταν καλές.
Σοφία μου υπέροχη συνταγούλα.Μπράβο και στις δυο σας, ευχαριστούμε πολύ τη Βικτώρια!!!
Φιλιά πολλά!
Τα φιλέτα έτσι γίνονται πολύ νόστιμα,εγώ φτιάχνω με τον ίδιο τρόπο την πέρκα.
Helen Gr ευχαριστούμε και οι δύο! Είναι πραγματικά πανεύκολη συνταγή!
Είδες Ξανθή μου; Πήρα θάρρος και βγήκα! Εχει και άλλες!
Λενιώ μου γέλασα! Μη μου βάζεις ιδέες, μπορεί και να τις εφαρμόσω! (Θα τις εφαρμόσω δηλαδή, τι μπορεί λέω)
Λίλα μου και σε εμάς αρέσουν πολύ τα ψάρια!
Peps μόνο ένα θα σου πω, η κόρη μου δεν τις συμπαθούσε γιατί πέρσι σε μια δίαιτα τις έτρωγε βραστές και έτσι μαγειρεμένες της άρεσαν πολύ!
Ελένη μου εμείς ευχαριστούμε!
Δημιουργία, τι ωραίο ψάρι και η πέρκα! Την φτιάχνω με λαχανικά με δύο τρόπους (συνταγές της Helen Gr και της Ξανθής).
Καλή εβδομάδα! Δεν έχω facebook!!!!
Σοφία μου καλή σου μέρα. Συγχαρητήρια στην Βικτώρια, που είναι σαν να την έχω γνωρίσει, και ευχαριστούμε και εσένα που δημοσίευσες αυτή την συνταγή. Πάντα ήθελα να δοκιμάσω ένα διαφορετικό τρόπο για αυτό το ψάρι που μου αρέσει πολύ. Φιλάκια!
Σας ευχαριστω ολες για τα καλα σας λογια! Εισαστε ολες τοσο γλυκες!
Εχω και μια αγαπημενη κουμπαρουλα που ειχε την καλη διαθεση να φωτογραφισει και να γραψει τις συνταγες μου!
Σας ευχομαι καλο βραδυ.
Φιλια Βικτωρια
Μπράβο στην Βικτώρια αλλά και στην φωτογράφο,πολύ ωραία ιδέα απλό και ελαφρύ θα το φτιάξω αύριο κιόλας.Να είστε καλά βρε κορίτσια που μου δίνετε ιδέες γιατί τώρα το φαγητό μου έγινε βάσανο,ενώ για άλλους είναι απόλαυση.
Φιλιά πολλά!!!!
Δημοσίευση σχολίου