Φεύγοντας λίγο από τα φαγητά πάμε να φάμε και κανένα γλυκάκι. Σήμερα είπα να κάνω χαλβά αλλά όχι τον απλό. Πηγαίνοντας στο σούπερ μάρκετ για ψώνια βρήκα ωραίες μπανάνες και λέω γιατί όχι ευκαιρία για κάτι διαφορετικό.
Έτσι μπήκε σε εφαρμογή η συνταγή, ομολογώ ότι έγινε πολύ ωραίο ,αν και δεν το περίμενα. Μη χάνοντας ευκαιρία φώναξα τις φίλες μου για καφεδάκι, απολαύσαμε και το χαλβά μας.
Ελπίζω να το απολαύσετε και εσείς το ίδιο (όσες το φτιάξετε).
ΥΛΙΚΑ
1 1/2 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
λίγο λάδι
1 μπανάνα ώριμη
2 1/2 κούπες νερό
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη (ή περισσότερη αν θέλετε)
1/2 φλ. τσ. σταφίδες
1/2 κουταλάκι κανέλα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τ΄ αφήνουμε να βράσουν για λίγο μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Στη συνέχεια καθαρίζουμε την μπανάνα και την κόβουμε σε μικρά κυβάκια τα οποία τα βάζουμε μέσα στο σιρόπι να βράσουν και αυτά. Τ΄ αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί καλά και ρίχνουμε το σιμιγδάλι το οποίο το σοτάρουμε για 10 λεπτά να πάρει ένα σκούρο ξανθό χρώμα.
Ρίχνουμε το σιρόπι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει. Τέλος προσθέτουμε την κανέλα και τις σταφίδες και αφού τ΄ αφήσουμε λίγο να κρυώσει το βάζουμε σε φόρμα.
Καλή επιτυχία!!!!!
20 σχόλια:
ωραίος χαλβάς...να σαι καλά
Πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή χαλβά, Ροδάνθη μου! Μπράβο, είχες έμπνευση!
Ελπίζω οι φίλες σου να το ευχαριστήθηκαν!
Καλό απόγευμα1
Τι όμορφο τρατάρισμα έφτιαξες για τις φιλεναδίτσες σου Ροδάνθη μου!!
Φιλιά, καλό απόγευμα!
Να είσαι καλά homemade καλό βράδυ!!!
Όντως το ευχαριστήθηκαν Ελένη μου.Είπα να κάνω κάτι διαφορετικό έτσι δοκιμαστικά και το πείραμα πέτυχε.Να είσαι καλά καλό σου βράδυ!!!!
Έλενά μου είναι πολύ ωραίο,έχω δοκιμάσει με πορτοκάλι,με φράουλα είπα να κάνω και με μπανάνα.Την επόμενη φορά κάτι άλλο θα βρω να κάνω,έρχονται βερύκοκα,ροδάκινα.....!!!!
Φιλιά καλό βράδυ!!!
Γιατί μας αναστατώνεις, καλέ???
Τί σου κάναμε???!!!
;-)
Πολλά γλυκά φιλάκια, κορίτσι μου!!!
Δεν έχω συνδυάσει ποτέ χαλβά με μπανάνα. Φαίνεται πολύ ενδιαφέρων συνδυασμός! Θα το δοκιμάσω σίγουρα κάποια στιγμή!
Φιλάκια!
ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΓΛΥΚΑΘΩ!!!!
ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΓΛΥΚΙΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΧΑΛΒΑ ΣΟΥ ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΑ!!!
ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑ!!!!!
Πολύ ωραίο το twist με την προσθήκη μπανάνας στη συνταγή του κλασικού σιμιγδαλένιου χαλβά! Φαντάζομαι πως λιώνει με το βράσιμο και απλά αρωματίζει με τη γεύση της το σιρόπι. Δεν το είχα σκεφτεί αυτό με τα φρούτα και τώρα μου έδωσες ένα σωρό ιδέες!
Καλημέρα και καλή βδομάδα! :)
Θα πρέπει να έγινε πολύ μυρωδάτος ο χαλβάς σου Ροδάνθη!
Θα τον δοκιμάσω γιατί μας αρέσει πολύ και ο χαλβάς και η μπανάνα!
Καλό μεσημέρι και καλή εβδομάδα!
μμμμμ.....πρωτότυπος χαλβάς!!!Πολύ ωραίος σου έγινε!!!
Τι ωραία προσθήκη η μπανάνα!
Και ένα σοκολατένιο γλάσο θα του πήγαινε σούπερ νομίζω!
Φιλιά!
Πολύ πρωτότυπος και νόστιμος έγινε ο χαλβάς σου Ροδάνθη μου!!! Μπράβο!!!
Καλή σου μέρα!
Ένας χαλβάς αλλιώτικος από τους άλλους, Ροδάνθη!! Φαντάζομαι το άρωμα της μπανάνας τι ωραίο που θα είναι!! Ωραίο κέρασμα!!
Καλό βράδυ.
Είναι πολύ ωραίο Ιωάννα μου δοκίμασέ το φιλιά πολλά!!!!
Sundayspoon ούτε κι εγώ το είχα δοκιμάσει ποτέ αλλά για όλα υπάρχει μια πρώτη φορά είναι πάρα πολύ ωραίο.
Φιλιά!!!!
Καλή σου μέρα γειτόνισσα ελπίζω να γλυκάθηκες.Να είσαι καλά φιλιά πολλά!!!
Καλημέρα Dark Chef η αλήθεια είναι οτι δεν το είχα ξαναφτιάξει και δεν ήξερα αν θα βγει καλό αλλά το αποτέλεσμα με δικαίωσε.Το μόνο που θα προσέξω την επόμενη φορά,θα φροντίσω η μπανάνα να είναι καλά γινομένη για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.
Να είσαι καλά φιλιά!!!!
Δοκίμασέ το Silena δεν θα χάσεις!!!
Φιλιά!!!!
Να είσαι καλά Πέπη μου καλή σου μέρα!!!
Μη μου βάζεις ιδέες Ερμιόνη μου,η αλήθεια είναι πως δεν το σκέφτηκα μάλλον την επόμενη φορά.Να είσαι καλά φιλιά!!!!
Να είσαι καλά Κική μου σ΄ευχαριστώ,φιλιά!!!!!
Όντως Ειρήνη μου έγινε πολύ καλό και μπορώ να πω εξαφανίστηκε αμέσως.Να είσαι καλά καλή σου μέρα!!!!
Δημοσίευση σχολίου