Υλικά
1 πακέτο πένες ριγκάτε
300 γραμ. μανιτάρια φρέσκα
10 φέτες ζαμπόν
2 λουκάνικα τ. Φραγκφούρτης
300 γραμ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο
2 αυγά
1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
πιπέρι
250 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στο τέλος του βρασμού προσθέτουμε ένα ποτήρι κρύο νερό, δεν αποχύνουμε αλλά με την τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τις πένες απευθείας από την κατσαρόλα στο πυρέξ.
Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα μανιτάρια και τα προσθέτουμε στο πυρέξ.
Κόβουμε το ζαμπόν σε λεπτές τετράγωνες φέτες. Κόβουμε και τα λουκάνικα. Θα μπορούσαμε αντί για λουκάνικα να βάλουμε προσούτο ή μπέικον (δεν είχα όμως, οπότε αρκέστηκα στο λουκάνικο). Προσθέτουμε τα αλλαντικά στις πένες και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, αρκετό πιπέρι και μια φούχτα τριμμένο τυρί (σαν να φτιάχνουμε καρμπονάρα).
Περιχύνουμε με το μίγμα τις πένες. Καλύπτουμε με το τριμμένο τυρί και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Σερβίρουμε!
7 σχόλια:
πω πω απιστευτη συνταγη! ειμαι και μακαρονου! :)
Σε ότι παραλλαγές και να γίνει αυτό το φαγητο,είναι πάντα φανταστικό.
Η κρούστα που έκανε το δικό σου είναι τέλεια!!!!!
ειναι συνταγη εγγυηση!!!!Τυχερος ο γιος σου Σοφια που σε εχει μανουλα!!!!!!
Το αγαπημένο μου!!!!!!!!!!!
Αγαπημένο όλων Σοφία μου.Τέλειο γεια στα χέρια σου!!!
Φιλιά!!!!
Ζαμπον , λουκανικο λιωμενο τυρι!!!!!!! Πωπωπωππω
Πράγματι αγαπημένο. Καλό Σαββατοκύριακο εύχομαι σε όλες!
Δημοσίευση σχολίου