Καλό μήνα εύχομαι σε όλες και όλους. Ο Νοέμβριος είναι ένας μήνας που ως τώρα μου έχει χαρίσει μοναδικές ευχάριστες στιγμές, όπως τα δυο παιδιά μου που ήρθαν στον κόσμο σαν σήμερα και αύριο, αλλά και πιο δύσκολες στιγμές...
Μιας και χειμώνιασε πια, ας στραφούμε και λίγο στα όσπρια.
Αγαπημένα υλικά τα όσπρια, δεν συζητώ για την διατροφική τους αξία ούτε για την μοναδική γεύση τους και τους ποικίλους τρόπους που μπορείς να τα μαγειρέψεις. Πόσο δύσκολο όμως είναι να κάνεις και άλλους ανθρώπους, φερ' ειπείν τα παιδιά μου, να τα δοκιμάσουν και να τα εντάξουν στις διατροφικές τους συνήθειες. Απτόητη όμως εγώ επιμένω.
Ρεβύθια λοιπόν στο μενού σε απλό και απέριττο μαγείρεμα που αναδεικνύει όλη τη γεύση τους.
Υλικά
500 γραμ. ρεβύθια
2 κρεμμύδια
1,5 λίτρο νερό
αλάτι
πιπέρι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
χυμός ενός ζουμερού λεμονιού
ρίγανη
Εκτέλεση
Από βραδύς μουλιάζουμε σε αρκετό νερό τα ρεβύθια. Εγώ δεν βάζω σόδα, ως τώρα δεν έχω καταλάβει γιατί θα έπρεπε να την βάλω αφού τα ρεβύθια μου βγαίνουν μια χαρά και χυλωμένα χωρίς αυτήν.
Την επόμενη ημέρα στραγγίζουμε τα ρεβύθια και τα βάζουμε στην χύτρα (αδιόρθωτη εγώ επιμένω στην χρήση της χύτρας ταχύτητας, με βολεύει).
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα προσθέτουμε στη χύτρα.
Καλύπτουμε με 1,5 λίτρο νερό και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε.
Κλείνουμε την χύτρα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά από την στιγμή που θα σφυρίξει η βαλβίδα.
Αντί να αφαιρέσω βίαια τον ατμό, αφήνω στην σβηστή εστία την χύτρα μέχρι να απασφαλισθεί μόνη της η βαλβίδα.
Προσθέτουμε το λάδι, τον χυμό λεμονιού και λίγη ρίγανη.
Σερβίρουμε.
Μιας και χειμώνιασε πια, ας στραφούμε και λίγο στα όσπρια.
Αγαπημένα υλικά τα όσπρια, δεν συζητώ για την διατροφική τους αξία ούτε για την μοναδική γεύση τους και τους ποικίλους τρόπους που μπορείς να τα μαγειρέψεις. Πόσο δύσκολο όμως είναι να κάνεις και άλλους ανθρώπους, φερ' ειπείν τα παιδιά μου, να τα δοκιμάσουν και να τα εντάξουν στις διατροφικές τους συνήθειες. Απτόητη όμως εγώ επιμένω.
Ρεβύθια λοιπόν στο μενού σε απλό και απέριττο μαγείρεμα που αναδεικνύει όλη τη γεύση τους.
Υλικά
500 γραμ. ρεβύθια
2 κρεμμύδια
1,5 λίτρο νερό
αλάτι
πιπέρι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
χυμός ενός ζουμερού λεμονιού
ρίγανη
Εκτέλεση
Από βραδύς μουλιάζουμε σε αρκετό νερό τα ρεβύθια. Εγώ δεν βάζω σόδα, ως τώρα δεν έχω καταλάβει γιατί θα έπρεπε να την βάλω αφού τα ρεβύθια μου βγαίνουν μια χαρά και χυλωμένα χωρίς αυτήν.
Την επόμενη ημέρα στραγγίζουμε τα ρεβύθια και τα βάζουμε στην χύτρα (αδιόρθωτη εγώ επιμένω στην χρήση της χύτρας ταχύτητας, με βολεύει).
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα προσθέτουμε στη χύτρα.
Καλύπτουμε με 1,5 λίτρο νερό και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε.
Κλείνουμε την χύτρα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά από την στιγμή που θα σφυρίξει η βαλβίδα.
Αντί να αφαιρέσω βίαια τον ατμό, αφήνω στην σβηστή εστία την χύτρα μέχρι να απασφαλισθεί μόνη της η βαλβίδα.
Προσθέτουμε το λάδι, τον χυμό λεμονιού και λίγη ρίγανη.
Σερβίρουμε.
8 σχόλια:
λάδι δεν βάζουμε;
Αγαπημένο φαγάκι, παραδοσιακό και νόστιμο.
Το λάδι το προσθέτεις στο τέλος ωμό;
Φιλάκια
Βάζουμε λάδι Ειρήνη! Στο τέλος το προσθέτω ωμό και ανακατεύω Ελένη μου! Σας ευχαριστώ για την επισήμανση, ήδη διόρθωσα την συνταγή.
Εξαιρετικό φαγητό !
Και μου έδωσες ιδέα....
Ευχαριστώ και καλό μήνα
Λατρεύουμε τη ρεβυθάδα!
Μου το υπενθύμισες!
Να είσαι καλά!!!
πραγματικα λαχταριστη φαινεται η ρεβυθαδα σου.συμφωνω απολυτα για τη σοδα.οταν ειναι καλα τα οσπρια δεν χρειαζεται.την επομενη φορα δοκιμασε να βαλεις 1 φυλλο δαφνης.αλλη γευση.καλο μηνα.
υπεροχα ρεβυθια.....εχω διαπιστωσει οτι οσο μεγαλωνω μου αρεσουν περισσοτερο....καλό γιατι τα ρεθυθια ειναι μαγικη τροφη και κακογιατι γερναω :P
φιλια!!!!
τα όσπρια τον χειμώνα είναι το καλύτερο φαγητό, γιαγιά Κασσιανή και Αντιγόνη μου! Litsa t. θα το δοκιμάσω και με την δάφνη και με δενδρολίβανο όμως που μου είπε άλλη φίλη στο ΦΒ. Kikitchen and the chef, το γεγονός ότι εκτιμούμε μερικά πράγματα με την πάροδο του χρόνου δεν σημαίνει ότι γερνάμε. Μάλλον ότι με τις δοκιμές διαφόρων πραγμάτων αποκτούμε καλύτερη ... γεύση (το έσωσα καθόλου ή όχι;)
Καλό Σαββατοκύριακο σε όλες!
Δημοσίευση σχολίου