Ένα φαγητό απλό και γευστικό, μια καλή επιλογή για τα γεύματα της νηστείας και όχι μόνο. Μου θυμίζει πολύ τα παιδικά μου χρόνια όταν οι πατάτες γιαχνί ήταν ένα φαγητό που το τρώγαμε συχνά πυκνά. Αν παραλείψουμε τα τσιγαρίσματα και τα τηγανίσματα, το φαγητό γίνεται ακόμη πιο ελαφρύ. Η γλύκα της πατάτας δένει με το μανιτάρι και έτσι συστήνω ανεπιφύλακτα την παραλλαγή αυτή.
Υλικά
4 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες ενός εκατοστού.
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε ροδέλες
250 γραμμάρια μανιτάρια μικρά φρέσκα
1 φλιτζάνι χυμός ντομάτας
μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
μισό ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
πιπέρι
2 φλιτζάνια νερό
Εκτέλεση
Σε μια πλακερή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις πατάτες, τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να "ιδρώσουν". Προσθέτουμε το χυμό της ντομάτας και τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε μισό φλιτζάνι νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου μισή ώρα με σαράντα λεπτά. Ελέγχουμε ανά δεκάλεπτο και προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί.
Σερβίρουμε! Ζεστό ψωμί και ελιές είναι ένα πολύ όμορφο συμπλήρωμα. Αν και να σας πω την αλήθεια μου προτιμώ τυρί φέτα...
Υλικά
4 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες ενός εκατοστού.
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε ροδέλες
250 γραμμάρια μανιτάρια μικρά φρέσκα
1 φλιτζάνι χυμός ντομάτας
μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
μισό ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
πιπέρι
2 φλιτζάνια νερό
Εκτέλεση
Σε μια πλακερή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις πατάτες, τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να "ιδρώσουν". Προσθέτουμε το χυμό της ντομάτας και τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε μισό φλιτζάνι νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου μισή ώρα με σαράντα λεπτά. Ελέγχουμε ανά δεκάλεπτο και προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί.
Σερβίρουμε! Ζεστό ψωμί και ελιές είναι ένα πολύ όμορφο συμπλήρωμα. Αν και να σας πω την αλήθεια μου προτιμώ τυρί φέτα...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου