Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση από την σοκολάτα. Μετά από τόσο καιρό αποχής από το μπλογκ επανέρχομαι με τα αγαπημένα σε όλους σοκολατακια! Είχα πολύ καιρό να φτιάξω και αυτήν την φορά ξεκίνησα χωρίς κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό. Ακολούθησα το ένστικτο παρά μια συγκεκριμένη συνταγή. Conna Savor ήρθε ο καιρός (3 χρόνια μετά) να σε ευχαριστήσω για τις φόρμες σιλικόνης. Είναι πολύ εύχρηστες!
Υλικά
3 μπαρες κουβερτούρα
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά βούτυρο
1 σφηνάκι λικέρ
15 Αμύγδαλα ξασπρισμενα
15 Κρανμπερι
Γύρω στα 50 γραμμάρια πραλίνα φουντουκιού
3 φόρμες σιλικόνης
3 μπαρες κουβερτούρα
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά βούτυρο
1 σφηνάκι λικέρ
15 Αμύγδαλα ξασπρισμενα
15 Κρανμπερι
Γύρω στα 50 γραμμάρια πραλίνα φουντουκιού
3 φόρμες σιλικόνης
Εκτέλεση
Σε μπαίν μαρι ( βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και εφαρμόζουμε από πάνω μια μικρότερη. Στην μικρή κατσαρόλα λιώνουμε την σοκολάτα με το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος μέχρι να ρευστοποιηθει πλήρως. Προσθέτουμε και το λικέρ.
Με ένα μικρό κουτάλι βάζουμε ρευστή σοκολάτα στις φόρμες τόσο όσο να καλύψει την βάση και τα τοιχώματα. Στην μια φόρμα προσθέτουμε από ένα αμύγδαλο. Στη δεύτερη με ένα μικρό κουταλάκι γεμίζουμε με μερεντα και στην τρίτη τοποθετούμε από ένα κρανμπερι σε κάθε εσοχή. Συμπληρώνουμε όλες τις εσοχές με ρευστή σοκολάτα. Και με ένα μαχαίρι ισιώνουμε την επιφάνεια.
Βάζουμε τις φόρμες στο ψυγείο. Μόλις στερεοποιηθουν βγάζουμε τα σοκολατακια σε πιατέλα και τα διατηρούμε στο ψυγείο.
Με ένα μικρό κουτάλι βάζουμε ρευστή σοκολάτα στις φόρμες τόσο όσο να καλύψει την βάση και τα τοιχώματα. Στην μια φόρμα προσθέτουμε από ένα αμύγδαλο. Στη δεύτερη με ένα μικρό κουταλάκι γεμίζουμε με μερεντα και στην τρίτη τοποθετούμε από ένα κρανμπερι σε κάθε εσοχή. Συμπληρώνουμε όλες τις εσοχές με ρευστή σοκολάτα. Και με ένα μαχαίρι ισιώνουμε την επιφάνεια.
Βάζουμε τις φόρμες στο ψυγείο. Μόλις στερεοποιηθουν βγάζουμε τα σοκολατακια σε πιατέλα και τα διατηρούμε στο ψυγείο.
Επειδή θα περισσέψει σοκολάτα , σε μια λαδόκολλα αραδιάζουμε 5-5 αμύγδαλα (περίπου 10 κομμάτια ) και τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη σοκολάτα. Μόλις στερεοποιηθούν σερβίρονται!
4 σχόλια:
Πολυ ωραια!! Ειδικα αυτα με την πραλινα που θα εχουν ρευστο περιεχομενο. Αλλα και με το αμυγδαλο ειναι φανταστικα!
Καλο βραδυ!!
Σιγά μην αντισταθώ!!!
Φέρε εδώ καλέ, να τα... εξαφανίσω!!!
;-)
ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!
Πολύ ωραία τα σοκολατάκια σου,έχω μεγάλη αδυναμία σε όλα τα είδη που έφτιαξες!!
Καλή σαρακοστή!
αα, τα θέλω όλα!!!!
απίθανα!!
Δημοσίευση σχολίου