Αγαπημένη συνταγή της Καθαράς Δευτέρας αλλά καταναλώνεται και καθ' όλη τη διάρκεια της νηστείας, Αλειμμένη σε φέτα της λαγάνας αγαπημένο μικρών και μεγάλων. Καλή Σαρακοστή!
Υλικά
150 γραμμάρια λευκός ταραμάς
1 φρατζόλα (του μισού κιλού) μπαγιάτικο ψωμί
μισό ξερό κρεμμύδι
χυμός από 1 λεμόνι
2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε το ψωμί και παίρνουμε την ψίχα του, την οποία
την στραγγίζουμε καλά.
Βάζουμε στο μπλέντερ τον ταραμά με το κρεμμύδι και δυο
κουταλιές σούπας από το λάδι.
Χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν και να γίνουν σαν αλοιφή.
Προσθέτουμε το ψωμί και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και να γίνει λείο ρίχνοντας λίγο λίγο το λάδι και το λεμόνι.
Η ταραμοσαλάτα μας είναι έτοιμη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου