WHdNz76pJen8ZPksXvRV5KZoshE Να λείπει το ... βύσσινο!: Μηλόπιτα Αναποδογυριστή

Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011

Μηλόπιτα Αναποδογυριστή

Έχω μια αδυναμία στα μήλα και σε όλα τα μηλογλυκά. Οι μηλόπιτες (σε όποια παραλλαγή και αν παρουσιάζονται), το apple crisp (συνταγή που είχα δώσει για ανάρτηση σε άλλο πολύ αγαπημένο blog), το εύκολο και υπέροχο νηστίσιμο κέηκ μήλου της Heart (πάλι από το ίδιο blog), έχουν την τιμητική τους όταν αποφασίσω να κάνω γλυκό. Εδώ έχω μια άλλη εκδοχή αναποδογυριστής μηλόπιτας που φέρνει λίγο και σε Ταρτ Τατέν και η βάση της μοιάζει με μπισκότο όταν ψηθεί.

Υλικά
Για τη γέμιση (δεν θα έλεγα ακριβώς γέμιση, αλλά δεν ξέρω πώς αλλιώς να το ονομάσω)
• 150 γρ.  βιτάμ
• 1/2 φλυτζάνι καστανή ζάχαρη
 • 6 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
Για τη βάση
• 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
 • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
• 250 γρ. κρύο βιτάμ, κομμένο σε κομματάκια
• 1/2 φλιτζάνι γάλα
Προετοιμασία
Για τη γέμιση
Ζεσταίνουμε το βιτάμ σε ένα ταψάκι (που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο μάτι και στο φούρνο) σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε μέσα την καστανή ζάχαρη και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Μόλις πάρει χρώμα, αποσύρουμε από τη φωτιά  και τοποθετούμε τα  μήλα σε μία στρώση ακτινωτά.
Για τη βάση
Ανακατεύουμε στο μπλέντερ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα, το αλάτι, και κανέλα . Προσθέτουμε το βιτάμ και το χτυπάμε  μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο (σα θρύμματα). Το αδειάζουμε σε μπώλ και προσθέτουμε το γάλα. Ανακατεύουμε ελαφρά ώστε να γίνει ομοιογενές ελαφρά υγρό μίγμα.
Ρίχνουμε το μίγμα πάνω από τα μήλα . Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 25 έως 30 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το αναποδογυρίζουμε σε μια  πιατέλα.

Σερβίρεται ζεστό μαζί με μια μπάλα παγωτό κρέμα ή  γαρνιρισμένο με σαντιγί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...