WHdNz76pJen8ZPksXvRV5KZoshE Να λείπει το ... βύσσινο!: BEEF STROGANOFF

Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011

BEEF STROGANOFF

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή (όχι πάνω από μισή ώρα) για το κυριακάτικο τραπέζι.

ΥΛΙΚΑ
• 1/2 κιλό μοσχαρίσιο ή βόειο κόντρα φιλέτο, κομμένο σε λεπτές (1 εκ.) λωρίδες
• 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
• 1 ψιλοκομμένο μέτριο κρεμμύδι
• 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο
• 1 / 2 κιλό φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
• Αλάτι
• πιπέρι
• 1/2 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
• 1 κουταλάκι του γλυκού εστραγκόν
• 1 ποτήρι λευκό κρασί
• 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Αλατοπιπερώνουμε τις λωρίδες του κρέατος.
Λιώνουμε 3 κ.σ. βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ροδίζουμε τις λωρίδες του κρέατος και από τις δύο πλευρές για 4-5 περίπου λεπτά. Βγάζουμε το κρέας σε ένα μπωλ πάνω σε απορροφητικό χαρτί και σκεπάζουμε για να παραμείνει ζεστό.
Στο ίδιο τηγάνι, σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις πάρουν χρώμα διάφανο, τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα βάζουμε στο ίδιο μπωλ με το κρέας, αφού πρώτα αφαιρέσουμε το απορροφητικό χαρτί.
Στο ίδιο τηγάνι, λιώνουμε άλλες  3 κ.σ. βούτυρο και προσθέτουμε τα μανιτάρια, Τα
Αλατοπιπερώνουμε και τα πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και το εστραγκόν και τα αφήνουμε να ψηθούν για περίπου 4 λεπτά, ανακατεύοντας τα. Σβήνουμε με το κρασί και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία. Μόλις εξατμισθεί το κρασί προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε  το κρέας και το κρεμμύδι και τα αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά  σε πολύ χαμηλή φωτιά προκειμένου να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με ταλιατέλες, τηγανητές πατάτες ή ρύζι.

Φωτογραφία από το http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Beef_Stroganoff_on_Pasta.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...