WHdNz76pJen8ZPksXvRV5KZoshE Να λείπει το ... βύσσινο!: Μύδια ογκρατέν

Πέμπτη, 7 Απριλίου 2011

Μύδια ογκρατέν

Υλικά
1 κ.μύδια φρέσκα (ή κατεψυγμένα με το μισό κέλυφος)
100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
100 γρ. παρμεζάνα
μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
μαϊντανός ψιλοκομμένος
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα μύδια, τα βουρτσίζουμε για να φύγει το γεννάκι και στη συνέχεια τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Τα σουρώνουμε και κρατάμε ένα φλιτζάνι από το ζουμί τους. Όσα μύδια δεν άνοιξαν τα πετάμε. Στη συνέχεια, αφαιρούμε το ένα κέλυφος, προσέχοντας να παραμείνει η ψύχα τους στο άλλο και τα κελύφη με την ψύχα τα βάζουμε σε πυρίμαχη πιατέλα ή ταψί. Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα μισά, τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν, βράζουμε, σουρώνουμε (κρατώντας το φλιτζάνι ζουμί) και τα βάζουμε στην πυρίμαχη πιατέλα ή ταψί.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τη φρυγανιά, τη παρμεζάνα, τον μαϊντανό και το σκόρδο και σε ένα άλλο αναμιγνύουμε το λάδι με το ζουμί από τα μύδια. Από το μείγμα της φρυγανιάς ρίχνουμε μια κουταλιά πάνω στα μύδια και περιχύνουμε κατόπιν με το μείγμα του λαδιού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν  (5-6 λεπτά) και σερβίρουμε ζεστά.

2 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Τα έχω φάει μαγειρεμένα έτσι και δεν ... έλεγα να σταματήσω;-)
Εξαιρετικό φαγάκι Σοφάκι μας σερβίρεις σήμερα!
Φιλάκια, καλό απόγευμα!

Σοφία Ζ. είπε...

Και εγώ ξεχνώ να σταματήσω Έλενα μου. Τα όστρακα εμπίπτουν στην κατηγορία των πολυαγαπημένων μου, παρέα με λευκό κρασί.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...