WHdNz76pJen8ZPksXvRV5KZoshE Να λείπει το ... βύσσινο!: Ζελές με Γιαούρτι και Ανανά

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Ζελές με Γιαούρτι και Ανανά


Μια και φτιάχνει ο καιρός και η άνοιξη κάνει πιο έντονη την παρουσία της, είπα να παρουσιάσω ένα γλυκό ψυγείου. Αυτό το γλυκό το λάτρεψα όταν το έφαγα. Αρέσει πολύ και στα παιδιά. Είναι εύκολο, γρήγορο, ελαφρύ, δροσιστικό και με λίγες θερμίδες. Είναι ιδανικό για επιδόρπιο.


Υλικά
2 φακελάκια ζελέ κεράσι
2 φακελάκια ζελέ ανανά
1 κονσέρβα ανανά
2 κεσεδάκια γιαούρτι total
1 κουτί μπισκότα digestive

Εκτέλεση
Λιώνουμε το ζελέ κεράσι σε 2 ποτήρια βραστό νερό. Προσθέτουμε ένα ποτήρι κρύο και το ανακατεύουμε καλά. Το βάζουμε σε ένα στρογγυλό ταψάκι. Το αφήνουμε στο ψυγείο να πήξει για 2 ώρες. Έπειτα λιώνουμε το ζελέ ανανά με 1 1/2 ποτήρι βραστό νερό και προσθέτουμε και 1 ποτήρι ζουμί από την κομπόστα του ανανά. Μέσα εκεί αδειάζουμε τα γιαούρτια και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα Το ρίχνουμε στο ταψί μας και το αφήνουμε και αυτό στο ψυγείο να πήξει. Μόλις αρχίζει να πήζει,στρώνουμε τα μπισκότα από πάνω. Αφού θα έχει πήξει καλά βουτάμε το ταψί σε λίγο βραστό νερό για να ξεκολλήσει ο ζελές και να μπορούμε να το αναποδογυρίσουμε σε μιά πιατέλα και να έρθει ο κόκκινος ζελές από την πάνω μεριά. Στο τέλος στρώνουμε τις φέτες του ανανά. Αν έχετε ταψί με τσέρκι μπορείτε να τα φτιάξετε με διαφορετική σειρά ξεκινώντας πρώτα από τα μπισκότα, συνεχίζοντας με το ζελέ και το γιαούρτι και τέλος τον ζελέ κεράσι. Έτσι δεν θα χρειαστεί να το αναποδογυρίσετε Επίσης τα μπισκότα μπορείτε να τα λιώσετε στο multi με λίγο βιτάμ και να κάνετε μια στρώση λεπτή σαν του cheese cake.
Καλή Επιτυχία!

10 σχόλια:

Σοφία Ζ. είπε...

Θεανώ μου, ελαφρύ, δροσιστικό και delicious. Γιατί δεν έστειλες ένα κομμάτι;

Ροδανθη είπε...

Kia mono pou to vlapeis sti fotografia to ligourevese fantasou na to fas kiolas.

ΕΛΕΝΑ είπε...

Υπέροχο!
Ελαφρύ, δροσιστικό και σίγουρα νόστιμο!
Καλή βδομάδα εύχομαι!

Θεανώ είπε...

Οταν το φτιάξω την επόμενη φορά θα σας φέρω να δοκιμάσετε. Ελένα μόνο εσένα θα είναι λίγο δύσκολο να σου στείλω γιατί είναι και ψυγείου και δεν αντέχει πολύ ταλαιπωρία!

Λίτσα είπε...

Είναι υπέροχο πιστέψτε με, το δοκίμασα φτιαγμένο από τα χεράκια της Θεανώς και ξετρελάθηκα. Θεανώ τώρα περιμένω την επόμενη φορά που θα το γευστώ πάλι. Φιλιά!!!

Θεανώ είπε...

Λιτσάκι μου σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Σου εύχομαι καλή λευτεριά!

Ροδανθη είπε...

Litsa eisai tixeri esi to dokimases emeis meiname na koitame th fotografia fate matia psaria...

Θεανώ είπε...

Ροδάνθη καλημέρα! Σου υπόσχομαι μόλις έρθω Ανδρο θα το φτιάξω και θα σε προσκαλέσω!

Ροδανθη είπε...

Lene se paidi kai se agio mi takseis ego agia den eimai alla sa paidi....

Ροδανθη είπε...

Το εφτιαξα το γλυκο παρα πολυ ωραιο αλλα εγω εβαλα αντι για ανανα βερικοκο ωραιο και δροσιστικο τις κρυες μερες του Πασχα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...