WHdNz76pJen8ZPksXvRV5KZoshE Να λείπει το ... βύσσινο!: Γλυκό Τριαντάφυλλο

Τρίτη, 17 Μαΐου 2011

Γλυκό Τριαντάφυλλο




Υλικά
1 ποτήρι ροδοπέταλα (μαγιάτικα αράντιστα)
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
½ ποτήρι κρασιού χυμό λεμονιού

Εκτέλεση
Μαδάμε τα τριαντάφυλλα και κόβουμε τις μυτούλες από τα πέταλα που ασπρίζουν γιατί είναι σκληρές. Χρησιμοποιούμε το ψαλίδι της κουζίνας. Τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε καλά. Βάζουμε τα ροδοπέταλα με την ζάχαρη στη κατσαρόλα και τα τρίβουμε μαζί. Τα αφήνουμε να μείνουν για 1 ώρα. Προσθέτουμε το ποτήρι με το νερό και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Όταν το σιρόπι θα πήξει προσθέτουμε το λεμόνι και αφού πάρει μια βράση το σβήνουμε. Το σιρόπι θα πρέπει να στέκει στο κουτάλι όταν το βάζουμε στο πιατάκι. Το αφήνουμε να κρυώσει και το σερβίρουμε σε αποστειρωμένο βάζο.
Καλή Επιτυχία!

12 σχόλια:

Ξανθή είπε...

Καλημέρα! Αχ να είχα μια τριανταφυλλιά!!

rodanthi είπε...

Καλημερα σε ολους!!! Ειναι το καλυτερο γλυκο το πιο μυρωδατο και το πιο νοστιμο μπραβο Θεανω να βαλεις και το γλυκο καρυδακι και αυτο πολυ ωραιο.

para-kelsoscooks είπε...

Καλημέρα. Σε ευχαριστούμε που μας γλύκανες.

para-kelsoscooks είπε...

Σας υπενθυμίσω ότι κάποια από εσας ας περάσει από το μπλογκ μου.

ΕΛΕΝΑ είπε...

Από τα πιο μυρωδάτα και νόστιμα γλυκάκια, το δύσκολο είναι να πετύχω καλά ροδοπέταλα, σου πέτυχε τέλεια Θεανώ μου!!
Φιλιά, καλό μεσημέρι!

para-kelsoscooks είπε...

Επειδή δεν έχετε γράψει ηλεκτρονική διεύθυνση- εκτός και αν δεν την βλέπω εγώ- σας απαντώ μέσω των σχολίων.
Για την λεκτική επαλήθευση, πας στον πίνακα ελέγχου-ρυθμίσεις-σχόλια-και εκεί που σε ρωτάει'' να προβληθεί η λέξη επαλήθευσης για σχόλια'', πατάς ''όχι''.
Για το βραβείο πατάς πάνω στην εικόνα δεξί ''κλικ''-αποθήκευση ως ( το αποθηκεύεις στην επιφάνεια εργασίας )-από εκεί και ύστερα πας στον πίνακα ελέγχου και το προσθέτεις στο μπλογκ σου 'οπου θέλεις σαν προσθήκη gadget.
Τέλος σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, να είσαστε καλά και να πάρετε και άλλα βραβεία.
Υ.Γ Αν δεν καταλάβατε κάτι, ή αν σας τα είπα μπερδεμένα, στείλτε μου ένα μήνυμα να τα ξεμπερδέψουμε.

Helengr είπε...

Πω πω πω καταπληκτικό γλυκάκι! Μας κερνάς λοιπόν εσύ-ευχαριστώ!!!-γιατί πού να βρω ροδοπέταλα! Καημός!

Σοφία Ζ. είπε...

Θεανώ μου πράγματι ήταν έκπληξη η ανάρτηση! Καταπληκτικό γλυκό. Στο Αίγιο το ονομάζουν ροδοζάχαρη καιη αυθεντική παρασκευάζεται στη Μονή Ταξιαρχών (λίγο έξω από το Αίγιο) τα πέταλα τα παίρνουν από έναν συγκεκριμένο τύπο τριανταφυλιάς τη ροδοζάχαρη, που καλλιεργείται στους ροδώνες της μονής. Έχω μια τέτοια τριανταφυλλιά στο μπαλκόνι αλλά φέτος έχει βγάλει ένα μόνο τριαντάφυλλο. Σνιφ, δεν θα μπορέσω να μαζέψω για να φτιάξω. Θεανούλι περιμένω ... κουταλάκι (βαζάκι θα είναι σίγουρα όλη η παραγωγή) Γειά στα χέρια σου!

KONSTANTINA είπε...

Αχ και να είχα λίγο!!
Αγαπημένο γλυκό!!!
Καλημέρα : )

Εφη είπε...

Αγαπημένο μου γλυκάκι που όταν πέσω επάνω του θα το πάρω οπωσδήποτε...πάνω από πανακότα...θάνατος!!!

lourdi lourdaki είπε...

ΚΑΛΩΣ ΣΕ ΒΡΗΚΑ!!!
ΤΟ ΓΛΥΚΑΚΙ ΟΝΕΙΡΟ!!!!
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ!!!!

Θεανώ είπε...

Ευχαριστώ την Ξανθή, την Ροδάνθη, την Para-Kelsoscooks, την Ελενα,την Helengr,την Σοφία Ζ., την Konstantina, την Εφη, την lourdi lourdaki για τα σχόλια. Λόγω εξετάσεων δεν κατάφερα να σας απαντήσω νωρίτερα. Καλωσόρίζω τους καινούργιους στο blog μας με μεγάλη χαρά. Εύχομαι σε όλες Καλή εβδομάδα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...