WHdNz76pJen8ZPksXvRV5KZoshE Να λείπει το ... βύσσινο!: Φακές Σούπα με Σέλινο και Καρότο

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011

Φακές Σούπα με Σέλινο και Καρότο


Ένα φαγητό που δεν το αγαπούν όλοι στην οικογένεια αλλά τόσο βασικό για την διατροφή μας. Όταν έφαγα αυτές τις φακές πρώτη φορά ήταν νηστεία και ήταν μαγειρεμένες χωρίς λάδι. Δεν κατάλαβα καθόλου την διαφορά και η γεύση τους με εντυπωσίασε. Από τότε τις φτιάχνω με αυτό τον τρόπο.

Υλικά
• 1 πακέτο φακές
• 2 μέτρια κρεμμύδια λιωμένα
• 2 καρότα ψιλοκομμένα
• 1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
• 1 μικρή πατάτα ψιλοκομμένη
• 1/4 ποτήρι κρασί
• ½ ποτήρι λάδι
• 1 κουτί κομμένα ντοματάκια
• 2 φύλλα δάφνης
• Αλατοπίπερο

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φακές. Τους δίνουμε 2-3 βράσεις και πετάμε το πρώτο νερό. Βάζουμε καθαρό νερό, τόσο όσο να φτάνει μία πιθαμή πάνω από τις φακές μας και προσθέτουμε όλα τα υλικά μας. Τις αφήνουμε να βράσουν για μία ώρα περίπου, σε μέτρια φωτιά μέχρι να χυλώσουν.
Καλή σας όρεξη!

5 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Πιάτο τόσο υγιεινό και με νόστιμα υλικά!!!
Και χυλωμένο το φαγάκι θα γίνεται σούπερ!
Φιλάκια, καλό βράδυ!

rodanthi είπε...

Θεανω μου η φακη ειναι το καλυτερο μας απλο και υγιεινο.Φιλακια καλη μερα σε ολους.

maria είπε...

πολυ ενδιαφερον φαινεται!θα το δοκιμασω σιγουα!! :)

Helengr είπε...

Πολύ νόστιμο κι αγαπημένο φαγάκι. Λίγο το σέλινο με προβληματίζει.

Ροδούλα είπε...

Επιτέλους μπορώ να σχολιάσω!
Νοστιμότατες ακούγονται οι φακές. Θα τις δοκιμάσω αύριο κιόλας.
Καλό καλοκαίρι και στα τρία κορίτσια,αλλά και σε όλους τους μπλοκοφίλους!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...