WHdNz76pJen8ZPksXvRV5KZoshE Να λείπει το ... βύσσινο!: Ένα γλυκό βραβείο από την Helengr

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Ένα γλυκό βραβείο από την Helengr

Κάθε βράβευση δίνει μια πολύ γλυκειά νότα στη ζωή μας, ιδιαίτερα μάλιστα όταν προέρχεται από μια πολύ καλή μπλογκοφίλη όπως η Helengr, με τόσο όμορφα και πολυσχιδή ενδιαφέροντα και ένα πολύ όμορφο μπλογκοσπιτάκι. Σ' ευχαριστούμε από καρδιάς αγαπητή Ελένη και μιλώ εξ ονόματος όλης της ... ομάδας και συγγνώμη αν αργήσαμε να κάνουμε και την ανάρτηση! (Θα πρέπει να σημειώσω ότι ... δεν κάναμε καμιά ανάρτηση και για τα προηγούμενα βραβεία! Ζητούμε δοθείσης της ευκαιρίας συγγνώμη από τις αγαπητές μας φίλες που μας τα χαρίσανε).
Κι αυτό γιατί το βραβείο η Ελένη μας το έδωσε την περασμένη εβδομάδα. Ανταποκριθήκαμε την επομένη ημέρα. Το αναρτήσαμε στον τοίχο μας δυο μέρες μετά και θα μπορούσε να φθάσει και στο σήμερα αλλά ... δεν συγκρατιόμασταν, έπρεπε να το δείξουμε! Χρωστάμε όμως το εθιμοτυπικό παραλαβής του βραβείου που απ' ότι είδα απαιτεί να πούμε επτά πράγματα για μας και να δώσουμε το βραβείο σε 15 άλλα άτομα. Έστω και καθυστερημένα λοιπόν νάμαστε εδώ!

Αισίως το "Να λείπει το ... βύσσινο" διανύει τον ένατο μήνα μπλογκοζωής και μας προκαλεί ακόμη και τώρα ευχάριστη έκπληξη που αγκαλιάσατε την παρέα μας με τόση αγάπη. Παρότι ήδη μας ξέρετε δεν βλάπτει και μια "επίσημη" παρουσίαση, του ποιες είμαστε!

Μια παρέα αποτελούμενη από μια Κωνσταντινουπολίτισσα, παντρεμένη με μεγάλ α παιδιά, δύο Ανδριώτισσες, η μια παντρεμένη με ένα μεγάλο και ένα μικρό παιδί, διαμένουσα στην Αθήνα, η άλλη παντρεμένη διαμένουσα στην Άνδρο,  μια Κρητικιά άρτι νυμφευμένη και με ένα γιο ολίγων μηνών και μια Σαρακατσάνα επίσης άρτι νυμφευμένη -η πιο πρόσφατη νυφούλα μας- που μας ενώνει η εκτίμηση και ο σεβασμός που τρέφει η μία για την άλλη, η φιλία,  αλλά και  η αγάπη για το κάτι παραπάνω, για την  δημιουργία, για το διαφορετικό από το καθημερινό ...και κάτι ... συγγένειες και ... κουμπαριές να μην ξεχνιόμαστε. Αυτή είναι η ομάδα του «Να λείπει  το ... βύσσινο!» που με πολύ κέφι –και όχι πάντα συντεταγμένα- ανεβάζει κατά κύριο λόγο μαγειρικές συνταγές (ποιες άραγε έχουν λόχο να ταϊσουν, ή πατρίδες να τιμήσουν;), tips διακόσμησης (ποια άραγε μόλις έφτιαξε σπίτι και στόλισε και μόνη της παρακαλώ το γάμο της, ασχέτως αν δεν μας τιμά ακόμη με σχετικές αναρτήσεις;) ερασιτεχνικά φωτογραφικά ενσταντανέ με ερασιτεχνικές κάμερες , πλεκτά και ό,τι άλλο μας κατέβει στο κεφάλι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στο μπλογκ δεν μπαίνουμε σε καλούπια, γι' αυτό και το τολμήσαμε, έχουμε ελευθερία άποψης και επιλογής (έτσι τουλάχιστον θέλουμε  να πιστεύουμε) και είμαστε σε θέση να πούμε «να λείπει το ... βύσσινο!»
Αυτά όμως για την ομάδα.  Ως προς τα εφτά πράγματα για μας, θα μιλήσω μόνο για τον εαυτό μου (η ως άνω αναφερομένη Κωνσταντινουπολίτισσα, για να μη ξεχνιόμαστε) , διότι διαφορετικά η ανάρτηση θα ανέβει ... του χρόνου (προς Θεού, δεν είναι σπόντα για τις υπόλοιπες αυτό!!!) Αφήνοντας έξω την οικογένεια από τα ... επτά πράγματα, γιατί διαφορετικά και τα επτά θα αφορούν αυτήν:
1. Είμαι φύσει αισιόδοξη. Ως τώρα έχω καταφέρει να κρατήσω την αισιοδοξία μου ακόμη και σε πολύ δύσκολες καταστάσεις - βέβαια δεν ξέρω ακόμη πόσο!!! Νομίζω όμως ότι δεν μπορεί η ζωή συνέχεια μπορεί να έχει ανηφόρες (θα μας βγει η γλώσσα έξω) κάπου θα κάνει έστω και ένα ίσιωμα, και μια ελαφρά ανοδική κλίση ακόμη δεν μας πειράζει.
2. Μου αρέσει να ασχολούμαι με πολλά και διαφορετικά πράγματα. Το μειονέκτημα είναι ότι αρχίζοντας πολλά μαζί ελλοχεύει ο κίνδυνος ποτέ να μην ολοκληρώσω τίποτα. Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης που λένε!
3. Έχω μια τάση να χρησιμοποιώ πολλές παροιμίες! Δεν πρέπει να αξιοποιώ ό,τι έχω μάθει από μικρή; Τόσες έχω ακούσει, μη πάνε και χαμένες!
4. Μου αρέσουν τα ταξίδια! Ακόμη και τώρα που τον τελευταίο καιρό έχω κλειστεί αρκετά, θα περιηγηθώ ταξιδιωτικά sites, θα διαβάσω ταξιδιωτικά περιοδικά ή βιβλία, θα σχεδιάσω έτσι για το μέλλον ένα ταξιδάκι, ασχέτως αν θα το κάνω ή όχι.
5. Παρότι μόττο της ζωής μου υπήρξε το "μην αναβάλλεις δια την αύριον ό,τι δύνασαι να πράξης σήμερον", είμαι άκρως αναβλητική και φθάνοντας στο παραένα, ενίοτε και στο και ένα τρέχω και δεν φθάνω.
6. Παρότι πρακτικός άνθρωπος, κάποτε κάποτε αεροβατώ και κάπου εκεί στο βάθος μου φαίνεται ότι κρύβω και λίγο από καλλιτεχνική φύση!
7.  Πίνω πολλούς καφέδες!!!

Νομίζω ότι κάλυψα το πρώτο μέρος! Ως προς το δεύτερο, μετά την καθυστέρηση και δεδομένου ότι οι περισσότεροι το έχετε λάβει ήδη το βραβείο, εγώ τουλάχιστον (από την ομάδα) το αφιερώνω σε όλους και όλες στη μπλογκογειτονιά μας, πιστεύοντας ότι το αξίζετε!

13 σχόλια:

Helen Gr είπε...

Κορίτσια . . . βσισσινένια, σας εύχομαι πολλά μελλονυικά βραβεία για τη φρεσκάδα που μας έφερε το μπλογκ σας και τη δημιουργικότητα τη δική σας. Μου άρεσε που ξανασυστηθήκατε, με αναφορά τον τόπο καταγωγή σας-παρούσα όλη η Ελλάδα. Περιμένουμε, λοιπόν, πράγματα και θαύματα κι εγώ έναν αληθινό χαλβά της Πόλης! Ζητάω πολλά; Φιλιά σε όλες σας.

ΕΛΕΝΑ είπε...

Σοφάκι μου τι όμορφα που μοιράστηκες κάτι από τον εαυτό σου μαζί μας!! (καφέδες πίνω κι εγώ άπειρους:P)
Να τα χιλιάσει εύχομαι από καρδιάς το νόστιμο σπιτάκι σας, με πολλά πολλά βραβεία!
Φιλιά!

mia maria είπε...

Συγχαρητήρια για το βραβείο σε όλα τα κοριτσάκια:)
Τι καλά να μαθαίνουμε κάτι για τις μπλογκοφίλες!

Αγγελικη Ν είπε...

Κορίτσια το βραβείο το αξίζετε με το παραπάνω! Χάρηκα με την παρουσίαση της ομάδας! Σοφία ταιριάζουμε σε πολλά από αυτά που έγραψες! Φιλάκια

gwgw είπε...

Σοφακι μου ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για τα βραβεια σας!!!
Ευχαριστουμε που μοιραστηκες μαζι μας πραγματα του εαυτου σου..προσοχη ομως στους καφεδες...
Την καλημερα μου,τα φιλια μου,την αγαπη μου,και να εχεις μια ομορφη εβδομαδα!!!

Penelope είπε...

Καλά τόσον καιρό δεν είχα κατάλαβει πόσο πολλές είστε! Είμαι απαράδεκτη.
Αλλά νομίζω πως η πολύ-ποικιλότητά σας θα μας δώσει πολλά ωραία στο μέλλον.

Σοφία, με προσοχή τους πολλούς καφέδες.

Σοφία Ζ. είπε...

Helen Gr ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια. Σου υπόσχομαι στο άμεσο μέλλον και ανάρτηση με χαλβά πολίτικο και κέρασμα.

Σοφία Ζ. είπε...

Έλενα μου ευχαριστούμε πολύ. Αχ αυτοί οι καφέδες. Τουλάχιστον δεν καπνίζω πια - άκαπνη 15 μήνες!!!

Σοφία Ζ. είπε...

Mia maria, ευχαριστούμε πολύ!

Σοφία Ζ. είπε...

Αγγελική μου νά'σαι καλά, ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Χαίρομαι πολύ που σε γνωρίζω!

Σοφία Ζ. είπε...

Γωγούλα μου ευχαριστώ. Έχεις και την δική μου αγάπη! Για τους καφέδες ... μία παρασπονδία κάνω η κακομοίρα, όλες οι άλλες έχουν κοπεί.

Σοφία Ζ. είπε...

Πηνελόπη μου όχι δεν είσαι απαράδεκτη. Εμείς "κρυβόμαστε" η μία πίσω από την άλλη - λόγω συνωστισμού!

Σοφία Ζ. είπε...

Καλή εβδομάδα και πολλά φιλιά σε όλες!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...