WHdNz76pJen8ZPksXvRV5KZoshE Να λείπει το ... βύσσινο!: Σπιτικό Μιλφεϊγ ... παραλλαγής Light

Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012

Σπιτικό Μιλφεϊγ ... παραλλαγής Light

Τα εύκολα σπιτικά γλυκά του καλοκαιριού δίνουν και παίρνουν ακόμη. Το μιλφέιγ αποτελεί ένα από αυτά. Η παραλλαγή μάλιστα που προτείνω είναι χωρίς ζάχαρη, ναι καλά ακούσατε χωρίς ζάχαρη και με χαμηλά λιπαρά. Κατάλληλη δηλαδή και για πολύ δύσκολες περιπτώσεις. Ξεγελά όμως και τους γλυκατζήδες, γιατί είναι δροσερό και εύγευστο.

Υλικά


  • 2 πακέτα cream crackers χωρίς ζάχαρη (πράσινη συσκευασία)
  • 14 κοφτές κουταλιές άνθος αραβοσίτου (ή δυο κρέμες βανίλια ΓΙΩΤΗΣ - όχι τις στιγμιαίες)
  • Άρωμα βανίλιας
  • 4 κουταλιές σούπες canterel (προαιρετικά)
  • 7 φλυτζάνια γάλα ελαφρύ με χαμηλά λιπαρά
  • 100 γρ. περίπου ινδική καρύδα τριμμένη


Παρασκευή

Σε ένα ορθογώνιο πυρέξ τοποθετούμε σε σειρές τα cream crackers. Αν περισσεύει χώρος στο πυρέξ σπάμε ένα-δύο ακόμη και καλύπτουμε τα κενά. Κρατάμε 1 κράκερ για το τέλος. Πασπαλίζουμε τα κράκερς πλούσια με ινδική καρύδα.
Φτιάχνουμε την κρέμα μας σε δυο δόσεις. Αν πάρουμε φακελλάκια, ακολουθούμε τις οδηγίες, ειδάλλως
Διαλύουμε 7 κουταλιές κοφτές άνθος αραβοσίτου σε μισό φλυτζάνι γάλα και προσθέτουμε το άρωμα βανίλιας (το σκονάκι στο κυλινδρικό κουτί) και προαιρετικά 2 κουταλιές canderel, ή 3-4 κουταλιές ζάχαρης για όσους δεν έχουν πρόβλημα. Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι 3 φλυτζάνια γάλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το διαλυμένο άνθος αραβοσίτου. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
Την απλώνουμε όπως είναι ζεστή στα κράκερς.

.Πασπαλίζουμε με ινδική καρύδα

Τοποθετούμε από πάνω άλλη μια σειρά κράκερς και τα πασπαλίζουμε με ινδική καρύδα

Φτιάχνουμε και τη δεύτερη δόση κρέμας και καλύπτουμε τα κράκερς

Τρίβουμε τα κράκερς που έχουν περισσέψει και τα πασπαλίζουμε στην επιφάνεια μαζί με αρκετή ινδική καρύδα.

Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο για περίπου μια ώρα. Κόβουμε και σερβίρουμε. ... Το πυρέξ επιστρέφει στο ψυγείο.

9 σχόλια:

papagalos28 είπε...

Καλημέρα!Πολύ ωραία η συνταγή σου.Κάτι παρόμοιο φτιάχνει και κάποια συγγενείς μου και είμαι σίγουρη ότι πρέπει να τη δοκιμάσουμε και τη δική σου συνταγή!!Καλή συνέχεια! :)

Penelope είπε...

Τούτη την εκδοχή με τα κράκερς, ενώ την έχω ακούσει, δεν έχω προσπαθήσει να την κάνω ποτέ, θα την έχω υπόψη Σοφία μου :-))

Ροδανθη είπε...

Γεια σου Σοφία μου πολύ ωραία η συνταγή σου,είτε είναι παραλλαγής είτε απλή εγώ πάντως το τσακίζω.Να είσαι καλά φιλιά!!!!!

Ερμιόνη είπε...

Τα ανάλαφρα δροσερά γλυκάκια που είναι πεντανόστιμα χωρίς να μας γεμίζουν τύψεις είναι πραγματική απόλαυση!
Εύκολο, ελαφρύ και λαχταριστό το μιλφέιγ που μας προτείνεις!
Φιλιά

Neli είπε...

Γιατί βρε γλυκά κορίτσια μου το χαλασατε το όνειρο? ...μα καρύδα βρε? τι άλλο μπορώ να βάλω για να το φτιάξω ,πες τε μια άλλη εκδοχή.Φιλάκια πολλά και γλυκά.

gwgoyla είπε...

Εχεις βαλει αγαπημενα υλικα Σοφακι μου και μπορω να φανταστω οτι για λαιτ γλυκακι ειναι ΣΟΥΠΕΡ!
Γεια στα χερακια σου,φιλακια και καλη εβδομαδα να εχεις!!

Eri είπε...

Τρελαίνομαι γι αελαφριές παραλλαγές γλυκών και αυτο το μιλφέιγ φαίνεται κορυφή! Σλουρπ!

Δημιουργία είπε...

Εχω δοκιμασει μιλφειγ με κρακερ και οντως ηταν πολυ ομορφο.

Σοφία Ζ. είπε...

Καλημέρα σε όλους και όλες!

papagalos28 παλιά δοκιμασμένη συνταγή η μιλφέιγ με κράκερς, αυτή εδώ είναι διαίτης.

Πηνελόπη μου δοκίμασέ την. Είδα την απάντηση για τα μάραθα. Ελπίζω αυτήν την φορά να σε διαψεύσω! Χα Χα!!!!!

Ροδάνθη μου, φιλάκια!

Ερμιόνη μου όπως τα λες, ελαφρύ και δροσερό.

Νέλη, η καρύδα είναι άσπρη και χιονάτη και φέρνει προς την άχνη. Εντελώς άλλη γεύση δίνουν το τριμμένο καρύδι και η κανέλα. Λόγω των ευεργετικών ιδιοτήτων και του καρυδιού και της κανέλας, το φτιάχνω και έτσι το γλυκό αυτό αλλά δεν μπορώ να το ονομάσω μιλφέιγ.

Γωγούλα μου καλή σου μέρα (με μια μέρα καθυστέρηση). Είναι αγαπημένα υλικά πράγματι.

Ερη το τρώει και ο γιος μου που θέλει ποσότητες ... ζάχαρης (είναι εξαιρετικά γλυκατζής)!

Δημιουργία είναι οι παραλλαγές των γλυκών που έκαναν γρήγορα και οικονομικά οι μαμάδες μας για τα καθημερινά κεράσματα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...